USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькому ЖКП заборгували майже 2 мільйони

3 Вересня 2014 10:53
Луцьке ЖКП № 2 відзвітувалося про свою роботу. За перше півріччя 2014 року підприємство отримало прибуток в розмірі 145 тисяч гривень. Однак, лучани боргують значну суму за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 3 вересня. Директор підприємства Володимир Рижук повідомив, що за станом на 1 серпня. ЖКП № 2 обслуговує 220 будинків, з них 33 будинки ветхого фонду.

Цьогоріч на закупівлю матеріалів підприємство витратило 339,6 тисячі гривень, які були вкладені у будинки житлового фонду. До слова, торік на ці потреби витратили 229,4 тисячі гривень.

Зі слів Володимира Рижука, підприємство здійснює заходи з економії електроенергії. Зокрема, поетапно замінюють на сходових клітках звичайні лампи на енергозберігаючі та світлодіодні. Заміну здійснили в 2 будинках у 8 під’їздах і економія складає до 5-10% електроенергії.

Крім того, на обліку підприємства є 220 квартир, які потребують встановлення поквартирних лічильників електроенергії. Адже є ще чимало будинків, які мають загальнобудинкові лічильники. Де облікується електроенергія, яку використали мешканці, і яка використана для освітлення сходових кліток.

Окрім того, за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій підприємству за станом на 1 серпня заборгували 1,828 мільйона гривень. Мільйон гривень лучани боргують уже більше 2 років.

Володимири Рижук каже, що здебільшого ці боржники – неплатоспроможні: пенсіонери, інваліди. Тому лучанам пропонують укладати договори з реструктуризації боргу. Для цього залучають і виконавчу службу, однак, справа йде повільно, каже він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 3 Вересня 2014 11:10
Хай краще скаже,скільки у них зарплата. По 6-7 тисч.ХТо контролює кошти,які він витрачає і на що.Будинки собі будують за наші гроші.150 грн на утримання будинкуу- це за що?За світло у підїздах, а не забагато?Правильно роблять,що не платять, скоро не будемо всі платити.Бо ви нічого не робите.
123 до лучанка Показати IP 4 Вересня 2014 13:08
Таки правда - плачу більше ста гривень за що? Живу на вулиці Стрілецькій - будинок "обслуговує" ЖКП №3. Декілька місяців тому виявив для себе, що папірець від цукерки на сходах пролежав ДВА ТИЖНІ. Тобто за ці два тижні сходи ніхто навіть не підмів!!!!!!! Я вже промовчу про те, що каналізаційний стояк тече у підвал і цього вже 5 років ніхто не ремонтує - і це якраз не робота Водоканалу - а саме внутрішньобудинкові мережі, які має ремонтувати ЖЕК!!!!! Дуже шкода, що більше половина моїх сусідів пенсіонери - а так би зробили ОСББ - порядок був би хоч якийсь...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus