USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Як луцькі школярі замість книг опановують гаджети

20 Жовтня 2015 10:09
Вимушене навчання за новими методами. Школярі 4-х і 7-х класів через відсутність підручників освоюють потрібний матеріал завдяки електроніці. Саме ці учні з вересня навчаються за новою програмою. Втім, підручників у школах немає досі. Вчителі знайшли альтернативу — сучасні гаджети. Як діти опановують шкільний матеріал із новими підходами — у сюжеті Волинської ОДТРК.

Вчителі пристосовуються по-новому викладати матеріал. При цьому, кажуть, важку для дітей програму без книжок пояснювати непросто, а електронні підручники доводиться шукати на кожен урок. Тому для кращого сприйняття матеріалу вчителі поєднують сучасні методи викладання із традиційними.

Самим дітям цікавіше, звісно, вчитися по планшетах. Та й орієнтуються школярі у них краще, ніж дорослі.

«Зараз нове покоління. Вони – діти майбутнього, їм зручно з планшетами, техніка в їхніх руках – немов рідна. Спілкуючись з дітьми, їм подобається працювати з такими електронними посібниками», розповілазаступник директора Луцької гімназії №18 Наталія Гричковська.

Утім, для багатьох школярів відсутність підручників — серйозна проблема. На сайті Міністерства освіти і науки України є повідомлення, що розпочалася тендерна процедура для видання підручників за кошти державного бюджету. Книги повинні надійти в навчальні заклади у листопаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2015 12:24
"На сайті Міністерства освіти і науки України є повідомлення, що розпочалася тендерна процедура для видання підручників за кошти державного бюджету." Таким чином, до кінця навчального року (якого?) вони будуть надруковані.
Ольга Показати IP 20 Жовтня 2015 13:25
Куди котиться наша держава? Зараз хворі 60 % дітей, а це буде 100 %. Заступник директора нічого мудрішого сказати не змогла? Хай зайде до офтальмолога дитячого, то їй все популярно розкажуть які зараз діти продвинуті. Брєд і дурдом - от така наша освіта.
Зема к Ольге Показати IP 20 Жовтня 2015 16:24
Поноси в школу это пяти тонный рюкзак может передумаешь?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus