USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Луцькводоканал» у садочках та школах міста доочистить питну воду

11 Березня 2020 15:09
«Луцькводоканал» ініціює програму доочистки питної води у школах і дитячих садочках Луцька. Пілотний проєкт передбачається реалізувати у школі №22, де буде встановлено спеціальне обладнання для додаткової очистки в харчоблоці, а також «фонтанчики», з яких діти зможуть пити чисту і корисну воду в будь-який час.

Вода для дітей повинна бути не тільки очищеною, але і корисною, відповідати більш жорстким стандартам якості та мати фізіологічно повноцінний мінеральний склад, наголошують у «Луцькводоканалі».

Очевидно, що вода, яку в значних кількостях споживають діти, повинна мати найвищу якість, бути безпечною і насиченою корисними мікроелементами. Отож, у межах діяльності екофонду EGO-2020, який розпочав роботу торік, КП «Луцькводоканал» планує реалізувати пілотний проєкт щодо встановлення системи доочистки води за технологією ТМ «Organik».

Втілення проєкту стало можливим за підтримки ПрАТ «ВГП» – виробника продукції популярної торгової марки «Ruta», директором якого є Ілля Мірецький, а також завдячуючи підтримці ТОВ «ВФБ Груп лімітед».

Обладнання The water kids очищує питну воду від домішок, що можуть накопичуватися у застарілих водопроводах, із допомогою спеціального картриджу. Очистка передбачає видалення хлору, органічних та хлорорганічних сполук за допомогою високоякісного активованого вугілля, очищення на 99 % від усіх шкідливих домішок на мембрані зворотного осмосу, знезараження ультрафіолетом, а також насичення очищеної води кальцієм та іншими корисними мінералами.

Оскільки ініціатива відіграє соціально важливу місію, КП «Луцькводоканал» в майбутньому започаткує марафон по залученню меценатів і благодійників для реалізації таких систем доочистки води в інших навчальних закладах через екофонд EGO-2020. У школі №22 реалізувати проєкт планують на початку квітня 2020 року.

Аналогічні проєкти вже підтвердили свою ефективність в окремих дитячих навчальних закладах країни, тож найближчим часом ініціатива стане доступною і для луцьких дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus