USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьких студентів вчили, як діяти, коли викладач вимагає хабара

2 Листопада 2015 18:16
Про права студентів за програмою «Активні громадяни» Британської ради розповіли у неділю, 1 листопада, в обласній бібліотеці для юнацтва.

Під керівництвом тренера, сертифікованої фасилітаторки ГО «Центр демократичного відродження» Юлії Закутньої та юриста-волонтера Андрія Корнелюка 12 учасників тренінгу дізнавалися про те, як діє Британська рада в Україні і що означає бути активним громадянином, які законодавчі акти захищають права студентів і як діяти в разі порушення таких прав.

Під час роботи в групах учасники обігрували в ролях різні ситуації порушення їх прав, до прикладу: викладач вимагає хабара на іспиті чи комендант пропонує сплатити необґрунтоване мито. І навчилися діяти в таких ситуаціях відповідно до чинного законодавства.

Окрім знань у правовому полі, учасники тренінгу також дізналися про можливості навчання та подорожей для молоді за кордоном. Тренер Юлія Закутня розповіла про стипендіальні програми, різноманітні обміни між навчальними закладами та інші можливості повчитися й помандрувати Європою.

Разом із цим, тренери не оминули увагою й грантодавчу діяльність Британської ради. Так, учасникам розповіли, як отримати 10 тисяч гривень на свій соціальний проект. І обіцяли наступний тренінг присвятити написанню проекту для Британської ради.

Тренер Юлія Закутня відзначила, що тренінг у Луцьку відбувся значно активніше, ніж у Львові, зокрема, завдяки сильній віддачі учасників, їх щирому бажанню навчатися новому, отримувати корисні навички.

На завершення тренінгу, всі учасники отримали відповідні сертифікати, які не лише нагадуватимуть про весело й корисно проведений час, а й, напевно, стануть у нагоді під час майбутнього працевлаштування.

А забігаючи наперед, зазначимо, що юрист-волонтер, а за сумісництвом – командир медико-евакуаційної групи 1-го батальйону територіальної оборони «Волинь» Андрій Корнелюк після тренінгу звернувся до працівників юнацької бібліотеки з пропозицією з нового року започаткувати спільний проект, в рамках якого він буде вчити всіх охочих надавати невідкладну допомогу постраждалим у різних надзвичайних ситуаціях: при ДТП, пожежі, серцевому нападі тощо. Тож, усі, хто бажає отримати нові навички, матимуть привід іще не раз завітати до бібліотеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
викладур Показати IP 2 Листопада 2015 19:51
Навчили? Ну, ну. Сесія не за горами. Приймемо залік, як ви засвоїли. На пари ходіть, а не по сумнівних тренажах шастайте. Інакше не поможе.
Степан Показати IP 2 Листопада 2015 20:08
Багато студентів видурюють гроші у батьків бо нібито викладачі хабар вимагають.Самі-ж прогулюють пари в барі, а вдома жаліються що всі хапуги, що існує такса на оцінки і т.д.
справедливий до Степан Показати IP 2 Листопада 2015 20:30
можливо опитування провести студентів чи зробити гарячу лінію.
Андрій Показати IP 2 Листопада 2015 22:13
Пропоную провести тренінг для викладачів як діяти у ситуації, коли студент нічого не знає, вчити не бажає і вимагає поставити позитивну оцінку, бо інакше стипендії не буде.
Юля Показати IP 3 Листопада 2015 10:47
Альо, народ! То ж мова була не лише про хабарі) Шо ви зациклилися))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus