USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькраду пікетували - вимагали звільнити юриста. ФОТО

28 Березня 2011 16:55
Протягом двох годин під стінами Луцької міської ради 28 березня тривав мітинг – луцькі підприємці протестували "проти корупції" в органах місцевого самоврядування та вимагали звільнити начальника юридичного відділу мерії.

На акцію підприємців із торгово-пішохідного ряду між вулицями Кравчука (ТЦ «Ювант») та Карпенка-Карого (Завокзальний ринок) у понеділок, 28 березня, прийшло понад п’ять десятків людей.

Вони мовчки тримали плакати з вимогами дотримуватись гласності, правди, людяності, відповідальності та протидіяти корупції.

Переможці-пікетувальники

Як пояснив повноважний представник підприємців Володимир Кунц, вже більше двох років точиться боротьба за земельну ділянку, на якій розташований торгово-пішохідний ряд. На торгову територію претендує приватна фірма «Скорпіон-сервіс», якій належить торговий центр «Ювант».

«Але підприємці вже переможці, оскільки дана земельна ділянка передана підприємцям в оренду на п’ять років», – каже Кунц.

«Сьогодні ми зібралися з іншої причини. В міській раді завелись зрадники, які вносять у службові документи підроблення. А саме начальник юридичного управління Марина Мартіросян принесла в господарський суд документ, який стверджує, що нібито між «Скорпіон-сервіс» і міською радою на даний момент існують правові відносини, а саме договори оренди земельної ділянки. Це не відповідає дійсності. Ніяких договорів між «Скорпіон-сервіс» і міською радою не існує. Вони рішеннями міської ради припинені. І на даний момент земельна ділянка передана підприємцям на правах оренди», – переконує організатор акції.

Кунц стверджує, що Мартіросян принесла у волинський господарський суд документи, у які внесла завідомо неправдиву інформацію. А це, каже він, має очевидні ознаки кримінального злочину.

«Ми прийшли з одною вимогою – відставка Марини Мартіросян. Вона абсолютно некомпетентна у всіх питаннях. Такі юристи ганьблять і зраджують інтереси Луцької міської ради», – пояснив позицію підприємців Кунц.




Підприємці турбуються про бюджет?

Кунц зазначив, що потреба звільнити Мартіросян - і у фінансових інтересах Луцькради, якій ПФ «Скорпіон-сервіс» заборгувала мільйони гривень.

«Чому міська рада до цих під не подає матеріальний позов проти ПФ «Скорпіон-сервіс» нам дуже дивно. Хоча є всі підстави. Якщо підрахувати, які збитки понесла міська рада під час так званого господарювання цієї структури в місті Луцьку, то це близько десяти мільйонів гривень недоотримання в бюджет», – заявив Кунц.

Стягненням цих коштів у судовому порядку повинен займатись юридичний відділ, однак підприємці скаржаться – Мартіросян такі обов’язки не під силу.

«Це дуже важлива посада. Ми прийшли до голови це все розказати. Вийшов голова. Розложили документи в секретарки. Підходить Марина Вікторівна, хапає ці всі документи і тікати. Це було в четвер. Ми кажемо віддати наші документи. Вона заховалася – побігла в приймальню до Соколовської, стала за ширму, задерла юбку і почала туди ховати ці всі наші документи», – розповідає Кунц.

«Це вже наводить на якісь думки в адекватності цієї людини. Документи ці вона нам не віддала. Тому скоїла ще один злочин – злодійство. Вона вкрала чужі документи при свідках. Як ви думаєте що може така людина наговорити своєму начальнику? Звісно, тільки ввести його в оману», – висловився представник підприємців.


"Усе платимо вчасно"

Натомість прес-секретар приватної фірми «Скорпіон-сервіс» Людмила Яворська стверджує, що ця компанія не має ніякого боргу перед міським бюджетом

«Немає ніякого боргу, ми все платимо вчасно, сумлінно. Щомісяця фірма сплачує усі внески за оренду землі, згідно документів», – запевнила прес-секретар фірми.

Яворська стверджує, що договори оренди дійсні, тому претензій у підприємців бути не повинно.

«Договори оренди в нас чинні. Суд це підтвердив, скасувавши рішення Луцької міської ради», – говорить вона.

«У нас були договори оренди. Свого часу, не розірвавши зі «Скорпіон-сервісом» стосунків, міськрада прийняла рішення спочатку одну ділянку, потім другу ділянку передати в руки підприємців. Логічно, що суд визнав це рішення міської ради неправомірним і скасував його. От підприємцям і не сподобалось те, що Мартіросян погано відстоює їхні інтереси в суді. Мовляв чому це міська рада програла суд?», – прокоментувала Яворська.


«Дуже весело»

Поспілкуватись з підприємцями так і ніхто не вийшов. Проте в коментарі журналістам Марина Мартіросян запевнила, що вона переговорила з представником підприємців, з яким «все узгодили».

«Я продовжую з ними працювати. Завтра на 9 ранку вони прийдуть до мене на зустріч. Оскільки я на посаді всього три місяці, я не можу знати всі нюанси даної справи, яка триває з 2002 року. Вони до мене прийдуть і принесуть всі документи для того, щоб належним чином вести юридичний супровід по даній справі», – прокоментувала чиновниця.

Мартіросян запевнила, що міська рада підтримуватиме підприємців в суді.

«Міська рада захищає інтереси територіальної громади міста. Міська рада на стороні закону», – сказала посадовець.

Крім того, начальниця юрвідділу підтвердила наявність договору оренди між міською радою і ПФ «Скорпіон-сервіс» на земельну ділянку.

«Коментувати зараз це не буду. Але є діючі договори. Договірні відносини в нас є. Але в нас так само є рішення ради про укладення договорів з підприємцями. Да, дуже весело. Не Мартіросян це робила», – висловилась вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Протестуючим Показати IP 28 Березня 2011 19:04
Солідарність!
спостерігач Показати IP 28 Березня 2011 19:06
що тільки костя міхалов за гроші обманутих ним підприємців не видумає, для того, що б не повертати їм гонорар, який він узяв за представництво їхніх інтересів! До чого тут міська рада, коли спір між скорпіоном та людьми які орендували у нього торгові площі та не платять за оренду?! Підприємці заборгували токарському за оренду та не хочуть її повертати, а він відповідно хоче звільнити свої торгові ряди. Яким тином тут начальник юридичного віділу?! просто міхайлов намагається зробити за рахунок підприємців дешевий піар!
Базар Показати IP 28 Березня 2011 19:21
А почему никто нихира не сообщил о митинге? Я бы тоже пошол бороцца против таких хуе..х юристов. Я сигодня веходной.
Йомайо Показати IP 28 Березня 2011 19:57
Брехлива газета!
tropika Показати IP 28 Березня 2011 20:56
цікаво, як жінка могла забрати документи у присутності двох (чи може і більше)здорових чоловіків? при чому в присутності голови міськради. щось неправдоподібно...
Без-Базара Показати IP 28 Березня 2011 22:38
Нужно уволить не только начальника юр-отдела а всех заместителей мера, начальников департаментов, управлений, отделов там нет ни одного грамотного разбирающегося специалиста. Все знают как можно попасть на работу в мерию... Сколько помню еще такого беспредела с кадрами, конкурсами на должности небыло никогда. Будет митинг чтоб уволить всех чиновников мерии - "свисните" народ повалит толпами!!!
Комсомолец Показати IP 28 Березня 2011 23:07
Романюк Коля, посмотрел на твою юристку в новостях молодая но уже зажравшаяся. Где ты ее подобрал? Ни опыта, ни знаний, ни уважения к людям. Это твоя серьезная ошибка которая обернется серьезными проблемами.
Фемiда Показати IP 28 Березня 2011 23:18
Мартiросян здае суди, такого ще в мiскрадi не було... Проаналiзуйте на якi вона суди не з'явилась або запiзнилась!!! Та, яки адвокати користуються ii "непрофесiйними" дiями.
цинік Показати IP 28 Березня 2011 23:25
та бред повний. намагаються 50 чоловік використати в своїх інтересах міську владу. такі пікети можна організовувати хоч кожень день. більше схоже на прислів'я - цирк поїхав, а клоуни залишились
хорвaт Показати IP 28 Березня 2011 23:37
Мaртиросян нe позорся.Пиши зaяву нa звильнeння.Ти нe юрист.
федор Показати IP 29 Березня 2011 00:34
стала за ширму, задерла юбку і почала туди ховати ці всі наші документи», – розповідає Кунц. а фингал за просмотр не получил случайно...вот есть чем гордится.пусть в еще к медведице в зоопарке залезет посмотреть
123 Показати IP 29 Березня 2011 08:17
В пані Мартіросян це вже не в перше. Даний посадовець зовсім не коректний та не кваліфікований. Особа яка має гідність вжеб написала заяву на звільнення
Знайка Показати IP 29 Березня 2011 08:19
За всю історію Луцька вперше люди висловлюються проти чиновника такого рівня. Микола Ярославович задумайтесь!
Марина М. Показати IP 29 Березня 2011 08:54
Маринка не позорся. Ти вже прославилась на весь Луцьк. Можеш звільнятись, а то прийдуть і винесуть з кріслом.Сором!!!!!
Миколі Показати IP 29 Березня 2011 10:55
Шановний головуючий, підбирай кадри не за бажанням багатих папіків, а по конкурсу. А то такі криси можуть довести місто до банкрутства. Мер берись за розум, ти ж солідний чоловік, а береш таких некомпетентних, молодих юристок на посади начальників. Задумайся, благаю
Тезка до Миколі Показати IP 29 Березня 2011 11:26
А може в Мартиросян е iнши переваги.....? Молода, гарна. Ось Миколу зацiкавила....
нео Показати IP 29 Березня 2011 11:13
Міська влада,як медуза безхребетна,все що потрібно,це бульдозер.Нявкання тих "бідних" вже набридло чути.
Свій -чужий Показати IP 29 Березня 2011 12:18
М.Я.,просто визначіться з тим ,хто з ваших заступників стоять за фірмою Скорпіон -Сервіс,а тоді все стане на свої місця. Трохи проаналізуйте та ЗНАЮЧИХ запитайте. При негативному відношенні до команди діючого мера хочу сказати,що Мартиросян ще зовсім не в темі і не в ділі.Попустіться.
Вова Показати IP 29 Березня 2011 14:46
Маринка, МАрінка. Где же ти била ?
Юрист Показати IP 29 Березня 2011 14:52
А де М.Мартіросян працювала до посади начальника юрвідділу? У відділі працюють дівчата вже тривалий час, кожну з яких можна було б призначити начальником,а тут беруть особу зі сторони, про яку в юридичних колах нічого не було чути. Ну хіба що, я так здогадуюсь, це напевно дружина Артура Мартіросяна - адвоката з Конфіденту.
))) до Юрист Показати IP 29 Березня 2011 22:44
вроде бы сестра no comment, не исключаю, что этот кадр - еще не самый зарвавшийся и бездарный в мэрии. судя по громкой акции, так оно и есть.
ого Показати IP 29 Березня 2011 15:22
стала за ширму, задерла юбку і почала туди ховати ці всі наші документи-який жах.
Адвокат Показати IP 30 Березня 2011 00:13
Звідки взялась Мартиросрян - все банально просто. Всі памятають бездарну організацію виборчої компанії Романюка, якою керував Юрій Вербич. Десятки зафіксованих порушень виборчого законодавства і Романюк вже був на межі зняття з перегонів якби не втручання Сафулько. Представником інтересів Романюка в судах був Мартиросян. Потім потрібно було розраховуватися, і замість того, щоб просто заплатити за юридичні послуги, Романюк розрахувався посадою начальника юридичного управління, призначивши дружину Мартиросяна! Зараз алгоритм такий - клієнти вирішують питання в Конфіденті, там оплачують послуги, потім один Мартиросян викликає другого Мартиросяна і даються вказівки як себе вести в судах. Такого дійсно ніколи не було, ні при Кривицькому ні при Шибі. Тобто, страна Петросяния!
1 до Адвокат Показати IP 30 Березня 2011 21:56
Очень все складно и похоже на правду. А с кем романюк расчитался взяв на работу бездарного авиатора и сельмашевца Байцима ? этот на выборах мог только навредить
віктор Показати IP 30 Березня 2011 20:56
"«Немає ніякого боргу, ми все платимо вчасно, сумлінно. Щомісяця фірма сплачує усі внески за оренду землі, згідно документів», – запевнила прес-секретар фірми" Як можна вірити цьому брех-секретарю та брех-службі васі(з маленької, бо воно не людина), якщо всі ми добре пам"ятаємо їх істерію на мерських виборах,де буцімто вася вже мер. Наш народ не такий наївний,щоб за тарілку борщу продатись шахраєві!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus