USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькрада покриває незаконні схеми заволодіння житлом, - депутат

24 Червня 2015 13:27
Луцька міська рада не виконує власних рішень і порушує права незахищених луцьких сімей. Йдеться про багатодітну лучанку, яка тулиться з сім’єю в сараї і чекає на підтримку міського голови протягом усієї його каденції.

Про це стало відомо під час засідання 75 чергової сесії міської ради сьогодні, 24 червня.

Нагадаємо, торік Луцька міська рада ухвалила проект рішення, згідно з яким зможе привласнювати житло одиноких людей, які не мають спадкоємців.

Однак, чиновники його не виконують, заявила депутат Олена Голєва в своєму запиті.

Вона нагадала історію лучанки Оксани Владичко, яка вже декілька років тулиться в сараї з чотирма малолітніми дітьми, без належних санітарних умов, без електрики і інших зручностей.

Власне, під час виборчої кампанії Луцький міський голова пообіцяв знайти житло, але обіцянки не виконав. Нещодавно жінка відшукала незайняту квартиру, але її самовільно зайняли.

Олена Голєва нагадала, що Луцька міська рада прийняла рішення про поводження з відумерлою спадщиною. Так можна було б реалізувати право на отримання житла тих лучан, хто перебуває довгий час на квартирній черзі, у тому числі й Оксани Владичко.

Але, стверджує депутат, міська рада не використовує згадане рішення в своїй роботі і продовжує покривати схеми незаконного заволодіння житлом.

А пояснення заступника міського голови Лариси Соколовської про самовільне займання квартири на вулиці Польовій не відповідає законодавству. Адже опіка не дає права опікуну набувати власність на житло, якщо він не є спадкоємцем, як і ОСББ.

Тож квартира на вулиці Польовій, на яку могла б претендувати Оксана Владичко, має бути прийнята у власність територіальної громади.

Тому депутат попросила повідомити про результати виконання прийнятого рішення про затвердження порядку з відумерлою спадщиною та визначити перелік квартир, куди Оксана Владичко може бути поселена. Або ж забезпечити її сім’ю соціальним житлом, поки вона чекає квартиру від міськради.

Запит Олени Голєвої підтримали. А згодом депутат Ігор Поліщук повідомив, що Оксані Владичко вчергове відключили газ, а воду жінка з дітьми мусять носити відрами від сусідів. Тому він попросив повідомити про те, що зробив юридичний відділ, аби самовільно зайнята квартира була звільнена.

Разом з тим він попросив проаналізувати, скільки за останні роки службовців міськради, облради та облдержадміністрації отримали квартири в Луцьку.

«Прошу проявити людяність і порядність і допомогти хоч якимось житлом», - звернувся депутат.

Натомість Микола Романюк заявив, що всі лучани для нього однакові, й готовий підтримати лучанку в межах чинного законодавства. Дарма, що цієї підтримки жінка чекає протягом усієї каденції міського голови. А відповідь про дії юристів він пообіцяв надати до кінця сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
{kjg Показати IP 24 Червня 2015 14:49
Пан Ігор Поліщук не хоче запропонувати пані Олені Голєвой поселити багатодітну жінку в її зразкову общагу швейників, турботою за яких він так проникся, з належними умови проживання?
ПІАР до {kjg Показати IP 24 Червня 2015 22:50
коментар було видалено
Андрій до {kjg Показати IP 25 Червня 2015 21:36
Голєва за копійки придбала гуртожиток,нехай поділиться з бідними,як говориться,нехай витре сльози одній людині, замість причитань про всесвітнє горе...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus