USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Луцьктепло» просить гроші, щоб підготувати місто до зими

26 Серпня 2015 13:32
Мільйон гривень пропонують виділити ДКП «Луцьктепло» на те, аби підготувати мережі до майбутнього опалювального сезону.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міської ради вчора, 25 серпня.

Так, мільйон гривень пропонується взяти з коштів, передбачених для реалізації пілотного проекту впровадження інформаційно-тенологічних рішень в системі управління містом. Як повідомила начальник управління фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, поки що ці кошти за проектом не освоюються, тож їх можна виділити на інші цілі.

Зрештою, ситуація на ДКП «Луцьктепло» нині плачевна: підприємство не отримує надходжень, працівники виходять на роботу 3 дні на тиждень, за червень вони досі не отримали зарплату, більше півсотні працівників звільнилися. Кошти, які надходять як повернення старих боргів, одразу ж поступають на розподільчі рахунки і половина з них йде на погашення боргів перед НАК «Нафтогаз», - розповіла заступник міського голови Лариса Соколовська.

Починати будь-які ремонтні роботи, готуватися до опалювального сезону, підприємство не може – грошей на ці потреби немає.

Лариса Соколовська пояснила: до липня минулого року за тепло лучани сплачували протягом року: 65% під час опалювального сезону, а 35% - в інші місяці. Ці 35% підприємство могло використовувати на підготовку до нового сезону.

Однак з липня 2014 року українці платять за опалення під час опалювального періоду. Крім того, минулорічного сезону плата за листопад, грудень і січень повністю йшла на погашення вартості газу. Тільки в лютому підприємству залишили 40 %, що дало змогу розрахуватися хоча б частково за електроенергію, але не дозволило розрахуватися за воду.

Зі слів Лариси Соколовської, на тепломережах Луцька є чимало проблем, які треба усунути до настання холодів, зокрема «є 2 величезні проблеми на тепломережі котельні на Карбишева». Якщо їх не виправити – у Луцьку не розпочнеться опалювальний сезон.

«Зараз не ведеться підготовка, ніде не перевірено. Зате 2 роки ні в чому себе не обмежували, платили зарплати, премії, а тепер дійшли до такого. На попередній сесії дали 400 тисяч. Що вам дасть мільйон?», - запитав депутат Юрій Корольчук.

Як пояснила заступник директора ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, підприємство просило виділити хоча б 2 мільйони гривень на підготовку до опалювального періоду. А на зарплату ці гроші не витрачатимуть, переконувала вона, хоча вже заробленого працівникам не платять ціле літо. Бо мільйона не вистачить, щоб заплатити зарплату навіть за місяць.

«Ми на зарплату не просимо. Фонд зарплати складав 4,5 мільйона, але зараз менше, бо багато звільнилося, перейшли на 3-денний робочий тиждень, і ми вкладаємось в 3 мільйони», - зазначила вона.

Натомість Юрій Корольчук зауважив: мільйона може не вистачити на те, щоб належно підготуватися до зими, а взимку доведеться платити ремонтникам за завищеними цінами.

Зрештою, депутати погодили зміни до бюджету і рекомендували їх затвердити під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 26 Серпня 2015 13:45
а толку? всеодно все розкрадуть, а потім скажуть, що люди не платять...
Анонім Показати IP 26 Серпня 2015 13:54
Зовсім "оборзели"? Це ще вони людям винні. Особливо за всі попередні роки, коли розкрадали те, що чесні пенсіонери (і не тільки) вчасно платили.
Дружина працівника Л Показати IP 26 Серпня 2015 14:27
То сім'ям працівників здохнути з голоду? "Зате 2 роки ні в чому себе не обмежували, платили зарплати, премії, а тепер дійшли до такого." Ааа.. то платити зар.плату це перебор! Тепер ясно. А нічого, що коли на трасі прорив, то працівники працюють часом і до 4 ранку? Дибілоїди!
Анонім до Дружина працівника Л Показати IP 26 Серпня 2015 16:06
Претензії до своєї правлячої ВЕРТИКАЛІ, будь ласка.
Дружина працівника Л до Анонім Показати IP 26 Серпня 2015 18:28
Які нафіг претензії? Усі МАСОВО звільняються. Опалення взимку буде включати або сама "ВЕРТИКАЛЬ" або жителі мікрорайонів.
шо ни будь Показати IP 26 Серпня 2015 15:03
Я теж витратила всі кошти і не зможу підготуватися до зими і працюю у вихідні і часом до 4-х годин ранку виділіть мені теж міліон гривень!P.S.коли вже в нас будуть відповідати за те що роблять,що не має з кого стягувати кошти,що прості робітники гроші крали!
Дружина працівника Л до шо ни будь Показати IP 26 Серпня 2015 18:26
То ви безплатно це робите? Чи то може кожному слюсару по мільйону? Отямтеся!
мдааа Показати IP 26 Серпня 2015 15:18
Подивіться на чому вони їздять і де живуть .... на ті кошти - Луцьку можна постачати опалення і гарячу воду протягом декількох років - ще й безоплатно. :)
Іван Показати IP 26 Серпня 2015 16:21
2 мільйони щоб запустити систему з гарячою водою.... А працівники повинні безкоштовно цей запуск робити??? 3 міс. без зарплати... Ні копійки.... то це нормально
Анонім Показати IP 26 Серпня 2015 16:24
Не треба було спалювати газ при великих плюсових температурах весною! Нехай руководство продасть награбоване! Луцьктеплу вяжко направити сантехніка, щоб попідкручувати у кожному домі подачу газу в теплу погоду, і відкрутити у холодну, так і живемо при відкритих балконах
теплоїд Показати IP 26 Серпня 2015 16:29
В мене знайомий працює на Луцьктепло то розповідав, що цього літа котельні взагалі не ремонтували, тільки побілили. Перевели їх на 3х денний робочий тиждень, заплатили лише за червень 700 грн. зарплати і все. Молодь звільняється, а старші змушені залишатись адже роботу після 50и знайти практично нереально. Готуємось до зими з хорошими морозами(
Анонім Показати IP 26 Серпня 2015 16:37
Чому ми платимо , а вони все розкрадають.Нема гарячої водит, вони ще й тепло не включать.Це точно. Бандитизм і вседозволеність нашої влади, ніхто нікого не контролює,все покрали.А відповідати хто буде? А неіхто всі началники живуть,як коти в маслі, віли, машини. Бери не хочу.Це повний піпец.
начальник до анонім Показати IP 26 Серпня 2015 16:48
які віли, машини? Йди проспись...
до начальника Показати IP 26 Серпня 2015 17:37
Ти просто не начальник.
маруся Показати IP 26 Серпня 2015 19:54
дайте зарплатууууу.... Працівники їсти хочуть!!!
олександр Показати IP 27 Серпня 2015 14:44
Населення боргів немає.Хто має борги? Ну то розбирайтесь індивідуально з кожним хто не платить..Обрізайте йому комунікації,ідіть до суду.. Чому мають мерзнути ті що платять і ті що не платять? Якщо не буде тепла, тоді ми, ті хто платить, самі будемо звертатись з позовами на Луцьктепло за відмову надання оплачених послуг. Хочемо бути в Європі? Будемо брати приклад з Європи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus