USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі водії не бояться «зайців» – тому і не видають квитків

27 Травня 2009 15:17
Введення разових квитків за поїзд у міських маршрутках не дисциплінувало ні водіїв, ні пасажирів. Заклик Луцького міського голови Богдана Шиби до міщан щодо вимагання проїзного документу лишився проігнорованим, – 27 травня повідомляє репортер «Волинських Новин».
У квітні минулого року Богдан Шиба звернувся до лучан із закликом, щоб вони вимагали у водіїв квитки за проїзд. А це, у свою чергу, дозволило б контролювати обіг коштів у громадському транспорті. Проте це «прохання» сьогодні виконують лише у маршрутних таксі №15, 15а, 9, 9а, які належать Луцькому підприємству електротранспорту. Цьому сприяє наявність кондуктора та контролерів, які відловлюють «зайців».
На решті міських маршрутів квиток – це особиста справа пасажирів. Як розповів ще три місяці тому начальник відділу транспорту і зв’язку Луцької міськради Костянтин Патракеєв, у цьому випадку білет не має жодної юридичної сили і виконує лише фіскальну функцію. Тобто стоїть питання дисципліни водіїв та їх звіту перед своїм начальством. Таким чином контроль за видачею квитків є тільки в інтересах самого підприємця. Однак останній також не бажає наймати на окрему посаду контролерів та платити за це їм заробітну плату. 
Щодо «зайців», які можуть скористатися безбілетною ситуацією, то серед лучан, вважає пан Патракеєв, таких практично немає. Тому водій не турбується про те, що за одне «коло» він провезе одного чи двох чоловік безкоштовно. Однак є один нюанс, який може зацікавити самих пасажирів в отриманні квитка – страхування в разі нещасного випадку на момент проїзду.
Довідково:

Депутатів Луцької міської ради турбує ситуація надходження коштів до бюджету від маршрутчиків, коли пасажирам не видають квитків. Сьогодні, 27 травня, депутат Луцькради Анатолій Прачук (БЮТ) запропонував навести лад у маршрутках. За його словами, не всім пасажирам видають білети. «З’їздити і показати, де осідають бюджетні кошти», – сказав він.

Щоправда, це питання народний обранець не виносив як запит, тому міський голова Богдан Шиба «на словах» просив посприяти народних обранців у налагодженні контролю. Прозвучала пропозиція, аби депутати проїхалися і подивилися, як видаються квитки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 20:39
На комунальну маршрутку крім водія, кондуктора та контролера потрібно ще бухгалтера посадити, старшого менеджера по екіпажу та працівника по роботі з пільговими категоріями. Тоді вони стануть окупними і всім хватить і на зарплату, і на преміальні.
Анонім Показати IP 28 Травня 2009 08:40
Виготовлення квитків теж щось коштує. Крім того, використані квитки практично не потрапляють на переробку, збільшуючи і без того велику кількість сміття. Плюс рубаються дерева для того щоб зробити нікому не потрібний папірець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus