USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що замовчує забудовник торгового центру у Луцьку?

14 Листопада 2014 10:58
Мешканці Луцька занепокоєні новим будівництвом у спальному районі міста по проспекту Відродження. Не всі люди хочуть, щоб поряд з їхніми будинками був торгово-офісний центр, адже їм невідомо, яким він буде, - інформує Громадське.Волинь.

З приводу цього 13 листопада в приміщенні актового залу НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 22 – ліцей Луцької міської ради» відбулися загальні збори громадян.

Інформаційне агентство Волинські Новини вже повідомляло про перші громадські слухання щодо майбутнього будівництва у Луцьку. Тоді на слухання прийшли мешканці мікрорайону, а також понад сто молодих людей, яких місцеві раніше не бачили. Молодики ховалися від фотокамер та відмовлялися назвати причину своєї присутності. Як сказала одна з лучанок, це - «тітушки».
Нагадаємо також, що торгово-офісний центр планують збудувати в дворі житлових будинків по проспекту Відродження 26, 26 а,26 б,28, 28а, вулиці Писаревського, 4.

Люди кажуть, що краще б на цій території був дитячий майданчик, або була б зелена зона. Мовляв, у Луцьку все більше вирубують дерева, а дітям нема де гуляти. Мешканці, які проживають в будинках по проспекту Відродження стверджують, що їх ніхто не попереджав про будівництво. Також їм невідомо, яким буде центр і чи дотримається всіх законодавчих вимог забудовник. З їхніх слів, навіть у вихідні дні на території тривають будівельні роботи.

Цей шум заважає людям. Також мешканці не хочуть, щоб під їхніми вікнами була дорога. Окрім того, люди зауважують, що будівництво почалось раніше, ніж це дозволили.

Під час зустрічі дехто з людей заявляв про тиск і погрози з боку представників забудовника. Натомість, вони це заперечують і говорять, що нічого не порушують.

Михайло Костюк, який проживає в будинку по проспекту Відродження, заявляє, що мешканці не ознайомлені з планом роботи будівельників. Мовляв, невідомо, що саме мають збудувати і коли.

«Треба було проводити слухання до того, як видавали земельну ділянку. Влада повинна цікавитись думкою громадян не лише перед виборами», – сказав він.

Олена Осійчук зазначила, що на тій території мали б посадити дерева. Жінка каже, що треба було раніше з цим питанням розбиратись.

Житель Луцька Аркадій Моспетюк сказав, що по проспекту Відродження торговий центр не потрібен.
«Нащо нам торгово-офісний центр? Хіба мало «генделиків»? Чому там не зробити спортивний майданчик? В грудні місяці минулого року почалось будівництво», – сказав він.

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов відзначив, що все має бути погоджено з громадянами. З його слів, будь-яке будівництво у житлових районах повинно супроводжуватись обговоренням проектів будівництва з мешканцями сусідніх будинків. Потрібно враховувати думки мешканців при розробленні проектів будівництва та його здійсненні.
Андрій Осіпов вважає, що потрібно проводити будівельні роботи не 7 днів на тиждень, а з понеділка по п’ятницю з 10:00 по 17:00. І збудувати торгово-офісний центр мають не за кілька років, а впродовж двох чи трьох місяців.

На зборах був присутній також представник забудовника Василь Шемедюк. Він відзначив, що був вивішений стенд, що земельна ділянка буде надана в оренду. Люди почали вигукувати, що стенду не бачили.
«Ми купили земельну ділянку… Забудовником міг виявитись будь-хто. Нам конкретно влада прописала, що ми маємо там збудувати», – заявив Василь Шемедюк.

«Ми розробили цілий проект … Ми не можемо спочатку зробити благоустрій, а потім будівництво. Це нелогічно. Цей проект є у міської влади», – додав він.

У залі люди почали перемовлятись, обурюватись. Мовляв, говорили всім, що передали ділянку в оренду, а вже заявляє, що купили.

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зауважив, що ця земельна ділянка не є приватною власністю, а передана в оренду. Він відзначив, що представник забудовника неправильно висловився.

З його слів, йдеться проте, що громадянці Оксані Кушнір надали дозвіл на оренду земельної ділянки для будівництва торгово-офісного центру по проспекту Відродження, 26 г, орієнтовна площа ділянки – 0,11 гектара.

Начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала пояснив, що договір оренди був укладений на 5 років.

Тарас Шемедюк додав, що в проекті благоустрою передбачено розмістити дитячий майданчик, дорогу теж пообіцяв зробити.

Натомість депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов запитав у представника забудовника, чи готовий він свої обіцянки юридично закріпити. Осіпов запропонував представнику забудовника Василю Шемедюку підписати угоду, що має включати чіткі строки та етапи виконання будівельних робіт.

В цій угоді повинен бути пункт, що зобов’язував би не проводити будівельні роботи у вихідні та святкові дні. Обов’язковою частиною такої документу має бути положення про відповідальність сторін договору у випадку порушення його умов.

Однак Тарас Шемедюк сказав, що треба було про це думати раніше. І додав, що Осіпов це питання сьогодні не вирішує.

Люди в представника забудовника питали про те, що конкретно має бути збудовано. Проте він кілька разів відповів на одне і те ж запитання, що вся інформація висить в паспорті будівництва. Після цього в розмову втрутився заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, який пояснив Тарасу Шемедюку, що він має унікальну можливість вести діалог з людьми і раціонально використати час.

Після цього представник забудовника коротко зазначив, що торгово-офісний центр буде одноповерховий, з підвальним приміщенням. Однак така відповідь не задовольнила присутніх, які хотіли почути більше.

Під час дискусії Тарас Яковлев закликав створити ініціативну групу з 7-8 осіб і спільно визначитись, яким буде проект благоустрою. З його слів, цей проект ще не погоджений, а разом з людьми зможуть це зробити.

Окрім того, Тарас Яковлев звернеться в будівельну інспекцію та до Луцького міського голови Миколи Романюка для контролю над цією ситуацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Оксана Показати IP 14 Листопада 2014 11:18
Оксані Кушнір? Тій самій, яка з сестрою Наташою винна половинні Луцька гроші? У тому числі має величезні борги перед комунальними підприємствами Луцька? Передали в оренду земельну ділянку????!!! У них купа самовільного будівництва і реконструкцій. Тарас Яковлев про це не може не знати :)
Буратіно до Оксана Показати IP 14 Листопада 2014 11:29
Як навчили мене колись в комсомолі - думку народу треба мати глибоко в сра...ці.
балакун до Оксана Показати IP 14 Листопада 2014 12:56
Кушнірихам місце в тюрмі!!!
економіст до Оксана Показати IP 14 Листопада 2014 12:58
Банківським установам міста вони також винні не один десяток мільйонів. Людей попідставляли, а самі завдяки кришуванню експрокуропа-Решетнікова далі мутять.
Правдоруб Показати IP 14 Листопада 2014 11:38
Знову хабар зайшов в Луцьку міську раду, а я недавно чув що землі у Луцьку немає, тому земля нікому не роздається, хоч лежить близько 1500 заяв на виділення землі. Всіх хто причетний до стінки або на передову
Роман до Правдоруб Показати IP 14 Листопада 2014 12:08
Земельна ділянка по Відродження 26 г, була продана з аукціону ще за Б.Шиби. І стенд про аукціон там тоже був. В земельному відділі має бути фотографія.Там з землею все пучком. На тій ділянці срач був, кущі і смітник. Знаю, бо бував там. Те що будувати мають у робочий час згідний.
Лучанка до Роман Показати IP 14 Листопада 2014 12:17
Що б Ви сказали, якби "генделик" будували у Вас під самісінькими вікнами? Може варто було б побудувати щось потрібне людям, а не бар поблизу школи.
Роман до Лучанка Показати IP 14 Листопада 2014 15:53
Згідний, що варто будувати щось потрібне людям. Але виглядає так, що люди не знають що хочуть. Коли смітник, то всім добре , а коли хтось щось будує, то зразу, "ми хотіли дитячий майданчик чи лавочки". Погодьтеся, що в Луцьку таке часто є. Я не захищаю тих забудовників, але не засирати територію де живеш варто.
Лучанка до Роман Показати IP 14 Листопада 2014 16:32
Люди не проти будівництва, а проти того, як це робиться. Ви правильно написали, що "щось" будується. Чому знову черговий генделик? Чому під самісінькими вікнами?
Лучанка Показати IP 14 Листопада 2014 12:14
Була присутньою вчора на "слуханнях". На жаль, жахлива показуха. Представники забудовника весь вечір нахабно просто в очі сміялися і зі слів предстаників влади, і зі слів людей. Мовляв, ви собі говоріть,а у нас все куплено і за все проплачено. Скільки можна? Коли вже закінчиться хабарництво і буде хоча б елементарний порядок?
222 Показати IP 14 Листопада 2014 12:46
так
Справедливий Показати IP 14 Листопада 2014 12:48
дозвіл на незаконне будівництво погодили з Романюком Миколою та Леонідом Герасимюком. то чому ці особи ще на своїх посадах, а не люстровані??? де голослівні люстратори???
предатель Показати IP 14 Листопада 2014 13:38
Скорее всего, земля выделялась ПОСЛЕДНИМ решением Шибы: там ТАМ ОЧЕНЬ много интересного и криминально- увлекательного, например, выделение земли под дом за Податковой. Толи Шиба сам "сливки" снимал, то ли его просто подставили... Из этого решения не один криминал можно вытянуть. Умеют хлопчики работать. Особенно при таких "крышах" :-) -см. комментарии выше.
анонімус Показати IP 14 Листопада 2014 14:35
не подобається будівництво? беріть ломи і зносьте будівництво як колись зробили в києві!
Наташа Показати IP 14 Листопада 2014 16:36
В Європі дерева насаджують, кущі. квіти. А в нас бари і ресторани на кожному кроці виростають. Де з дітками гуляти, де старшим людям відпочивати? Ганьба!
Анонім до Наташа Показати IP 28 Травня 2016 04:00
во-во не подавятся никак уже... наоборот ещё все деревья уничтожат и построят какую-ту х*рню как вон возле Стиря чё то хотят построить... возле 3 школы небескребные дома построили, а раньше там хоть бы можно где-то было посидеть, или же возле Нашего Краю там можно было посидеть возле реки, а теперь и там уже что-то строят, задолбали уже...
У-ух! Показати IP 14 Листопада 2014 17:03
Раніше у дворах діти бігали...зараз кіоски та машини стоять.
Ярослав Показати IP 14 Листопада 2014 19:19
Шановна громадо! Згідно з нашими українськими законами не можна заборонити будівництво шляхом громадських слухань. Також не передбачено обговорення проектів будівництва.Це можна вирішити лише в судовому порядку, оскільки проектна документація розробляється сертифікованими спеціалістами і затверджується замовником. Замовник - Оксана Кушнір. Депутати про це добре знають, а використовують людей для піару.
зош24 Показати IP 24 Вересня 2015 07:10
Хай Яковлев відповість скільки в нього бабла....вот вам і всі відповіді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus