USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Луцьктепло» готує перерахунок тарифу за теплопостачання

14 Березня 2017 18:44
ДКП «Луцьктепло» готується подати розрахунки нових тарифів на затвердження Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це стало відомо під час прес-конференції заступників Луцького міського голови 14 березня.

Нагадаємо, з 5 січня цього року державне комунальне підприємство «Луцьктепло» прийняло в оренду котельню, що на вулиці Карбишева, 2.

Донедавна підприємство працювалоза договором переробки давальницької сировини з власником котельні. Договір, ухвалений судовим рішенням,не визнавався НКРЕКП і Нацкомісія не погоджувала перегляд тарифу.

Після того, як ДКП «Луцьктепло» орендувало котельню за майже 9 мільйонів гривень на рік, воно отримало шанс на перегляд тарифів.

Зі слів першого заступника міського голови Тараса Яковлева, наразі здійснюються перерахунки нової собівартості. Але ще в НКРЕКП розрахунки не подали.

Проте, запевнив він, оренда котельні не вплине на перерахунок тарифу. Тобто, якщо вартість теплопостачання зросте, то на це будуть інші причини. Зокрема, пояснює він, у структурі собівартості, 90% тарифу – це вартість енергоносіїв.

«Раз в квартал компанії, які продають електроенергію, міняють тариф, не ставлячи нас до відома. Це ж стосується природного газу і його транспортування. В структурі собівартості тарифу - 90% енергоносії. Я не можу сказати, чи дорожчатиме чи дешевшатиме тариф. Якщо будуть дешевші енергоносії (електрика, газ і його транспортування) – буде нижчий тариф», - пояснив він.

Звичайно, спрогнозувати вартість енергоносіїв, сьогодні складно. Тому він закликав мешканців багатоповерхівок встановлювати ІТП у своїх будинках та утеплювати їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дуся Показати IP 14 Березня 2017 20:04
Поясніть мені ,якого " милого" топити в квартирах так сильно?Щоб більше заробити? Дивно,але сама собі дала відповідь.
Василь Показати IP 14 Березня 2017 22:08
Підтримайте петицію про звіт Луцьтепло про розрахунки тарифів за опалення та гаряче водопостачання
Реаліст до Василь Показати IP 14 Березня 2017 23:27
ДЯКУЮ,
Споживач Показати IP 15 Березня 2017 07:41
Ставте ІТП.А ти заступнику хоч знаєш скільки він коштує і які повинні бути умови його монтажу.А ще далеко не у всіх будинка це є можливим(транзитні комунікації,інше).До того ж потрібно спочатку утеплити будинок, а це близько 2 млн.плюс ІТП 0,5 млн,балансуючі крани 120 тис..Не говоримо вже про іржаві забиті труби і батареї.Економісти....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus