USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьку «швидку» викликали до парку до неіснуючого пацієнта

7 Серпня 2009 17:52
За шість місяців цьогоріч зафіксовано 23,4 тисячі звернень на номер «103» до Луцької станцію «швидкої» медичної допомоги. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів головний лікар станції швидкої медичної допомоги міста Луцька Олег Куц.
 
Згідно з нормативними актами, «швидка» допомога повинна їхати на місце виклику до 15 хвилин. Лише у 0,1% доїзд луцьких карет не відповідав нормативам, - розповів Олег Куц.  
 
«Ми хочемо перейти на десятихвилинний доїзд. Наприклад, у Англії 82% усіх «швидких» приїздять на місце виклику за 10 хвилин. Нам потрібно до цього йти. Це поки існує в теорії, але не введене Міністерством, як норматив», - сказав медик.
 
За словами пана Куца, часто перешкоджають наданню невідкладної медичної допомоги погані умови доїзду, неробочі ліфти чи навіть людський фактор. «Люди не зустрічають медиків, всупереч вказівкам диспетчерів. Буває так, що саму адресу дуже важко знайти, є будинки, де на дверях не написані номери квартир», - розповів він.
 
Також трапляється, коли «швидку» вводять в оману. За півроку зафіксовано 419 таких недостовірних звернень.
 
Наприклад, місяць тому трапився неприємний інцидент, коли хтось вирішив побавитися і по декілька разів викликав вночі «швидку» у парк на місце, де нібито лежить непритомна людина, - розповів історію головний лікар станції швидкої допомоги.
 
«Хоча зараз не часто граються, але бувають випадки. Раніше було більше. В основному це – справа рук підлітків», - сказав Олег Куц.
 
Також трапляється, що до людини викликають «швидку», а вона потім каже, що їй допомога не потрібна і не хоче їхати в лікарню, - розповів медик. За його словами, бувають випадки, коли люди, наприклад, їдучи в маршрутці, бачать когось, але самі не виходять надавати першу допомогу, а одразу телефонують на «швидку», «а то просто бомж п’яний лежав і коли ми приїхали, то він пішов далі», - продовжив фахівець.
 
Пан Куц зауважив, що кожна людина, відповідно до Закону  «Про охорону здоров’я», повинна надавати невідкладну першу допомогу. «Люди навіть не підійдуть і вважають, що вони вже зробили те, що треба», - висловився Олег Куц.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus