USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькому бізнесмену завадили застрелити звіра

17 Жовтня 2014 10:33
На Покрову рейдова бригада лісівників та самооборони попередила браконьєрку. А розпочалося усе з дзвінка. Про це повідомляє «Волинська газета».

«У наш відділ охорони та захисту лісу зателефонував невідомий і повідомив, що на кукурудзяному полі між селами Бережанка та Шклінь невідомі роблять облаву на дикого звіра», – розповів директор ДП «Горохівське ЛМГ» Леонід Семенюк.

На місце події одразу виїхала рейдова бригада.

На кукурудзяному полі тим часом йшла косовиця, комбайн нарізав покоси. Коли рейдова бригада ДП «Горохівське ЛМГ» у складі її директора Леоніда Семенюка, головного лісничого Володимира Супруна та головного інженера охорони та захисту лісу Віталія Пивовара прибула на поле, виявила там людей зі зброєю. Це було несумісним ні з кодексом мисливця, ні тим паче з правилами полювання.

То ж природоохоронці викликали наряд міліції, а самі тим часом затримали горе-полювальника. Ним виявився луцький бізнесмен Петро Г. У нього вилучено гладкоствольну мисливську рушницю ІЖ-18Є. На той час на місце події слідом за працівниками райвідділу міліції з Луцька прибули працівники

Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Кропива з колегою та представник Волинської самооборони,

член координаційної ради люстраційного комітету області Анатолій Cковера.

– Винуватець порушив усі відомі правила полювання, але не бажав цього визнавати, – каже Анатолій Гнатович. – Навіть погрожував членам рейдової бригади.

За фактом незаконного полювання складено протокол. Мисливську рушницю вилучено й передано у райвідділ міліції. Порушнику правил полювання доведеться сплатити штраф.

Природоохоронці вважають, що їх своєчасне втручання вберегло не лише життя дикому звіру, а й частково репутацію самого бізнесмена і його статки, бо інакше сума відшкодувань і штрафу була б в рази більшою.

При цьому зазначають, що це не перший випадок, коли оперативні дії працівників державної лісової охорони лісоуправління та лісомисливських господарств, самооборони та Громадської ради, що діє при ВОУЛМГ, упереджують браконьєрку на парнокопитних. Питання, чи варто людям з достатком у такий скандальний спосіб «привертати увагу» до свого бізнесу і способу життя, наразі лишається без відповіді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
віто Показати IP 17 Жовтня 2014 10:51
Редактори, а прізвище написати, чи хоча б одну його літеру, духу не вистачило чи команди не було?
редактори Показати IP 17 Жовтня 2014 11:28
будь ласка вам одна літера :)
віто до редактори Показати IP 17 Жовтня 2014 14:26
Дякую, можете ж!
поха Показати IP 17 Жовтня 2014 19:25
штраф становить 104 гр даже смішно таке казати .завтра він забере зрою і знову поїде на полювання !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus