USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Луцьктепло» вивело Волинь у лідери по тарифах в Україні

21 Липня 2008 20:17
Начальник держінспекції з контролю за цінами у Волинській області Тарас Куйбіда, аналізуючи під час наради у голови Волинської облдержадміністрації цінову ситуацію у регіоні, зазначив, що у результаті введення луцьким комунальним підприємством «Луцьктепло» нових тарифів Волинь підніметься у п’ятірку лідерів серед областей щодо цін на тепло. Про це інформує 21 липня репортер «Волинських Новин».
 
Пан Куйбіда показав динаміку цін на продукти у області. Так, зросли середні ціни на сипучі товари – рис, гречану і манну крупи. Начальник державної інспекції з контролю за цінами у Волинській області поінформував, що зараз розпродаються залишки дешевого рису по магазинах. Натомість від 12-ти до 32-х відсотків знизилися ціни на овочі, зокрема на моркву, буряки і цибулю.
 
Волинський губернатор Микола Романюк наголосив, що у магазинах області повинні бути сипучі продукти. Також він зосередив увагу і на відповідальності голів районів щодо цінової ситуації, бо «в деяких районах голови адміністрацій не звертають на це увагу і хліб по селах по 5 гривень».
 
У житлово-комунальній сфері з 10 липня по 20 липня змін у цінах на послуги не відбулося. Проте з 1 серпня в обласному центрі вступають у дію нові тарифи на теплоенергію, що на понад третину перевищують попередні. За прогнозами «цінової» держінспекції, внаслідок цього Волинь, яка перебувала  на 25 місці серед регіонів за цінами на тепло, підніметься на п’яте місце в України за цим показником.
 
Проте це лише початок. За інформацією Тараса Куйбіди, у Луцькій міськраді готується проект, згідно з яким із 1вересня тарифи на тепло знову піднімуться. Внаслідок цього Волинська область може стати однією з найдорожчих областей щодо вартості теплопостачання і зайняти друге місце в державі за цінами на теплоенергію.
 Голова Федерації профспілок Волині Іван Карпомиз запропонував долучити до контролю за цінами Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету. Посадовці пообіцяли вивчити і розглянути це питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus