USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькрада просить в Міністерства більше даішників, обіцяють скандал

17 Липня 2014 12:59
Міськрада хоче направити лист у Міністерство, аби збільшили штат даішників в Луцьку, однак окремі депутати обіцяють скандал.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 17-го липня.

Зараз в Луцьку є 28 працівників ДАІ, хоча в містах з подібним населенням їх кількість – 50 чоловік. Про те, що міліціонерів не вистачає, запевняє виконувач обов’язків начальника відділення ДАІ з обслуговування міста Луцька Віктор Главічка.

«Із такою кількістю людей ми не встигаємо покривати усе місто, вчасно виїжджати на виклики, як працює 2-3 бригади, то це мало для Луцька. От, телефонують, що тролейбуси не можуть проїхати в районі автомобільного ринку, я відправив наряд. Тут дзвонять, що в центрі ДТП, ми туди їдемо, знову виклик, а людей немає. Тому і є нарікання від мешканців. Від нас мали їхати два працівники в зону АТО, але зголосилися троє добровольців. Є проблема з кадрами», - наголошує Главічка.

Лист-звернення у Міністерство підготував секретар Луцькради Сергій Григоренко.

«Віктор Йосипович (Главічка) намагається щось змінити на краще, але на одній лише добрій волі нічого не зробиш. Ми, як міська рада, повинні допомагати. Ми пропонуємо 25 тисяч гривень на пальне, хоча просили 40, але поки більше не можемо дати. У нас теж був 51 працівник, але злочинна влада скоротила їхню кількість без обговорення з громадою. В Рівному, Тернополі більше даішників. Треба просити збільшити чисельність», - пояснює Григоренко.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук поцікавився, чи збільшення штату не ляже тягарем на державний бюджет, адже доцільніше було б спрямувати кошти туди, де їх і так не вистачає. До прикладу - для військових, що беруть участь в АТО. Сергій Григоренко пояснив, що утримання буде із Києва.

Втім така ініціатива дуже обурила депутата Богадана Шибу, який пообіцяв скандал.

«Усі ви знаєте, що в МРЕО треба заплатити 800 гривень за один іспит, щоб отримати права. Зрозумійте, не від кількості працівників залежить безпека на дорогах, а тому, що багато молодиків їздять на наших дорогах, які не знають правил дорожнього руху. Що говорити про окраїни, якщо на проспекті Волі безголові мотоциклісти на повну швидкість ганяють. Треба, щоб керівники різних рівнів відповідали кримінально за те, що повипускали таких водіїв. У нас вночі п’яні «льотчики» ганяють по центральних вулицях, як повиходять з «Опери». Треба систему міняти, а не тих же добирати й тратити на них гроші, якщо в зоні АТО наші хлопці потребують фінансової допомоги. Я буду вчиняти скандал», - висловився депутат.

З ним у суперечку вступив Ігор Поліщук.

«По-перше, МРЕО немає жодного відношення до Луцького ДАІ. Дійсно, проблема корупції є, але це не лише в ДАІ, а в багатьох структурах. Не варто зараз оголошувати полум’яні промови», - сказав Ігор Поліщук.

На захист луцьких даішників виступили й громадські активісти.

«У нас є багато претензій до обласного ДАІ, а до міського немає. Ми з ними патрулювали й бачили, що для того, аби оформити п’яного – необхідно 3 години», - заявив представник «Народної самооборони» Сергій Рижков.

Усе ж після тривалих дискусій члени профільної комісії більшістю голосів підтримали проект рішення «Про звернення до Міністерства внутрішніх справ України щодо збільшення штатної чисельності».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Боді Шибі Показати IP 17 Липня 2014 13:06
Пане Богдане, їдьте на рідну свою Львівщину і влаштовуйте там скандали - там це загальноприйнято і в порядку речей. А в Луцьку, коли люди хочуть спробувати зробити добру справу - не пхайте палки в колеса і не плутайте святе і грішне. Оскільки Ви теж не є святим у плані скоєння ДТП, то Вас теж потрібно позбавити прав і змусити ходити пішки, начальник МРЕВ, який видав Вам права, повинен відповідати. Спробувати ж можна, а раптом ситуація покращиться?
Бодя до Боді Шибі Показати IP 17 Липня 2014 13:10
...а краще нехай бере ружжо і у зону АТО, там нехай геройствує той Шиба!!!
Андрій Показати IP 17 Липня 2014 13:08
Плани на Київ не тягнуть.
Петро Показати IP 17 Липня 2014 13:37
Шиба - найгірший мер за всю історію Луцька. І ще щось дзяває. Я б на його місці сховався б десь від того сорому.
123 до Петро Показати IP 17 Липня 2014 13:46
Згідний Шиба га. Вно ! Ну і гаішників чи їх більше чи менше , порядку не буде тіл ки взяткі більше брати будуть!
лучанин Показати IP 17 Липня 2014 13:46
А що григоренку замало бабла, треба більше даїшників - буде більше бабла. григоренко нічого просто так (а особливо для людей) не робить, це настільки жадна людина - ви собі даже не уявляєте. Оформляє свою жінку по всіх комунальних підприємствах на мінімальну зарплату - бо нема за що йому жити, а сам їздить на джипі. І коли він вже нажереться.
2 Показати IP 17 Липня 2014 14:04
Луцьку не потрібно збільшувати штат ДАІ. Спробую довести. 1) Даної чисельності цілком достатньо, якщо міська корумпована влада заставить Єрємєєва побудувати підземні переходи біля Там-Таму,Променя, на Ковельській (для зменшення кількості ДТП і кращої організації дорожнього руху); 2) Організація руху маршруток через центр призводить до аварійних ситуацій - це знову питання до корумпованої міської влади і керівництва ДАІ; 3) Від так званої міської ради хочемо нарешті побачити схеми організації дорожнього руху велосипедистів (на сьогодні ми петляємо по міських дорогах загального користування між маршрутками, легковими авто і іншим транспортом). Вищезазначені три пукнти потрібно врахувати для зменшення аварійності на дорогах, звісно працівники ДАІ будуть мати менше роботи.
даі Показати IP 17 Липня 2014 14:35
Главічку треба без суду і слідства на зону .а він керує.ганьба!
Гарі Показати IP 17 Липня 2014 14:36
До Шиби Луцьк був привабливішим за Рівне, а тепер? Хай краще мовчить, так розумніше виглядає. Друга проблема-підземні переходи, в Рівному їх сім, в Луцьку жодного. Село. Хто там обіцяв переходи? Єремєєв? Чекайте ще 100 років.
Богдан Показати IP 17 Липня 2014 16:14
Підземний перехід потрібен ще й біля старого ринку. Також там потрібно облаштувати нормальну велику стоянку та постійно контролювати зупинку та стоянку автомобілів на правій полосі за допомогою відео-камери з наступним надсиланням листа щастя. Присутність патруля замінять 2-3 відеокамери на електро-опорах та попередження про відео-нагляд та заборону стоянки.
Факт Показати IP 17 Липня 2014 16:24
Да, памятаю, заблокували ДАІвці виїзд на маршрут з ДЕПО маршрути 9а, 15, 15а. в час пік з 6.30 до 10.00 Главічка, ти звичайно, за це нічого не отримав - так просто вирішив допомогти приватним перевізникам? При кожному виїзді на ДТП косять. Буде більше ДАІвців буде швидше общак поповнюватись.
Зима Показати IP 17 Липня 2014 16:43
Як займатись здирництвом за транзитні номери біля "Глобусу" та "Адреналіну" в дні роботи авторинку то патрулів вистачає, а як дійсно, навести порядок біля авторинку то кишка тонка.
Парус Показати IP 17 Липня 2014 16:57
При Шибі зробили ремонт дороги біля готеля Світязя. Яка вже не одну зиму стоїть. А точніше з 2005 року. От і грішіть на самого поганого мера. А на рахунок ДАІ то дійсно як дань збирати біля автобазара то їх достатньо.
водій Показати IP 17 Липня 2014 18:57
Збільшення кількості працівників даі це збільшення здирництва з простих водіїв які не мають кому передзвонити в присутності даішника або немають нікого знайомого серед даівців.А мотоцикли які зі звуком бойового літака як гасали по місту так і далі будуть гасати і пяні як їздили так і далі будуть їздити бо за них є кому словечко замовити.
Анонім Показати IP 17 Липня 2014 20:35
Главічка нормальний чоловік а вот попередники Іщенко Харитонюк це хабарники
Анонім Показати IP 17 Липня 2014 22:50
Так дороги робили дорожники. При чому тут міський голова?
Здрасте до Анонім Показати IP 18 Липня 2014 19:51
При тому що дороги повсюди роблять дорожники і лише кусок Набережної був зроблений під щоденним контролем Стемковського, який працював заст. Шиби.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus