USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькрада не захотіла воювати з літніми кафе

24 Березня 2011 08:56
Ініційовані депутатом Луцької міської ради Андрієм Козюрою 23 березня три проекти рішення щодо скасування договору оренди з підприємцями, що мають літні кафе біля РАЦСУ, напроти головного корпусу ВНУ та на Театральній площі, депутати не підтримали.

Згідно з першим проектом рішення, автором якого є депутат Андрій Козюра, підприємцю Ткачуку, що має літнє кафе біля луцького центру реєстрації актів цивільного стану, пропонується скасувати дозвіл на розміщення кафе.

За словами Козюри підприємець порушив договір оренди. Адже цільовим призначенням ділянки є проведення гри в «Дартс», а не розміщення кафе з торгівлею алкогольними напоями. Крім цього, як зазначає депутат підприємець займає не виділені 30 квадратних метрів, а 56.

«Окрім цього кафе знаходиться менше як за 100 метрів від 21 гімназії – тому пропонується таке рішення», - каже Козюра.

Рішення про заборону продажу алкогольних напоїв в стометровій зоні навколо шкіл вступає в дію з 1 травня.

«Андрій Григорович повинен відмовитися від цього рішення, оскільки воно базується на подвійних стандартах. Бо треба підходити комплексно до малих архітектурних форм, а не закривати одне, два», - зазначив депутат Андрій Калахан.

Водночас він спитав чи пов’язаний цей проект рішення з інцидентом, що ніби то стався між підприємцем Ткачуком і депутатом. Останній ніби то побився в цьому кафе влітку минулого року.

Козюра відповів, що давав запит щодо тих кафе, які порушують вимоги і розміщені ближче до шкіл – і лише цей підприємець попав у список.

Депутат Богдан Шиба зазначив, що не зважаючи на наведені Козюрою факти, міська рада може скасовувати рішення про укладенні договору оренди, однак лише на законних підставах.

«Просто так – ми не маємо право. Скасовувати рішення жодним законом не передбачено. Лише, якщо є рішення суду чи протест прокурора, тоді ми можемо розглядати таке питання», - зазначив Шиба.

Врешті решт депутата Козюру підтримали лише 10 депутатів.
Суттю другого проекту рішення Козюри стало відмова в продовжені договору оренди підприємцю Слабецькому, що має кафе за адресою проспект Волі, 10 навпроти головного корпусу Волинського національного університету.

Депутат каже, що в кафе продають алкоголь, однак дозволу на те, що орендована підприємцем ділянка є спец місцем для продажу і розпиванню алкогольних напоїв немає.

Головний архітектор міста Юрій Казмірук зазначив, що не зважаючи на те, що жив в столиці минулі роки «палатку бачив і особисто там пиво пив». Він підтримав думку про те, що кафе такого вигляду в місті не повинно бути.

Однак, рішення Козюри підтримало лише чотири обранці. Романюк сказав, що голосував «за», адже він пообіцяв, що «все рівно зроблю все, аби їх там не було».

Третій проект Козюри стосувався продовження договору оренди з підприємством «Магніт». Воно мало би будувати підземний перехід на Театральній площі, однак нині з погодженням ради лише здало в оренду площу для облаштування літнього кафе.
За словами Козюри там також ведеться торгівля алкоголем, палатка займає набагато більшу площу, аніж це передбачено договором і ця мала архітектурна форма знаходить проти споруд, що сприяють духовності і культури лучан. Також неподалік знаходиться перша гімназія.

Окрім цього за словами Козюри в нього є сотні підписів лучан, що виступають проти існування такого літнього кафе в центрі Луцька.

Однак і цьому випадку депутата не підтримали колеги. За скасування проголосувало лише 14 депутатів. Разом з тим, в ході обговорення луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що фонтан на Театральній площі таки буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Агент Привата Показати IP 24 Березня 2011 09:34
Ну що, народ, мовчимо? Голосували за свободу і БЮТ то гордіться чуркістаном в центрі міста. Козюра приємно дивує. Розумію що це PR, але факт залишається фактом-він відкрито відстоює інтереси простих лучан і вигляду міста!
Ася Показати IP 24 Березня 2011 09:34
Козюра - молодець!!!!! Не треба в місті тих палаток. Хай біля дому поставлять собі тим що треба, наприклад Калахан. А Козюра за порядок.
луцьк Показати IP 24 Березня 2011 10:13
Головний архітектор міста Сергій Казмірук зазначив, що не зважаючи на те, що жив в столиці минулі роки «палатку бачив і особисто там пиво пив». Він підтримав думку про те, що кафе такого вигляду в місті не повинно бути. - МОЛОДЕЦЬ!!!!Порибирайте той непотріб з вулиць нашого міста.Це дітище Шиби-спотворює наші вулиці а алкоголь який там ллється знищує людей
Агент Ася з Луцька Показати IP 24 Березня 2011 10:26
Примітив так і пре. Набили морду - позакриваю кафе. Напишу про себе комент і т.д.
Роман Показати IP 24 Березня 2011 11:38
"Депутат каже, що в кафе продають алкоголь, однак дозволу на те, що орендована підприємцем ділянка є спец місцем для продажу і розпиванню алкогольних напоїв немає." - якшо це правда, достатньо поставити там міліцію, нехай складуть пару протоколів за розпивання алкоголю в громадських місцях і все... Попит створює пропозицію...
Вася Показати IP 24 Березня 2011 13:01
Дивлячись сесію по "Аверсу" можна зробити висновок-демократичні шиби(сили) в місьраді сильно "калаханить"!
підприємець Показати IP 24 Березня 2011 13:58
Не потрібно смітити Луцьк тими палатками. А молоді люди там вчаться культури, потім ходять по місті прешелепкуваті. Пів міста у вихідні ходять пригашені пивом. Ганьба!.
Лучанин Показати IP 24 Березня 2011 14:48
Пивні палатки в Луцьку - ліквідувати, однозначно. Козюра - так тримати.
о Показати IP 24 Березня 2011 15:33
А перед тим як ліквідувати той непотріб-заставити власників (супер-бізнесменів) поремонтувати тротуари .які вщент розбили грузовики .підвозячи туди бочки з пивом.Хоч би хто звернув увагу в якому стані вони стали після тих газд.
лучанка Показати IP 24 Березня 2011 15:48
Пивнуха на Театральном майдане-это позорище города, построили убогую детскую площадку и лейся пиво! Позор горсовету!
виборець Показати IP 24 Березня 2011 15:56
Може хто розуміє поведінку депутатів Свободи та БЮТ- бо переглянувши сесію по тв чомусь стало шкода мера .
молодці Показати IP 24 Березня 2011 20:01
Однак, рішення Козюри підтримало лише чотири обранці. Романюк сказав, що голосував «за», адже він пообіцяв, що «все рівно зроблю все, аби їх там не було». Треба щоб не було тих притонів ніде у місті.
Йа Показати IP 25 Березня 2011 01:40
http://www.viche.lutsk.ua/view.php?art=3080
Є Показати IP 25 Березня 2011 12:28
Андрій Григорович здивував! Чи не вперше щось розумне!!! А Калахана - на футбол, в сектор фанів "Карпат"!
1 Показати IP 25 Березня 2011 13:14
питання підняв він дійсно правильне-але довести до логічно-правильного кінця його не дадуть свободівці та бют."Калаханська група" -зрадники інтересів городян що їх обрали ганьба
777 Показати IP 29 Березня 2011 20:17
зараз ще буде мобільне живе пиво на колесах в зелених будках по всьому Луцьку, готуйтесь ми вже накачали колеса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus