USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі «воркаутівці-середнячки» мають потенціал. ФОТО

23 Червня 2012 10:27
Екзамен з майстерності луцькі «воркаутівці» здали на «п’ятірку» за десятибальною шкалою.

Таку оцінку луцьким хлопцям, які займаються воркаутом (вуличною гімнастикою, - «ВН») дав голова всеукраїнської громадської організації «Street Workout Україна» Денис Мінін під час відкритого чемпіонату Луцька зі стріт-воркауту 22 червня.

На думку Дениса, якщо судити за 10-бальною шкалою, то фізична підготовка луцьких парубків – на «п’ятірку».

Проте, він переконаний, що через 2-3 місяці Луцьк стане лідером у розвитку цього напряму.

Зі слів Дениса, він не очікував, що у Луцьку буде стільки бажаючих прийняти участь у змаганнях. «Ми, коли їхали у Луцьк, розуміли, що цей напрям не дуже розвинутий у Західній Україні і планували, що на заході буде не більше 50 осіб», - розповідає Денис.

Тому, він дуже здивувався, коли побачив не менше 110-120 людей.
Уже за першу годину проведення чемпіонату участь у так званому «фрістайлі» взяли понад 20 парубків.






Один із учасників чемпіонату Владислав, розповів, що займається воркаутом уже більше 2 років.

«Дивився, як хлопці займаються, і самому захотілося бути у формі, вміти виконувати всі елементи», - додав хлопець. Тому він і вирішив взяти участь у змаганнях, дізнавшись про них з Інтернету.

Окрім того, Денис Мінін розповів про критерії добору до всеукраїнської «воркаутівської» команди, учасником якої є і він. Так, хлопці повинні якісно, «без ривків» підтягуватися на одній руці, виконувати елемент «прапорець», висячи горизонтально до землі, підтягуватися багато разів. «Загалом, елементарна класична база. Уміти мають багато», - розповідає Денис.


«У нас немає ніяких обмежень. Ми тренуємося з ким завгодно, коли завгодно, на чому завгодно»


«Я думаю, що ми сьогодні виберемо собі одного учасника у команду. Але навіть якщо він не буде готовий до участі у фестивалі, хоч і буде кращим у Луцьку, то ми будемо його тренувати», - каже Денис.

Денис стверджує, що основною ідеєю організації «Street Workout Україна» із центром у Дніпропетровську є популяризація цього напряму по всій Україні, а у планах на 2013 рік – по всьому світу. Саме тому, з його слів, виникла ідея відвідати усі міста нашої країни і пропагувати здоровий спосіб життя.


«Воркаут – це повна свобода. Воркаут – це спосіб життя»



Денис розповів, що торік всеукраїнська команда виграла чемпіонат світу з воркауту. Окрім того, починаючи з 2010 року, Україна є №1 щодо розвитку цього напряму.

«Багато хто приїздить до нас, аби взяти основу, взяти проекти і пропагувати здоровий спосіб життя у себе на батьківщині», - каже воркаутівець. Тому саме в Україні відбувається щорічний фестиваль здорового способу життя «Workout Fest». Цього року участь у ньому взяли спортсмени з 12 країн світу.

Займаючись ще й іншими видами спорту, Денис пропагує не лише фізичний розвиток. Організація, учасником якої він є, пропагує ще й інтелектуальний розвиток через освіту. «На сьогоднішній день хлопці забувають, наскільки корисним є читання», - додає Денис.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Hunter Показати IP 24 Червня 2012 23:03
Шкода, що не бачив анонсів дійства. Привів би дітей. Хоча людей було багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus