USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьку лікарню, пологовий і дитячу поліклініку можуть забрати з місцевого фінансування

19 Грудня 2015 13:33
Проект бюджету на 2016 рік готує нововведення для усіх медиків. Так, вторинну ланку планують забрати з підпорядкування місцевих бюджетів. Наразі, в облдержадміністрації збирають розрахунки.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, охорони здоров’я, материнства і дитинства Луцької міської ради 18 грудня.

Так, начальник міського управління охорони здоров’я Микола Якимчук повідомив, що у проекті державного бюджету на 2016 рік, який внесений на розгляд парламенту 10 грудня, є чимало «сюрпризів» для медичної галузі.

Так, Міністерство фінансів уже поінформувало листом, що згаданим документом пропонується з 1 січня 2016 року вивести з фінансування місцевого і районного рівнів заклади вторинної і третинної ланки медицини.

Якщо це відбудеться, то з 1 січня наступного року, з міського підпорядкування будуть виведені Луцька міська клінічна лікарня, Луцький пологовий будинок, дитяча поліклініка і стоматполілініка. На місцевому фінансуванні залишаться лише центри первинної медико-санітарної допомоги (колишні поліклініки) і амбулаторії, якщо такі є.

До слова, у Центрах ПМСД, згідно із медичною реформою мають працювати сімейні лікарі. А медики вузьких спеціальностей: хірург, окуліст, невропатолог акушер-гінеколог і педіатр можуть працювати у закладах первинної ланки до 2020 року.

Щоправда, як насправді відбудеться передача фінансування закладів, поки що не знає ніхто. Оскільки поки що з цього приводу тривають дискусії у парламентських комітетах.

Зі слів Миколи Якимчука, 17 грудня в обласному управлінні освіти уже з цього приводу відбулася нарада за участю всіх керівників. Поки що, на виконання листа з Мінфіну, райони і міста дають розрахунки в обласне управління охорони здоров’я, скільки коштів заплановано на заклади вторинної ланки, які фінансуються з місцевих та районних бюджетів.

Однак поки що державні мужі до кінця не домовилися, як це буде реалізовано: чи все різко передасться з 1 січня, чи, можливо, буде визначений перехідний період. Крім того, не виключено, що лікарні у великих обласних центрах таки залишаться на місцевому фінансуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
123 Показати IP 19 Грудня 2015 14:06
І не буде тоді смислу УОз тримати із штатом!!!!!!!
Анонім до 123 Показати IP 19 Грудня 2015 18:41
1000% правда!!!!!!!
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 15:22
а вийде, як завжди через Ж. на місцях фінансування не закладуть, а в держбюджеті також не передбачать. цвинтарі поповняться новими могилами. на вході повісять гасло "ВОНИ ЖИЛИ ПО-НОВОМУ"
АС Показати IP 19 Грудня 2015 17:15
Я за! Я оптиміст я на кладовищі замість хрестів бачу тільки плюси! Нехай батьки думають за соіх дітей,а не держава.,,
Анонім до АС Показати IP 19 Грудня 2015 18:56
Ваша Величність замість хрестів баче тільки плюси, а я знак множення, а замість вінків - нулі. І ця аріфметична дія направлена на нині ще живих українців.
Жопналісти Показати IP 19 Грудня 2015 17:56
В статті жодної згадки про те на який рівень фінансування буде передано ... Я так розумію що на рівень області... Чо в чому ж проблема ? Бюджет області на порядок більший за бюджет Луцька.
Анонім до Жопналісти Показати IP 19 Грудня 2015 19:40
Бюджет Волынской области на 6/7 дотационный (посмотри бюджетный план и долю в нем субвенций с Киева). Это так, к слову. А обсуждаемое здесь действо направлено на то, чтобы отбирать в центр у местных бюджетов и деньги, предусмотренные в них на финансирование медицины. Не более, но и не менее.
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 19:03
Правильно скільки будуть красти директори шкіл.Чого досі не поперли дтректора школи № 17 тільки те робить,що краде,школа в жахливому стані. Вже їх час пробив комунстичної партії нема, а совдеповці сидять біля корит.Вілу збдував, дві квартири має,в дві машини купив, здає кварири в оренду і ще мало.
ТОМА Показати IP 20 Грудня 2015 14:39
Анонім пиши грамотніше не захлюпуйся.Жаба заЇдає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus