USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Житловий будинок в Луцьку - весь у тріщинах

24 Жовтня 2015 18:00
«Ера» пошкоджених житлових будинків у Луцьку, які в критичному стані й потребують ремонту, триває. Уже не вперше ІА Волинські Новини розповідає про проблемні будинки. Відтак, ще один такий у місті знаходиться за адресою на вулиці Корольова, 12.

Багатоквартирний житловий будинок в Луцьку у тріщинах, а ЖКП говорить про ремонт покрівлі. Проблеми зі старою будівлею на вулиці Корольова виникли ще 6 років тому, однак, мешканці просять про допомогу донині.

Ще в серпні, під час прийому громадян у заступника Луцького міського голови Ларисою Соколовською 18 серпня, в Центрі надання адміністративних послуг у Луцьку, мешканка обласного центру пані Гнатюк прийшла до чиновниці, аби та зарадила проблемі. Жінка, з її слів, не може знайти порозуміння серед комунальників.

«У нас - старий будинок і серйозні проблеми з ним почалися у 2009-му році. Тоді ми писали скаргу на ім’я Миколи Романюка. Втім, сьогодні ситуація така, що наш будинок знаходиться в аварійному стані: майже на кожній стіні в квартирах тріщини. Ми зверталися із офіційним запитом в ЖКП й отримали відповідь у червні, що вони провели обстеження, згідно з яким покрівля потребує ремонту. Це добре, що покрівлю будуть ремонтувати, але що ж зі стінами?», - запитала тоді пані Гнатюк.

Їй дали обіцянку обстежити будинок.

Аби дізнатися, який стан справ, ІА Волинські Новини звернулося за коментарями до Соколовської, втім, пояснень від неї таки не вдалося отримати. Виданню рекомендували зателефонувати у ЦНАП.

«Звернення щодо обстеження будинку на вулиці Корольова, 12 розглянули. Представники ЖКГ оглянули будинок й виявили тріщини на стінах та стелі. Департамент ЖКГ зобов’язав ЖКП № 2 встановити маяки на виявлених тріщинах та вести за ними постійне спостереження. Якщо ж тріщини будуть розширюватися, то департамент ЖКГ замовить проект на підсилення стін будинку. Частково відремонтували й дах, зокрема у вересні ЖКП № 2 підсилили та замінили 4 крокви у будинку», - запевнила керівник ЦНАПу Лариси Карп’як.

А також вона додала, що провели обстеження й старих тріщин, які виявили ще у 2013-му році, їхнього розширення не відбувається.



Тому, поки ЖЕКівці спостерігають, за ремонт ніхто не береться, а лучани й досі лишаютсья наодинці зі свїми проблемами.

Нагадаємо, ще одним проблемним в Луцьку є будинком за адресою проспект Молоді 3а, тут між мешканцями виникло протиріччя чи ремонтувати гнилі труби чи ні. Поки люди сперечаються, будинок підтоплює.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКОМУ БУДИНКУ СТВОРЮЮТЬ СВОЮ ЄВРОПУ

Зауважимо, раніше ІА Волинські Новини розповіло у цифрах і фактах, на скільки доцільно створювати ОСББ у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юля Показати IP 24 Жовтня 2015 18:07
Уся Волинь у трещинах..
лучанин Показати IP 24 Жовтня 2015 21:08
Наші бариги,що при владі привикли поки не завалиться і не дай Боже страшного,тоді тільки почнуть обдумувати.А ремонтувати_ це з області фантастики.Бюджет вже давно на надійних рахунках,а на новий щей кіт не валявся.Зато Романюк з піною в роті вихваляється про свої "здобутки" і плани на майбутнє.Маємо те,що маємо.
жкп 2 Показати IP 25 Жовтня 2015 13:05
а нам всє пох-й.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus