USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянам можуть відключати світло за висадку дерев під електромережами

17 Травня 2016 21:47
Відповідно до вимог чинного законодавства, за висадження дерев під лініями електропередачі передбачені штрафні санкції аж до обмеження електропостачання.

Про це йшлось під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства сьогодні, 17 травня.

Однією з найбільших перешкод на шляху до забезпечення безперебійної подачі електроенергії в оселі волинян заступник директора з технічних питань ПАТ «Волиньобленерго» Роман Рожило вважає гілля дерев, яке часто спричиняє обриви електромережі. Чи не найбільшу небезпеку становить горіх, який дуже стрімко росте.

Відтак, в певних зонах заборонено садити високорослі дерева, так як відстань від лінії електропередачі до крони дерев має становити не менше 4 метрів.

Проте це не стає завадою для волинян, які і надалі висаджують дерева під самими лініями. А коли приїжджають для того, аби зрізати дерева, які заважають електромережам, трапляються конфлікти з місцевими.

До слова, відповідно до вимог чинного законодавства, за висадження дерев під лініями електропередачі передбачені штрафні санкції аж до обмеження електропостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ТБ Показати IP 17 Травня 2016 22:22
ЦЕ дуже вірно .
ВОЕ Показати IP 18 Травня 2016 10:37
Рожило!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus