USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцького пенсіонера судять за дитяче порно і розбещення неповнолітньої

9 Лютого 2023 12:55
У Луцьку за дитячу порнографію та розбещення неповнолітньої судять пенсіонера. Кримінальне провадження відкрито ще у 2020 році. У грудні минулого року суд оголосив вирок, але чоловік подав апеляцію.

Зазвичай суди, де розглядають злочини сексуального характеру, тим паче проти неповнолітніх, проходять у закритому режимі. Вироки теж закриті, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Відповідно до нечисленних ухвал, які є у відкритому доступі, проти 67-річного лучанина кримінальне провадження було відкрито у 2020 році за злочини, скоєні в період із 20 вересня до 10 листопада того ж року: ввезення в Україну порнографії з метою збуту чи розповсюдження, а також примушування до участі в її створенні; збут неповнолітнім чи розповсюдження серед них подібного роду відео, зокрема тих, що містять дитячу порнографію, або примушування неповнолітніх до участі в її створенні; вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла 16-річного віку.

Чоловіка спочатку взяли під варту на 60 діб. Проте після внесення застави в понад 315 тисяч гривень запобіжний захід змінили.

На розгляд Луцького міськрайонного суду ця справа потрапила в березні 2021 року. На пенсіонера суд поклав обов’язки не відлучатися з обласного центру, не спілкуватися з потерпілою та свідками. Однак на два судових засідання в березні 2022 року він не з’явився. Як виявилося, чоловік 27 лютого перетнув пункт пропуску «Угринів» і виїхав за кордон, звідки повернувся лише 5 квітня. Тому прокурор клопотав про взяття підозрюваного під варту. Суд відмовив у клопотанні, скерував грошову заставу в дохід держави і змінив запобіжний захід пенсіонеру.

«Змінити обвинуваченому запобіжний захід у виді застави на домашній арешт, який полягає в забороні обвинуваченому залишати житло в нічний період доби терміном на два місяці, тобто до 5 червня 2022 включно. Заборонити обвинуваченому залишати місце свого проживання в певний період доби, зокрема з 21:00 до 08:00, окрім часу оголошення на території міста Луцька повітряної тривоги», – зазначено в ухвалі.
Також обвинуваченого змусили здати закордонний паспорт.

Запобіжний захід продовжували, допоки 12 грудня суд не виніс вирок. Прокуратура інформувала, що пенсіонера засудили до семи років позбавлення волі.

«Суд визнав 67-річного жителя Луцька винуватим у розповсюдженні серед неповнолітніх зображень, які містили дитячу порнографію, а також у вчиненні розпусних дій щодо дівчинки, яка не досягла 16-річного віку (потерпілій – 15 років). Встановлено, що у вересні 2020 року чоловік, якому на той момент було 65 років, у соціальній мережі та месенджері розповсюджував серед підлітків фото, які містили дитячу порнографію, і вчиняв дії задля розбещення неповнолітніх дівчаток», – прокоментувала речниця Прокуратури у Волинській області Наталія Мурахевич.

Вивести на чисту воду обвинуваченого допомогла школярка, яка показала батькам переписку з ним.

Чоловік з вироком суду не погодився і подав апеляційну скаргу. 7 лютого 2023 року у Волинському апеляційному суді мало відбутися закрите засідання, але розгляд відклали, оскільки адвокат пенсіонера, обвинуваченого в розповсюджені дитячого порно та розбещенні дітей, на засідання не з’явився.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus