USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцьктепло» не готове до опалювального сезону

12 Вересня 2016 13:25
Арештовані рахунки, мільйонні борги надалі ставлять початок опалювального сезону під загрозу. Одна з головних проблем підприємства – 16 мільйонів боргу перед ПАТ «Волиньгаз» за розподіл газу.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 12 вересня.

Так, 16,7 мільйона гривень борг перед «Волиньгазом», розповідає директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, зібрався за січень-лютий за розподіл газу у зв’язку з неузгодженістю нормативних актів. Адже з початку цього року послугу за розподіл газу виокремили в іншу послугу. Лише наприкінці січня був підписаний договір, але підприємству вже нарахували борг. До того, як в тариф включили цю послугу – борг ще збільшився, з урахуванням суми і за лютий. Так, сума боргу за розподіл газу - 16,7 мільйона. Ще 16,3 мільйона – борг перед НАК «Нафтогаз».

Але якщо НАК «Нафтогаз» готове приймати субсидії і пільги як оплату за газ, то ПАТ «Волиньгаз» вимагає «живі» гроші. А одномоментно зібрати 16 мільйонів гривень цих коштів, якщо левова частка доходів складають пільги і субсидії, підприємство не може.

Фактично, підприємство до опалювального сезону готове на відсотків 20, всі рахунки арештовані, купити труби нема за що.

А чинне законодавство надає право постачальникам не запустити газ напередодні опалювального сезону у зв’язку з боргами. Днями, розповіла Валентина Малютіна, відбулася зустріч Луцького міського голови та керівництва ПАТ «Волиньгазу» і ДКП «Луцьктепло». Під час цієї зустрічі сторони домовилися підписати договір про реструктуризацію боргу. Зокрема, борг перед «Волиньгазом» «Луцьктепло» обіцяє погасити до квітня 2017 року. Але чи погодяться газовики підписати документ – поки невідомо.

Натомість «Луцьктепло» має заплатити вже 3 мільйони гривень боргу до початку опалювального сезону. Таких грошей в підприємства наразі немає.

Зрештою, члени комісії рекомендували ДКП «Луцьктепло» підписати договір про реструктуризацію боргу з ПАТ «Волиньгаз» в 10-денний термін, а також депутати звернулися до міського голови та департаменту фінансів з проханням передбачити кошти з бюджету Луцька для «Луцьктепла», аби опалювальний сезон розпочався вчасно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Андрій Показати IP 12 Вересня 2016 13:41
Ці субсидії - це кошмар для всіх слухняних платників! Платиш один раз ПОВНУ вартість за свою комуналку, а потім другий раз через податки за всіх субсидованих, і ще й тепла може не бути!
овва до Андрій Показати IP 12 Вересня 2016 14:34
Ще й податки зі вкраденого він платить!!
Андрій до Андрій Показати IP 12 Вересня 2016 15:49
Іншого я і не очікував, +3 і -10, це діагноз нашому суспільству.
Микола Показати IP 12 Вересня 2016 13:57
Це результат роботи Романюка М.Я., який несе повну відповідальність за комунальне господарство Луцька. Лучанам треба його обрати мером ще раз!
лучаниН до Микола Показати IP 12 Вересня 2016 14:43
Його попередники такі самі й прихватизатор Товстідзе теж
Дода Показати IP 12 Вересня 2016 14:04
Всіх рлзігнати і ввести автономне опалювання. Не платити луцьктнпло взагалі гроші-це шахраі.
степан до Дода Показати IP 12 Вересня 2016 14:54
А за чий рахунок автопомне. Тих "списантів" казенки як цей в першому пості. Чи маєш дотації??????
Дода до степан Показати IP 12 Вересня 2016 18:11
Ми вседно до цьго прийдемо, це залишки СССР, воно не може працювати в ринкових відносинах це факт. Боржник не боржник , хто кому боржник це ж все афера. Є оплата маєш тепло, якість якого ти повинен сам контролювати, нема оплати нема послуг. Все іньше це все прокладки "списанти" та інше.
льоня Показати IP 12 Вересня 2016 14:32
Дурдом! Ще більше субсидій давайте.скоро всі будуть дрова рубати!!!
ха-ха Показати IP 12 Вересня 2016 15:47
http://newspravda.com/ekonomika/2649-ukraintsi-platiat-za-komunalku-bilshe-vsikh-u-sviti.html
шеф Показати IP 12 Вересня 2016 21:28
тільки індивідуальне опалення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus