USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькрада не може відновити занедбаний літак на Молоді

19 Травня 2016 10:21
Міська рада запевняє, що не має права здійснювати будь-які роботи у літаку, який розташований по проспекту Молоді, оскільки це приватна власність.

Про це йдеться у відповіді міськради на петицію з проханням відновити літак та облаштувати у ньому музей.

«Відповідно до договору купівлі-продажу державного майна комунальної власності Луцька від 28 червня 1996 року, державне майно бару «Літак» (корпус літака), що на проспекті Молоді, 4 а, було приватизоване орендарем шляхом викупу.

Конституція України та Господарський кодекс України гарантують свободу підприємницької діяльності. Відтак, незаконне втручання органів державної влади у господарські відносини – заборонене.

Відповідно до частини 3 статті 18 Господарського кодексу України, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється приймати акти та вчиняти дії, які усувають конкуренцію або необґрунтовано сприяють окремим конкурентам у підприємницькій діяльності, чи запроваджують обмеження на ринку, не передбачене законодавством», - йдеться у документі.

Як пояснюють у міськраді, ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

Окрім того, згідно закону, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відтак, як запевняють у Луцькій міськраді, ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 19 Травня 2016 10:54
и кто у нас пилот?
ххх Показати IP 19 Травня 2016 12:15
що вже керовніки на літаках літати хочуть,на дорогах тісно?
бе до міськ ради Показати IP 20 Травня 2016 14:55
то візьміть ту"приватну власність" і використовуйте як літак. )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus