USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькрада визначить, чи буде в центрі нова схему руху

10 Жовтня 2012 14:29
Виконавчий комітет Луцької міської ради вирішив не розробляти проект організації дорожньо-пішохідного руху в центральній частині міста, доки в бюджеті не знайдуть гроші на цю процедуру. Також виконком ухвалив рішення частково знести зупинку на вулиці Богдана Хмельницького за обласним музично-драматичним театром.

Про це йшлося 10 жовтня під час позачергового засідання комітету.

Так, виконувач обов'язків управління транспорту та зв'язку міськради Олександр Середа розповів, що виникла потреба в розробці нової схеми руху пішоходів та транспорту в центрі обласного центру Волині. Мовляв, проект реконструкції приміщення окружного адміністративного суду передбачає знесення зупинки за облмуздрамтеатром, а для цього потрібно розробити згадану схему.

З посадовцем частково погодився головний архітектор Луцька Юрій Казмірук. На його думку, відкриття оновленого ЦУМу, зведення підземного переходу під Театральним майданом, будівництво житлово-офісного кварталу на межі вулиць Франка, Яровиця та Винниченка збільшать навантаження на міські шляхи, тому нова схема буде на часі.

Водночас він відзначив, що, створюючи схему руху, потрібно розпочинати з загальноміської, а потім переходити до центру Луцька.

Також архітектор повідомив, що зупинку біля Адмінсуду просять знести, щоб полегшити доступ транспорту, який обслуговуватиме реконструкцію будівлі служителів Феміди.

Однак, ці пропозиції викликало чимало зауваг в членів виконкому. Чи не найбільше йшлося про фінансові труднощі. Так, перенесення зупинки за театром в інше місце, зі слів міського голови Миколи Романюка, обійдеться приблизно в 500 тисяч гривень, а нова схема руху - мінімум 300 тисяч.

Зрештою, виконком вирішив дозволити розробку схеми руху в центральній частині лише за умови, що депутати Луцькради під час чергової сесії приймуть відповідні зміни до бюджету.

Щодо зупинки, то вирішили, що її знесуть лише частково.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Гастарбайтер Показати IP 10 Жовтня 2012 14:38
"...зупинку біля Адмінсуду просять знести, щоб полегшити доступ транспорту, який обслуговуватиме реконструкцію будівлі служителів Феміди..." Там бордель, що вiд людей ховаються??? Влада знахабнiла нанiвець..
олег Показати IP 10 Жовтня 2012 15:45
500 тис. грн. коштує знести зупинку? Я знесу її за 2 тис. грн. Бюджет зекономить 498 тис. грн. Чекаю дзвінків з мерії і подяки за таку економію державних грошей.
Чеширский Кот Показати IP 10 Жовтня 2012 16:13
Хочется посмотреть, чего они там намудрят. Эта проблема давно назрела, еще до реконструкции ЦУМа и строительства новых комплексов. Сделали половину центра пешеходным, а про автомобили совсем забыли, решили что и так сойдет. Сегодня, если перекрыть дорогу возле ЦУМа, то центр будет парализован полностью.
тиць-здиць до Чеширский Кот Показати IP 10 Жовтня 2012 19:50
Лінію мєтро строіть пара. Хатяби на двє-трі станциі. Ілі падвєсную дароґу...
Театрал Показати IP 10 Жовтня 2012 17:50
Сьогодні зупинка заважає, а завтра театр очи намуляє... Служителям Феміди подалі від народу заховатись хочеться, от і усе!!
вадим Показати IP 10 Жовтня 2012 18:02
чеширский кот! а що все лише треба для автомобілів робити, тоді нафіг їх взагалі хай собі по 40 чи 33-ьому гуляють, а в центрі лише авто паркуються зазвичай у європейських містах центр залишений для пішоходів і для велосипедистів
Чеширский Кот до вадим Показати IP 11 Жовтня 2012 15:26
В европейских городах для пешеходов делают зону в историческом центре. А деловая и торговая часть приспособлена для автомобилистов. Может вы, уважаемый "вадим", маловато в Европе бывали?
Алекс Показати IP 10 Жовтня 2012 20:03
Все бы ничего... а не подскажите как тогда достваку товара делать... если только на данном пятачке до 5 торговых точек насчитывается
Перехожий25 Показати IP 11 Жовтня 2012 07:13
"...архітектор повідомив, що зупинку біля Адмінсуду просять знести, щоб полегшити доступ транспорту, який обслуговуватиме реконструкцію будівлі служителів Феміди..." - хай би в Теремно розташовувались, якщо мысця ъм мало та люди заважають!
Поміркований Показати IP 11 Жовтня 2012 09:47
Колись там дві дороги було - одна для громадського транспорту, а друга попід самим судом. Чим їм така схема не подобалась? Хотілось плиточкою все закласти?
Лучанин Показати IP 11 Жовтня 2012 09:57
А не можна було подумати як перенести цю феміду в інше місце, де саме вона б не заважала людям? Я, наприклад, не уявляю де можна буде зупинятись транспорту в іншому місці, щоб не створити перешкод для проїзду. Можливо дійсно треба залишити центр без транспорту взагалі, а краще й ціле місто зробити пішохідним? Коли вже в першу чергу буде все робитись для зручності людей, а вже потім бабки собі розподіляти будуть?!
Passanger2 Показати IP 11 Жовтня 2012 12:14
Вертолёт - админсудейским!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus