USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькому герою встановили пам’ятну дошку

25 Березня 2015 15:15
Герою Небесної сотні, почесному громадянину Луцька, Василю Мойсею встановили пам’ятну дошку на фасаді школи №21 в Івано-Франківську, – повідомляють наші колеги з Galka.if.ua.

Юнак, 1992 року народження, навчався у 10 та 11 класі цієї школи. Сам він – уродженець Тернопільщини, до Івано-Франківська переїхав до родичів, адже матір працювала на заробітках в Італії.

Після завершення школи Василь взявся здобувати вищу освіту у Луцьку. В часи Майдану кілька разів їздив до Києва. У найстрашніші дні протистоянь, а саме 20 лютого, поблизу Жовтневого палацу, снайперська куля смертельно поранила грудну клітку героя – не врятував навіть цивільний бронежилет. Помер Мойсей у київській лікарні.

Нині матір Василя, Єлизавета Мойсей, зізнається – син був життєрадісним, і навіть будучи на Майдані, підбадьорював її.

«Він намагався приховати від мене, що їздить у Київ. Коли вбили Нігояна, я плакала, просила, аби він не їхав. Він казав, що тут все спокійно. Говорила з ним цілу ніч, просила вибачення, що залишила його у 14 років. Він відповів – не просіть прощення, якби не ви, я би не був таким, який я є», – згадує зі сльозами на очах матір Героя Небесної Сотні.

Завжди усміхненим Василя запам’ятала і його класний керівник Марта Петрунів.

«Пам’ятаю той день, коли Василь прийшов до нашої школи – високий, світлий, з усмішкою на обличчі. Та усмішка завжди супроводжувала його. Був добрим і невідмовним до дітей та вчителів – таким він і залишився в пам’яті», – сказала класний керівник.

Анотаційну дошку відкрили в рамках програми «Івано-Франківськ – місто героїв», ініціатором якої є директор «Центру розвитку міста» Руслан Марцінків.

22-річний Василя Мойсея поховали на Меморіалі Слави в Луцьку.

Водночас, меморіальну дошку герою відкриють і в Луцьку. Урочистості відбудуться у п'ятницю, 27 березня о 10.00 годині на вулиці Липинського, 5 (в районі гіпермаркету «Там-Там»).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus