USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Квітковий кіоск хочуть забрати від ЦУМу

2 Липня 2014 11:45
Квітковий кіоск біля ЦУМу в Луцьку хочуть знести, та підприємець просить дати йому працювати. А ось те, де мають стояти квітникарі в центрі міста, розглянуть у вересні цього року.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 2 липня.

Питання про знесення кіоску вже розглядається не вперше. І вкотре члени комітету сперечаються, бути чи не бути згаданій споруді.

Нагадаємо, від ЦУМу свого часу перенесли квітковий ринок. Продавці переїхали в розташований поруч сквер. Та один з підприємців залишився і збудував кіоск із фундаментом.


Споруду управління архітектури пропонує знести, мовляв, вона збудована з порушенням будівельних норм, в охоронній зоні електрокабеля.

Та перший заступник міського голови Святослав Кравчук зазначив, що варто було б спершу навести лад з квітникарями, які торгують квітами в сквері. Необхідно комплексно вирішити питання торгівлі квітами, а тоді можна було б вирішувати питання з павільйоном – зносити його, залишати, чи запропонувати інше місце.

Підприємець, яка встановила павільйон, каже, що вона єдина, хто платить податок з усіх квітникарів. З 2008 року вона мала договір з дирекцією універмагу про встановлення павільйону. У 2012 році цей договір анулювали. Всі квітникарі перейшли в скверик, а павільйон туди не можна перенести, хоч він у неї переносний.

Головний архітектор міста Леонід Герасимюк зазначив, що схема на перенесення ринку розробляється. Пропозицію про облаштування квіткового ринку управління архітектури обіцяє винести на розгляд міськвиконкому у вересні.

Коли затвердять схему – цей павільйон або перенесуть, або знесуть взагалі. Адже він встановлений самовільно без паспорту прив’язки.



Та заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що навіть не уявляє, куди можна перенести в центрі квітковий ринок. Адже забрати зі скверу можна хіба на якусь прибудинкову територію – і це викличе бурю протесту від мешканців прилеглих будинків.

До слова, вона зазначила, що свого часу квітковий ринок планували пермістити до будівлі департаменту соцполітики міськради. Та там збудували приміщення піцерії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 2 Липня 2014 11:57
В нас все розробляється. От заборонили торгувати на зупинці біля старого ринку, на два дні вистачило. Зараз там до автобусів ні підійти, ні вийти із автобуса - суцільна торгівля. Продукти продають просто із землі. Печену ковбаску - мухи руками відганяють, і ковбаску купують. А в супермаркеті муху на рибі фотографують
Ал+Кв ікрапки Показати IP 2 Липня 2014 12:00
Пропузиція. Павільйон стоїть у зручному для громадян місті, прикриває непривабливу перспективу паркану. Алкокрапок понаставили у різних місцях, а квіткокрапки піддаються знищенням? О життя! Треба біля кожної алкокрапки поставити квіткокрапку і не треба теріторії для ринку. Може навіть і крапкоквіткарів не вистачить , щоб розмістити біл алкокрапок.
ася Показати IP 2 Липня 2014 12:34
перенесіть у книжковий пасаж ось вам і все . там хватить всім місця.
коханий до ася Показати IP 2 Липня 2014 15:14
От скільки ти мене чекати будеш, доки я на пасаж збігаю і одну квіточку тобі куплю? Не зручно. Та й підвезти свіжі квіти не реально. Книги не вянуть.
книголюб до ася Показати IP 2 Липня 2014 22:30
Літературною мовою тобі говорю: "Ася, іди в дупу."
ася Показати IP 2 Липня 2014 16:53
Аби ти ще розкошелився на ту квітку!)
я Показати IP 3 Липня 2014 09:51
кіоску там не місце .
Оля Показати IP 3 Вересня 2014 14:30
А у скверик перед МВС, там якраз зручно буде і покупцям і продавцям. Тільки міліціонери не матимуть де свої авта ставити. Але для них можна порадити стоянку за готелем "Україна".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus