USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Луцьксвітло» побачило світло в кінці тунелю

8 Листопада 2012 18:02
Комунальне підприємство «Луцьке електротехнічне підприємство – «Луцьксвітло», яке опікується зовнішнім освітленням й роботою світлофорів в обласному центрі Волині, працює задовільно.

Так вирішили члени виконкому міськради, заслухавши під час чергового засідання 8 листопада звіт директора підприємства Олександра Ковпака.

Ліхтарі (хоч око виколи...)
Олександр Ковпак нагадав, що на балансі підприємства, яке він очолює, є понад 9 тисяч світлоточок, більшість із яких з натрієвими і ртутними лампами. Їх балансова вартість – 5 мільйонів 56 тисяч гривень. Загальна протяжність мереж зовнішнього освітлення, за словами Ковпака, ‒ майже 374 кілометри, а середньорічна кількість годин освітлення міста – 2750 годин або в середньому 7,5 годин щодоби.

Директор «Луцьксвітла» відзвітував, що на експлуатацію мережі освітлення Луцька з бюджету міста цього року передбачено 2 мільйони гривень, а це менше половини від потреби. Крім того, відзначив Ковпак, Луцька міська рада передбачила 701 тисячу гривень на реконструкцію мереж зовнішнього освітлення. До кінця вересня підприємство використало трохи більше 211 тисяч гривень із цієї суми, відновивши мережі на вулицях Боженка, Мамсурова, Карпенка-Карого, Володимирській, Гетьмана Сагайдачного, у сквері біля гімназії №4.

Також, зі слів директора «Луцьксвітла», ще майже 300 тисяч гривень міська рада передбачила цього року на будівництво мереж зовнішнього освітлення. Наразі освоєно майже 250 тисяч гривень з цієї суми. Нові мережі з’явилися: на прибудинковій території за адресою: вулиця Винниченка,49; на вулицях: Старицького, В’ячеслава Липинського, Сухомлинського, Городецькій; у сквері за РАЦСом; внутрішньоквартальному проїзді від проспекту Соборності до вулиці Кравчука і на наземному пішохідному переході від Привокзального майдану до Завокзального ринку.

На потреби, пов’язані з освітленням міста, підприємство, за словами директора, додатково залучило майже 300 тисяч гривень спонсорської допомоги.
Світлофори (вічнозелена тема)

Олександр Ковпак нагадав членам виконкому про те, що у Луцьку працюють 36 світлофорів, з яких 2 потребують реконструкції або заміни, той, що на вулиці Чернишевського біля школи №13, і на перехресті вулиць Карпенка-Карого і Дубнівської.

Ковпак також відзвітував, що на цей рік міська рада передбачила 345 тисяч гривень на реконструкцію і капітальний ремонт світлофорів в обласному центрі. За ці гроші вдалося замінити світлофори на перехрестях: вулиць Львівської і Даньшина, проспекту Перемоги – вулиці Грибоєдова і Перемоги ‒ Клима Савури, а також на проспекті Соборності.

***

Олександр Ковпак зауважив, що роботу підприємства «Луцьксвітло» забезпечує 48 працівників, які в середньому отримують трохи більше 2 тисяч 400 гривень заробітної плати щомісяця. Заборгованості з виплати заробленого працівникам немає, а за 9 місяців цього року підприємство спрацювало з прибутком 106 тисяч гривень.

Вислухавши звіт керівника комунального підприємства, Луцький міський голова Микола Романюк нагадав йому, що слід щонайшвидше завершити освітлення територій дошкільних навчальних закладів, і зауважив, що наступного року обов’язково треба вирішити питання освітлення прибудинкових територій. «Це треба буде згадати під час формування бюджету на наступний рік. Треба буде й інвестиції залучати, бо бюджетних коштів не вистачить», ‒ наголосив Романюк.

Зрештою, члени виконкому визнали роботу КП «Луцьке електротехнічне підприємство – «Луцьксвітло» задовільною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Гарматп Показати IP 8 Листопада 2012 20:30
«Луцьксвітло» побачило світло в кінці тунелю якого стоїть танк.
! Показати IP 8 Листопада 2012 22:04
Світлофори треба ставити скрізь нові та з таймером! Такі як на перемоги, молоді..
Степан Піший Показати IP 9 Листопада 2012 06:52
На перехресті Паркової та Волі світлофор полюбляє "відпочивати" посеред дня ; непорядок у центрі міста!
Роман Показати IP 21 Серпня 2013 21:40
Шановні КП Луцьксвітло, чому на вул.Дорошенка вже тиждень неосвітлюється вулиця???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus