USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада відреагувала на «мовний закон» відсутністю кворуму

13 Серпня 2012 16:09
Позачергова сесія міськради, під час якої депутати повинні були розглянути проект рішення «Про позицію Луцької міськради щодо державної мовної політики» не відбулася.

У залі засідань за станом на 12.30, 13 серпня, було лише 23 депутати.

Так, не з’явилася частина членів фракції ВО «Батьківщина» і ПП «Фронт змін», а також «нашоукраїнці», «регіонали», представники фракції Європейської партії, більшість позафракційних депутатів. У повному складі з’явилася на засідання лише фракція ВО «Свобода» в міськраді.

Оскільки кворуму не було, присутні обранці громади вирішили провести збори депутатів, під час якого обговорили проект рішення, запропонований до розгляду. Луцький міський голова Микола Романюк участь у зборах не брав і одразу після оголошення неправочинності сесії покинув залу засідань.

Зауважимо, що проект рішення був створений колективно членами фракцій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та ПП «Фронт Змін» в міськраді.

Про підстави його виникнення зазначається у самому документі: «У зв’язку із підписанням Президентом України Януковичем В.Ф. ухваленого Верховною Радою України законопроекту «Про засади державної мовної політики», яким спровоковано загрози громадянському спокою, суверенітету і територіальній цілісності України…міська рада вирішила:..громадянам, посадовим і службовим особам, підприємствам, організаціям і установам при реалізації державної мовної політики у місті Луцьку застосовувати статтю 10 Конституції України, як нормативний акт прямої дії. Ухвалити «Звернення Луцької міської ради до лучан із приводу підписання антиукраїнського мовного закону…Звернутися до Волинської обласної ради з пропозицією щодо ухвалення аналогічного рішення і звернення до волинян»

Під час зборів депутатів охочі висловили свої думки щодо відсутності кворуму для проведення сесійного засідання.

Так, секретар міської ради, «бютівець» Григорій Пустовіт зауважив, що він неприємно здивований фактом відсутності деяких своїх колег у залі: «У кожного з них знайшлася об’єктивна, підкреслюю, офіційно об’єктивна причина, за якою ховається суб’єктивна причина не прийти сьогодні на сесію… Якщо проаналізувати, хто не зміг прийти ‒ це ті люди, які прямо чи опосередковано можуть піддаватися тиску через місце роботи, через бізнес, з інших причин. Це програш, програш демократичних фракцій».

Схоже судження щодо відсутності кворуму висловив також заступник голови фракції ВО «Батьківщина» в міськраді Сергій Григоренко: «Люди не зібралися тому, що був масовий тиск».

Пообіцяв особисто з’ясувати причини відсутності двох із шести членів фракції ПП «Фронт змін» керівник обласного осередку цієї партії, депутат міськради Олександр Пиза.

Зрештою, під час зборів депутати вирішили ініціювати звернення до міського голови, щоб той ще раз скликав позачергову сесію 15 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 13 Серпня 2012 17:50
Хто на них тисне ? Кому вони потрібні? Депутати не прийшли ,бо вони с*икуни та сексоти.
Кучер Володимир Показати IP 13 Серпня 2012 22:17
В Луцькій міській раді опозиції НЕМАЄ, як НЕМАЄ її у Верховній Раді. Єдина опозиція - Олег Ляшко і його Радикальна Партія!
Макар Показати IP 14 Серпня 2012 09:41
Ще один доказ того ,що опозицією являється лише "Свобода".Інші прийшли у влади заради бізнесу.
ПАВЛІК МАРОЗОВ Показати IP 14 Серпня 2012 09:54
Майже всі бютівці в усіх волинських місцевих радах --- с..ни і 3,14дараси ,ригіанальні тушки !
105 Показати IP 14 Серпня 2012 12:39
Розігнати всю міську раду і набрати нових чиновникі, які не будуть тиснути на депутатів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus