USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Луцькводоканал» боргує за електрику, а в місті «гальмуються» розрахунки

26 Січня 2017 13:32
ПАТ «Волиньобленерго» нарікає на розрахунки КП «Луцькводоканал». В міській раді обіцяють погасити борги завдяки держбюджету, та коли ці кошти надійдуть невідомо.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу у облдержадміністрації, 26 січня.

Так, відповідно до інформації ПАТ «Волиньобленерго», рівень розрахунків в області за електроенергію складає 86%. Населення поки розрахувалося на 74%, але волиняни платять активніше наприкінці місяця. Тож там немає великих пересторог.

Проте, непокоїть енергетиків ситуація з підприємствами житлово-комунальної сфери. Зокрема, КП «Луцькводоканал» вже тривалий час не платить за електроенергію, за минулий тиждень не було жодних проплат. Натомість не відбувається жодних переговорів або ж нарад/

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев переконував: фактичне споживання вдасться погасити, адже буквально учора НКРЕКП погодило підвищення тарифів. Що ж до 8,5 мільйона гривень боргу, то ці кошти планують погасити за рахунок виплати за різницю в тарифах з держбюджету. Крім того, очікують на підприємстві на кредит.

Однак, у «Волиньобленерго» нарікають: станом на 1 січня минулого року «Луцькводоканал» мав отримати 1,7 мільйона з держбюджету за різницю в тарифах, та досі чекає цих грошей, що й казати за кошти, нараховані у 2016-му. І хоч ці кошти начебто передбачені ( ан цей рік – півтора мільярда), проте немає ані постанови Кабміну, ані порядку використаня цих кошті. Тож ці гроші, на які сподівається комунальне підприємство – «синичка в небі», а «синицями» з постачальниками енергетики не розрахуються.

Крім того, в Луцька є ще одна проблема: міське управління соцзахисту - єдине в області, яке веде облік субсидій на 2 місяці з запізненням. Директор департаменту соцполітики ОДА Оксана Гобод зазначила, що проблема криється у взаємодії міського департаменту та обчислювального центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Споживач Показати IP 26 Січня 2017 18:14
Перерахуйте власників "Волиньобленерго"-це відкрита інформація.Кому і що належить,а тоді будемо вести діалог,можливо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus