USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьку владу просять прибрати в місті

16 Травня 2014 17:09
Більше 2400 підписів за те, щоб влада прибрала Луцьк, зібрали активісти ініціативної групи «Луцьк без сміття». Ініціативна група вже діє місяць у обласному центрі.

Незважаючи на складну ситуацію в державі, питання чистоти має бути на першому місці, вважають активіти, адже екологія – запорука здоров’я людей. Про це говорили під час прес-конференції ініціативної групи «Луцьк без сміття» сьогодні, 16 травня.

У Луцьку триває збір підписів за те, щоб влада прибрала місто. Адже вже скоро літо, а суміш, якою взимку посипали міські дороги, щоб автівкам не було слизько, досі не прибрали. Все це зсипається у колекторно-дренажну систему, і забиває інженерні комунікації. Активісти й принесли зразок цієї суміші.


Координатор ініціативної групи «Луцьк без сміття» Артем Орлов каже, що потоп, який паралізував Луцьк на добу минулого літа цілком ймовірно може повторитися, якщо заб’ються стічні споруди. Влада ж, а точніше міський голова Микола Романюк, на запитання чому місто не прибирають, він або відмовчується, або пропонує прибрати самим, або взагалі називає активістів провокаторами і заангажованими.

«Щоб прибрати цю суміш з доріг потрібна спецтехніка, тож звичайні люди не можуть це зробити. І ми заявляємо, що ми не є жодними приватними структурами і політичними партіями. Можливо це в когось викликає подив, але люди мають власну позицію і в передвиборчий період», - пояснює він.

Дорожня суміш – не єдина проблема міста. Ще й варто було б прибрати рештки трупів тварин, які залишилися після зими. А тротуари та узбіччя – теж неприбрані, пилюка осідає на одязі, взутті лучан, та й, зрештою, в легенях мешканців обласного центру.


Головна мета ініціативної групи, пояснюють її учасники: «Щоб люди не смітили і щоб влада зробила систему прибирання міста і штрафування людей». Адже міський голова хоч і каже, що він сам не смітить і закликає інших, має бути й господарем свого міста.

Активісти підготували й звернення до міського голови і зареєстрували його у ЦНАПі 30 квітня. Поки що відповіді не надійшло, як і не відбулося обіцяної зустрічі з міським головою.


Вони сподіваються на те, що міська влада все ж їх почує і відреагує на прохання лучан. Уже зібрали 2400 підписів за те, щоб влада прибрала місто.
Нагадаємо, більшість лучан вважають Луцьк брудним. А сьогодні відбулося розкриття конкурсних пропозицій на прибирання міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
п Показати IP 16 Травня 2014 22:42
Надо свою власть создавать. Безпосередня влада народу Украины. Создание территориальных громад (общин) на основе Копного права - http://www.youtube.com/watch?v=Z_UwBvL5IKY
San Показати IP 16 Травня 2014 23:37
Наш мер пішки вулицями міста не ходить, довколишнє спостерігає з вікон власного авто. Тому йому і байдуже. Ні при одному мері Луцьк не був настільки брудним! Зараз наше місто мені нагадує провінційні містечка Донбасу - занедбані, брудні та неохайні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus