USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі школярі втікають у бурси, аби уникнути зовнішнього тестування

18 Вересня 2008 13:28
У Луцьку спостерігається істотна диспропорція між кількістю випускників 9-х класів та учнів, які вступили до 10-го класу. Про це 18 вересня під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради розповіла заступник начальника управління освіти мерії Лілія Кревська, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пані Кревської, 9-й клас у луцьких школах у 2008 році закінчили 2,6 тисячі учнів. Натомість до 10-х класів вдалося набрати лише 1,7 тисячі дітей. Таку суттєву диспропорцію заступник начальника управління освіти пояснила намірами батьків захистити дітей від проходження зовнішнього незалежного оцінювання.
Саме тому, мовляв, батьки відправили дітей на навчання до вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації та профтехучилищ.
Натомість член виконкому, заступник міського голови Анатолій Пархом’юк висловив інакшу думку. За його словами, цілком імовірно, є й інші причини – батьки розуміють, що українська освіта незабаром буде профільна. Саме тому, на думку пана Пархом’юка, батьки і спрямовують дітей на навчання в бурси.
Довідково:
80% луцьких школярів, які проходили зовнішнє тестування, стали студентами вишів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 18 Вересня 2008 18:04
Батьки, може, й розуміють, що навчання буде профільним, однак головне - втеча від зовнішнього тестування. Це правда.
Світлана Показати IP 18 Вересня 2008 22:25
Ганьба нашим школам! Ніхто не думає про навчання наших дітей. Головне гроші вчасно здавати. Задоволена, що мій син вступив до училища після 9-го класу.
Олена Показати IP 19 Вересня 2008 13:49
Краще вчитися в бурсі, ніж у сучасній школі, знання нікому не потрібні, нова програма - просто жахлива.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus