USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькрада не прислухалася до бізнесу й заборонила продаж алкоголю

1 Травня 2014 18:30
Продавати алкоголь в Луцьку заборонили після 22-ї години. Підприємці кажуть, що це може знищити їх бізнес.

Документ про обмеження продажу алкоголю в Луцьку ухвалили під час 59-ї сесії Луцької міської ради вчора, 30-квітня.

Згідно з цим рішенням, заборонено продавати алкогольні напої, а також пиво й інші слабоалкогольні напої, вина з 22:00-ї до 8:00 години усім суб’єктам господарювання, крім ресторанних закладів.

Втім у ресторані не можна буде купити алкоголь на винос, бо це передбачено в забороні.

«Багато мешканців, громадських організацій зверталися до нас з цим питання. Продаж буде обмежено як у супермаркетах, так і в магазинчиках, на зупинках. Дякую усім, що підтримали це рішення», - каже Луцький міський голова Микола Романюк.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Петро Савчук подивовано запитав у міського голови, чому 100-метрова зона заборони стосується лише шкіл, а не дошкільних навчальних закладів, технікумів, коледжів.

На це Микола Романюк повідомив, що його пропозицію не можуть врахувати, адже тоді саме ця 100-метрова зона покриє усе місто.

Згідно з новоухваленим рішенням, 100-метрова зона рахується від головного входу в приміщення загальноосвітніх навчальних закладів.

Раніше під час громадських слухань більшість підприємців казали, що це стане «ударом» по кіосках й малих магазинчиках, що може призвести до їх закриття. Вони пропонували обмежити продаж алкогольних напоїв не з 22.00, а з 23.00 години чи залишити як є, натомість збільшити ціни на алкоголь, щоб зробити його менш доступним.

Проте ці побажання міська рада не врахувала.

Подібне рішення щодо обмеження продажу алкоголю діяло в Луцьку раніше від 01.05.2011. Однак заборона стосувалася лише стаціонарних магазинів, які вбудовані в житлові приміщення.

Депутат Євгеній Ткачук вважає, що це рішення без загальнодержавної політики дасть й негативні результати – підпільний продаж.

Проект рішення «Про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів» вступає у дію з 1-го червня.

Депутати міськради запропонували надати чинність забороні уже з першого травня, втім Микола Романюк наголосив, що це неможливо, адже підприємцям потрібний час для впорядкування своєї господарської діяльності.

Після прийняття заборони обранці громади зауважили, що тепер менше матерів будуть плакати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Cgbhnzuf Показати IP 1 Травня 2014 19:29
А нафіга пити у ночі!?
Поясню Показати IP 1 Травня 2014 20:03
Шоб не пити з ранку
я Показати IP 1 Травня 2014 20:24
правильно сделали!!!Лучше удар по бизнесу, и то. глубоко сомневаюсь, чем спившаяся нация...
Мій голос Показати IP 1 Травня 2014 21:53
Чомусь у заголовку статті головне слово- бізнес.... Так, заради бізнесу у нас продають спиртні напої і сигарети навіть підліткам, виготовляють шкідливі снеки і продають їх саме біля шкіл- тобто все заради бізнесу, а не здоров'я громадян....
анонімус Показати IP 1 Травня 2014 22:49
ай пофіг на людей нехай спиваються. головне бізнес!
Анонім Показати IP 2 Травня 2014 13:22
Накiнецьто!!!!! я собi i вдень купити можу, а вночi тiльки кому не на роботу шляються
Олександр Показати IP 3 Травня 2014 10:18
Нічого споювати людей, крім того за продаж алкоголю(в тому числі пива) неповнолітнім позбавляти ліцензіі та карати штрафом.Бізнесюки чортові за гривню вдавиться, а те що вони приносять біду у родини то нічого...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus