USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькій владі лицарство дещо байдуже? ФОТО

24 Серпня 2009 19:50


У рамках фестивалю «Меч замку Лучеська – 2009» відбулися лицарські турніри. Найсильнішим бійцем виявився киянин. Про це повідомляє 24 серпня репортер «Волинських Новин».
 
 Опісля відкриття відкриття фестивалю його учасники вирушили до безпосереднього місця проведення змагань. Адже на відміну від попередніх років, цьогоріч турнір відбувався не у самому Луцькому замку, а поблизу нього, – на поляні у парку. Саме тут і розмістилося ристалище. Поблизу нього і проживали у наметовому містечку лицарі, або, якщо точніше, історичні реконструктори. Вони були представлені клубами з Луцька, Києва і навіть Білорусі.
 
Глядачі за певну плату мали змогу повправлятися у стрільбі з лука.
 
На початку турніру відбулися бугурти (групові бої, – «ВН») між лицарями. У них перемогла з рахунком 2:1 команда Києва, здолавши своїх суперників із Білорусі. Опісля розпочалися парні бої, які тривали два дні.
 
На завершення змагань, перед фінальним боєм турніру «Меч замку Лучеська», реконструктори знову зійшлися «стінка на стінку». На цей раз білоруси здолали киян з рахунком 3:0. На жаль, під час другого групового бою один з відомих луцьких лицарів зазнав ушкоджень.
 
У фінальному двобої на території замку зійшлися два одноклубники – з клубу реконструкції древньослов’янського побуту «Айна-Бера» (Київ). Переможцем став 21-річний Сергій Пророк, який виграв у свого старшого та досвідченішого колеги.
 
Щоправда, не обійшлося і без курйозів. Коли прийшов час нагородження, то представників міської влади Луцька не виявилося. Тому головну нагороду турніру – Меч замку Лучеська – переможцю вручив ведучий.
 
Сергій Пророк подякував місту Луцьку за прийом. Юнак сподівається, що його приклад, можливо, заохотить молодих людей вести здоровий спосіб життя та займатись спортом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Anonim Показати IP 25 Серпня 2009 19:01
кореспондентам треба запитати директора замку, чому турнір був у куширях,до яких доріжка пролягала через гм...туалет ринку, мінне поле так би мовити... чому виконавці музики відмовилися приїхати 23 серпня ... Це неправильно. Замість того, щоб на території замку влаштовувати фестивалі і продавати цей бренд, він розвів навколо замку непрорлазні хащі, а реконструкторів із території вижив... жаль Луцьк. Стидно перед білорусами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus