USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Луцькрада прийняла програму «Здоров’я лучан»

29 Листопада 2017 16:30
Депутати Луцькради затвердили комплексну міську програму «Здоров’я лучан» на 2018–2020 роки.

Про це йшлося під час засідання 34-ї сесії Луцької міської ради 29 листопада.

Керівник управління охорони здоров’я Микола Якимчук нагадав, що нещодавно Верховна Рада підписала зміни до закону про охорону здоров’я, які має ще затвердити президент. Відповідно до нового законодавства, має змінитися порядок вибору лікаря сімейної медицини.

Микола Якимчук запевнив, що в Луцьку, у зв’язку з новим законодавством, не будуть закривати медичні заклади комунальної власності.

Комплексна програма, за яку проголосували депутати, враховує заходи щодо забезпечення належного рівня медзакладів у плані доступності якісної медицини на місцях.

«Луцька міська рада й надалі відповідатиме за утримання та функціонування медичних закладів, зокрема в плані проведення ремонтів і закупівлі обладнання», – наголосив Микола Якимчук.

Він теж повідомив, що стосовно розвитку медицини відповідно до нових законодавчих положень зразковим прикладом для Луцька може послугувати Тернопіль.

Уже цьогоріч, у тому числі завдяки проектам Світового банку, в окремих луцьких медичних закладах вдалося провести ремонтні роботи та забезпечити фонди лікарень новою комп’ютерною технікою, вартістю 600 тисяч гривень.

До кінця року заплановано ще придбати кардіографи, стабілізатори та низку іншої техніки. «Медична техніка постійно розвивається і потребує оновлення», – наголосив керівник управління охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 8 Грудня 2017 09:55
Щось у цій програмі ні слова проте,що бригади швидкої, які надають меддопомогу лучанам, розташовані в с.Ліпіни, в місті їм бачте місця нема. Ганьба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus