USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Луцькі поліцейські склали присягу. ФОТО. ВІДЕО

19 Грудня 2015 14:26
У День Святого Миколая, до слова, покровителя міста Луцька, 165 патрульних склали присягу. Цієї ночі 15 екіпажів виїдуть охороняти вулиці міста о 20.00

Урочисте складання присяги відбулося сьогодні, 19 лютого, на Театральному майдані. Очолив управління патрульної поліції Луцька лейтенант Антон Цоцюра, який і зачитав текст присяги.

Привітати зі складанням присяги приїхав заступник голови нацполіції України, почесний громадянин Луцька, підпополковник поліції Олександр Фацевич. Він вибачився за те, що ані міністр, ані голова Нацполіції не змогли прибути до Луцька через зайнятість.
«Я сьогодні з вами. Ми готові виконувати завдання з охорони громадського порядку, але перш за все - охороняти вас, лучан. Ці хлопці заступлять цієї ночі, захищатимуть вас і вам допомагатимуть, звертайтеся до них. Але перш за все прошу допомогти їм і підтримати, і це буде найкраще. Ми зробили дуже багато і я вами пишаюся, бо ви заслуговуєте на це. Ви кращі – ви реформа», - звернувся Олександр Фацевич до нових патрульних міста.
Першу роту луцьких поліцейських очолив 23-річний Руслан Жук.
Це – його перша робота. І саме його рота цієї ночі виїде на перше патрулювання містом. Каже, прийшов у поліцію, щоб щось змінити в цій країні, вирішив спробувати власні сили і все вдалося.
«Ми до цього дня готувалися довго, присягу все відтерміновували. Ми вже рвемося на вулиці, наша рота виїжджає першою. Ми готові до різних ситуацій, будемо заслуговувати довіру жителів нашого міста, будемо допомагати. В моїй роті всі дівчата красуні, хлопці – бійці, і всі можуть постояти за наше місто, всі підготовлені на найвищому рівні», - каже він.

Наталія Жилко змінила роботу в страховій компанії на поліцію. До цього часу вона ніколи не тримала в руках зброю, працювала в теплому кабінеті, а робота не потребувала фізичного вишколу. Каже, родичі спершу не розуміли її вибору, але підтримали.
«Мені завжди цього хотілося, і якщо в моєму місті з’явилася така можливість, то чому й не спробувати. Було важко, з 5 тисяч - 40% дівчат, а зараз нас тільки 19. Але ми готові до абсолютно різних ситуацій. Нас вчили 3 місяці, не ділили на хлопців і дівчат, ми робили все однаково у спорті, тактичних навичках», - розповідає вона.

Лише у першій роті з 49 чоловік – 10 – це учасники АТО. Привітати луцьких патрульних приїхав і начальник департаменту патрульної поліції Євген Жуков, який теж є учасником бойових дій. Так, після присяги зі строю вийшли учасники АТО, які нині служать в поліції.

«Мене розбирає гордість, бо я безпосередній учасник бойових дій. І я радий, що є люди, які віддали, хто шматочок серця, хто свої нерви - плоть і кров на захист нашої країни. І після цього вони йдуть її далі розвивати. Дякую вам, дякую всім українцям, тим, хто воював, хто нам допомагав. Запам’ятайте ці обличчя: ці обличчя захищали вас на війні», - звернувся він.

Спочатку з АТО, потім з навчань чекала бійця вдома родина Вагелів. Їх тато нині став поліцейським. Іванна Вагель каже, що її чоловік Віталій спершу сказав, що хоче йти в АТО. Коли повернувся звідти – вирішив іти в поліцію. Дружина й діти всіляко підтримували Віталія у цьому.
«Він сказав, що хоче для своєї країни все найкраще, хоче змінювати майбутнє. У нас двоє дітей і він хоче, щоб вони жили у мирній країні. Було важко, ми бачили, як йому складно, підтримували його. Бачили яким інтенсивним було навчання, приходив пізно ввечері, сідав вчити далі», - розповідає жінка. А син Стасик додає, як виросте, то стане «таким як тато - захисником України».

А ось патрульний Сергій Цигульов, тримаючи на руках свого маленького сина, розповідає: їхня рота, четверта, заступає в понеділок. Свою роботу він присвячує насамперед сину і своїй родині.
«Я буду завжди пам’ятати, що мене чекають вдома, що я так само бережу свою сім’ю, так само як і інших громадян, що я оберігаю рідне місто й Україну. Завжди буду старатися заради своєї сім’ї», - каже чоловік.

Начальник департаменту патрульної поліції Євген Жуков попросив у лучан розуміння і допомоги. Адже той, хто не помиляється, – нічого не робить. Тому помилки, каже, в роботі будуть, але всі вони виправлятимуться.
«Ми всі молоді, нам потрібна ваша допомога. Якщо є помилки - вони виправляються. Хто не помиляється – той нічого не робить. Комусь буде не подобатися робота нових поліцейських, бо він припаркується в неналежному місці і його помітять, його оштрафують і він скаже, що все старе. Когось затримають за те, що він п’є пиво в громадському місці. Але ці хлопці і дівчата - це ваші діти, чоловіки, батьки, ваші родичі, які живуть в цьому місті. Вони перші виявили бажання допомагати лучанам і розвивати свою країну», - зауважив Євген Жуков.

Нагадаємо, заступник голови Нацполіції України Олександр Фацевич відзначив високий рівень підготовки луцьких поліцейських. Так, з його слів, уже маючи досвід роботи в інших містах, інструктори вже на прикладах роботи нової поліції проводили навчання у Луцьку.

З його слів, поліцейські повністю оснащені усім необхідним: зброєю, амуніцією, автомобілями. Форма та камери надійшли з Канади. А щодо пального, то він запевнив: його достатньо і відмовок про нестачу пального не буде. Крім того, з його слів, пальним забезпечені і працівники управління безпеки дорожнього руху (колишнього ДАІ).

Цілодобово Луцьк охоронятимуть 15 поліцейських патрулів, у кожному щодня буде по 2 працівники поліції. Вдень ці патрулі будуть підкріплені пішими патрулями, а вночі до екіпажів додаватиметься ще одна людина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 52
Анатоль_ Показати IP 19 Грудня 2015 14:53
Хлоці ви справжні лицарі! Низький вам доземний уклін! Дякую Богу що ви є в нас!
онотолє до Анатоль_ Показати IP 21 Грудня 2015 08:34
уклін, потрійне "ку" і поцілунок в самісіньку дірочку
дідо Показати IP 19 Грудня 2015 15:00
Хлопці, наведіть порядок в місті. Успіхів
бешкетник Показати IP 19 Грудня 2015 15:00
один фіг більша половина старих мусорів
правда до бешкетник Показати IP 21 Грудня 2015 12:01
придурок колишніх там 18 чол з 165!!!! якщо незнаєш то нєх пиздіти
Олег до правда Показати IP 27 Січня 2023 14:42
Краще б написав ЛОХ - це моє друге ім'я
АС Показати IP 19 Грудня 2015 15:02
Від кого охороняти??? Романюка від волинян? Корупціонерів,експлуататорів від чесних порядних людей???
АСУ до АС Показати IP 19 Грудня 2015 17:27
Нормальних людей від таких як ти.Дивись, а то власним ядом захлинешся.
АС до АСУ Показати IP 19 Грудня 2015 18:32
Нормальні люди ведуть себе нормально будь де,хотів нахамити тобі та бачу природа це вже зробила краще коли розум не дала безмозглому людішечці...
АСУ до АС Показати IP 19 Грудня 2015 19:22
Що, завив? Правда очі коле?
обАССУ до АСУ Показати IP 20 Грудня 2015 23:04
Ай молодця! Справжні бійці, тру лицарі 80-го левела. Півгодини тому на одного з пивом - 10 з палками +екіпаж самооборони. П*дараси і мусорня, все як і було.
Маша Показати IP 19 Грудня 2015 15:09
Удачі, перевіремо ваші знання і уміння)
Джек Показати IP 19 Грудня 2015 17:34
Зробіть спочатку парковки,дороги і нові швидкі допомоги,а не ви якусь **** робите.Дали б старим ментам таку зарплату і приказ з києва не красти і хватило б.то зара це бідоття з села,буде хуже старих!відморожені **** з ато!
Ростислав до Джек Показати IP 19 Грудня 2015 19:12
Згідний 100%, а куди мають іти міліціонери, які не проходять в поліцію ? Ці люди сьогодні стали вигнанцями, а хто ж їх штовхав до цього хіба не вся наша система. Можливо потрібно було реформу проводити поступово, забезпечивши правоохоронців усім необхідним для несення служби і тоді відсіювати тих хто надалі чинив незаконні дії. Невже працівники, які закінчували ВУЗи з правовою освітою усі стали непотребом.
Роман Показати IP 19 Грудня 2015 17:49
Я сьогодні був на прийнятті присяги. Все було добре , окрім одного- коли Фацевич в середині своєї промови перейшов на російську мову. Невже так важко сказати промову рідною мовою в рідному місті?
Анатоль_ до Роман Показати IP 19 Грудня 2015 17:57
Немає різниці на якій мові, головне що б в нас був лад та порядок в Луцьку!
Роман до Анатоль_ Показати IP 20 Грудня 2015 00:37
Є різниця. Я вільно розмовляю і українською, і російською. В мене багато знайомих і колег які розмовляють російською. Ми нормально розуміємо один одного і ніколи цю тему не піднімаємо, але я вважаю, що державні службовці повинні розмовляти українською. Якби це було не важливо , то москалики так не скавінчали що їх тут (в Україні) утискають.
орел до Роман Показати IP 20 Грудня 2015 09:55
Він є держслужовкць а російску державною ніхто не оголошував
Дгаястюєи до Роман Показати IP 19 Грудня 2015 18:57
Це не його рідна мова( Він народився в іншій країні
безтолкові ви всі до Дгаястюєи Показати IP 21 Грудня 2015 08:59
Він не просто в іншій країні народився, а в країні-агресорі, це суттєво, бо інших країн є багато. Коли маленькому Саші було 12, його родина отримала документи, належну легенду, явки, паролі, була закинута в Україну і законсервована. Згідно із завданням, Ф. здобув військову освіту, пов’язав своє життя з військом. А в лютому 2014-го йому зателефонували з країни-агресора та поцікавилися, чи продає він слов’янську шафу. Це запустило послідовність закономірних подій, одну з яких 19-го кожен охочий міг спостерігати в Луцьку. І що ще буде, Лазарь Гєрманович, що ще буде. Особисто я найбільше переживаю щоб він Авакова по команді кураторів не застрелив або Сєні кулювлоб не пустив.
Анонім до Роман Показати IP 19 Грудня 2015 19:00
А звідки ти взяв, що для нього українська мова є рідною, як і для більшості коментуючих на цьому сайті, та і пишучих на цьому сайті статті? Якщо бажаєш щось сказати проти, то подивись на те, скільки в коментах та статтях русицізмів. Причому таких, що я, розмовляющий російською, відразу бачу.
орел до Анонім Показати IP 20 Грудня 2015 17:22
по.... де він народився він отримує зарплату з моіх податків і в національній валюті гривня!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
яйцеслав до Роман Показати IP 21 Грудня 2015 08:38
традиційно таких посилають народне господарство піднімати
7777 Показати IP 19 Грудня 2015 18:03
А як новий рік і не вживати за кермом!!!! Це ж потрібно всіх привітати!!! А з нашими богданами і таксистами які думаю що вони в Парижі таксують і ціни роблять космічні!!! Нііііі!!! Мабуть знову прийдеться брати ящик Мартіні Асті хорошого Віски і сідати на своє авто з обємом 4.4л. І їздити самому!!!! Всіх з наступаючими святами хай щастить!!!!!
Джек до 7777 Показати IP 19 Грудня 2015 19:42
Ти шо неадекватний?До чого тут цей пост вобще?
не пацик Показати IP 19 Грудня 2015 19:12
Щиро радий за Вас ! успіхів -здоровья - сімейного щастья. На добрий шлях Вас люди посилають.
Шрек Показати IP 19 Грудня 2015 19:13
Все таки боляче за наш Луцьк, адже його вважають за щось меншосортне - невже Авакову було важко приїхати на запуск нової поліції в Луцьку? Ну не міг сам - хай би попросив Саакашвілі. Той би не відмовив!
Віслючок до Шрек Показати IP 21 Грудня 2015 07:53
Та в тебе батхерт!
Оце "мер"! Показати IP 19 Грудня 2015 19:44
Краще подивіться на Романюка: з якими недовірою та презирством він дивиться на Нових Поліцейських...
оце галава до Оце "мер"! Показати IP 21 Грудня 2015 09:10
... і порівняйте з якою щирою дитячою довірою і непідробним захопленням на них же споглядає наш любий меценат і благодійник, ангел-охоронець Луцький і Володимир-Волинський, новатор, патріот і просто хороша людина - Наш Дорогий Ігор Петрович Палиця. Роздрукував це фото, зараз відріжу негідника Романюка, запхаю до багєтової рамки і почеплю на стіну, до інших фото Ігоря Петровича.
із старих Показати IP 19 Грудня 2015 20:43
форму дали, машину дали, навіть камеру дали... а повноважень не дали, бо закон не поміняли... що вони зможуть зробити "просвєщьонним", які добре знають свої права, але їм пофіг на суспільні обовязки?
Джек до із старих Показати IP 19 Грудня 2015 23:55
Їм дали такі права,шо вони тебе за невключений сигнал повороту ****** як захочуть!
До ментів Показати IP 19 Грудня 2015 21:32
А що на всіх фото робить старий партократ Буравський???? Яким боком до патрульної поліції.... І Фацевича шкода... За неповних півтора року зі старлея до підполковника..... У військах пацани цей крок роблять майже за 10 років, навіть Атошніки. Яскравий приклад боротьби з корупцією (в оновленій поліції), хоча хлопець - непоганий, якщо київські понти не зіпсують
від ментів до До ментів Показати IP 20 Грудня 2015 23:14
Солонешник красава, і тут без нього не обійшлося
КомССомол Показати IP 19 Грудня 2015 22:00
К.Оля а чого ти такий грустний.ЦИ хлопченята скоро прийдуть до дому. и будуть ходити по чистому килиму грязними ногами.Ти не сумуй.ти ж ХАБАРНИК. а хабарнику сидеть у тюрязе.Ти вор и злодий.Продамся всим кому можна а зараз сумний.Не сумуй Коля не сумуй.Збирай манатки.Бери всех кого ти в 2013 призначив и вали кудась по дальше.Або випий водяри-))Луцком править алкоголик.Значит мисто вмирае,
До Фацеаича Показати IP 19 Грудня 2015 22:06
ЗАВЖДИ ТАК НЕ БУДЕ , СКРОМНІШЕ ЛЕЙТЕНАНТЕ.
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 23:03
Цілодобово Луцьк охоронятимуть 15 поліцейських патрулів, у кожному щодня буде по 2 працівники поліції. Вдень ці патрулі будуть підкріплені пішими патрулями, а вночі до екіпажів додаватиметься ще одна людина. а ввечері будуть іздити з ними працміли так званоі міліціі бо що вони можуть тільки що проіхав весь луцьк то на ковельській маленьке дтп то а ж два екепажа приіхало напевно **икнули коли побачили ту банду пяну яка там а ДАІ по одному посилали і ті все там рулили
не розумію Показати IP 20 Грудня 2015 03:50
У нас, як завжди роблять те, що не треба. 1,5 місяця інтенсивного навчання ??? І як він зможе комусь допомогти ??? Не часто стикався з міліцією, проте були випадки спілкування, особисто мене їх робота задовільняла (принаймні в Луцьку). Чим дані стражі порядку кращі ? Нічим. Цитати "Я 4 роки до цього працювала в банку", "Я з дитинства хотів допомагати батьківщині", мене ці фрази ставлять в ступор, що їх штовхає міняти в своєму житті професію ? Та ніщо, або не реалізувались у своїй сфері, або надоїло і захотіли поміняти щось, добавити фарб. В нас тут не южний централ, кататись по місту для чого ? Розслідувати злочини хто буде ? Правильно, ті ж самі слідчі. От в Києві яка від них користь ? Вже напевно кожен другий попав в ДТП, і замість того щоб слідкувати за порядком, створює небезпечну ситуацію, розганяють бабульок які продають огородину, виступають у ролі медведя з яким (правда безкоштовно) фотографуються діти.
Надя до не розумію Показати IP 20 Грудня 2015 14:06
Я не знаю чи це 100% правда, але чула що в Києві з 300 новеньких поліцейських машин половина побиті вже через нових поліцейських, які покупляли права за місяць до набору в поліцію! Якщо мені брехали, то і я неправду пишу! Але диму без вогню не буває! Я не вірю що за місяць можна шось вивчити: і правила дорожньогоруху і закони і деталі розкриття злочинів! В душі надіюся на переміни, але думаю, що кращого нічого не буде! Поживемо і побачимо!!!
яяя Показати IP 20 Грудня 2015 13:15
хлопці в дії https://soundcloud.com/reo3m5vghqlo/lutsk-police-19-december-2015
саща до яяя Показати IP 20 Грудня 2015 18:29
Це правда на 200 процентів і хабарі беруть не менше (знайомий давав)
ююю до яяя Показати IP 20 Грудня 2015 23:17
частота яка. на старій частоті "замку" не бачу
radioscanner до ююю Показати IP 20 Грудня 2015 23:40
148.286 чую як 110 і 111 направляються на заправку окко, куда прийшов невідомий з предметом схожим на зброю. диктує мабуть якийсь кацап бо з ужОсним акцентом. радить вживати заходи безпеки.
USRP до radioscanner Показати IP 21 Грудня 2015 00:39
та там гармонік стільки, особливо коли поряд біля сканера десь находяться, що сам ротхамель не проссить собі хуя, не то шо ми з вами, рядові аспіранти. але напрямок вірний, приймаю їх і на148286 і 148850
Любов Показати IP 20 Грудня 2015 15:53
Дивилась присягу, красота. Хочеться вірити , що молоді люди прислужаться державі .
бу до Любов Показати IP 20 Грудня 2015 18:57
державі чи громадянам?
))) до Любов Показати IP 20 Грудня 2015 22:46
Не розумію, чому люди присягають українському народу по два рази??? Це значить перший раз - ну не склалось! Другий я буду служити Вам! Завтра придумають ще якусь біду, то вже третій раз присягати? А так, чесним побажаю підтримки!
ато Показати IP 20 Грудня 2015 21:23
... сумно і смішно на це все дивитись... кожен хто давав присягу віддав від 2000$ - 3000$, як АТОвець після ДМБ вирішив випробувати свої сили, пройшов всі відбори і коли почув, що треба заплатити був розчарований... згадались відразу окопи, нічні обстріли, окраїни Іловайська та полеглі побратими... за що воювали хз((( просто прикро, що нічого не змінилось та й не зміниться в цій країні... не дав "взятку" з принципу.
2ато до ато Показати IP 20 Грудня 2015 23:08
В прокуратуру звернувся? Сподіваюся, затримали хабарників на гарячому?
2ато до ато Показати IP 20 Грудня 2015 23:11
В прокуратуру звернувся? Сподіваюся, хабарників затримали на гарячому?
любопитно дуже узнат Показати IP 20 Грудня 2015 23:31
а нацюцюрника начальнику видали чи свого приніс?
Юся Показати IP 29 Січня 2016 18:15
Приємно дивитись на молоді обличчя, треба ту стару гвардію, яка пустила з сідниць корені в крісла по трохи виживати. Дорогу молодим!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus