USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі учні від перевантаженості навчанням не хворіють, – Богдан Шиба

27 Серпня 2009 14:54
Усі луцькі школи готові до нового навчального року, однак існує ряд проблем. Основні із них окреслили під час розширеної наради з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів міста з питань підготовки до нового навчального року, – повідомляє 27 серпня репортер «Волинських Новин».
Як запевнив начальник управління освіти та науки Луцької міськради Сергій Калуш, усі школи міста готові прийняти дітей на навчання. Адже навчальні заклади за літо зробили косметичні ремонти, усунули недоліки. Викладацький штат у повному складі. Навіть не зважаючи на дефіцит трудовиків, фізиків та інформатиків, ці вакансії цьогоріч таки вдалось перекрити ще до початку навчального року.
Що ж до підручників, то ситуація наразі складна. Адже до першого вересня для дев’ятих класів мало надійти 37 найменувань підручників, які відповідають програмі 12-річної освіти, для української мови навчання та 11 для російської. Однак Луцькі школи отримали лише три найменування підручників українською мовою та два на російській.
Також проблемна ситуація із зовнішніми комунікаціями біля школи, зокрема світлофорами, які у деяких місцях досі несправні, незважаючи на звернення директорів навчальних закладів до відповідної установи.
Директор ЗОШ №22 Василь Ольхович висловив побажання, аби на пришкільних майданчиках час від часу патрулювала муніципальна міліція. Адже ввечері сюди приходять різні люди і розпивають алкогольні напої, лишаючи після себе сміття, а часом і псують інвентар.
Претензії до шкіл озвучив головний лікар Луцької міськрайонної санепідемстанції Іван Ульчак. Наприклад, у ЗОШ №3 не відремонтований дах. «А це затоплення приміщення, гостро-респіраторні й алергійні захворювання дітей, скарги батьків», – зауважив лікар. У школі №16 відсутній електроводонагрівач для миття посуду. Також у багатьох навчальних закладах у неналежному стані медкабінети, відсутні холодильники для зберігання вакцин. Незадовільним є освітлення у класах, біля вікон яких необдумано посадили дерева або повісили темні гардини.
Також Іван Ульчак зробив зауваження щодо тривалості перерв, оскільки діти не встигають відпочити, що неодмінно шкодить їхньому здоров’ю. Вимагав «категорично заборонити нульові уроки, які проводять до восьмої години».
Однак з останнім Луцький міський голова Богдан Шиба не погодився. На його думку, не від перевантаженості діти хворіють, а через спосіб життя і умови, які створені у них самих вдома. «Давайте більше не будемо повторювати, що школа забагато вчить», – висловив свої переконання градоначальник.
Також він попрохав головного лікаря міської СЕС посприяти у розв’язані проблеми, пов’язаної із вакцинацією дітей. Справа у тому, що директор не може прийняти учня у перший клас, якщо у нього немає довідки про вакцинацію. У результаті батьки подають до прокуратури позов на керівників школи. «Директор ні в чому не винен, а його роблять крайнім», – зазначив Богдан Шиба.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Серпня 2009 19:43
«Давайте більше не будемо повторювати, що школа забагато вчить», – висловив свої переконання градоначальник." От би мера за парту посадити- мабуть би не осилив програму і п"ятого класу!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus