USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть виправити назви вулиць

28 Лютого 2016 12:12
Внести корективи у неточні назви вулиць пропонує історик Микола Кучерепа. Представники профільної комісії міськради застерігають, що це може призвести до невдоволення лучан.

Про це йшлося під час засідання комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць Луцька 26 лютого.

Як повідомила член комісії, представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук, внести корективи в назви вулиць пропонує історик Микола Кучерепа. Так, у Луцьку є проспект Президента Грушевського, який насправді ніколи не був Президентом, адже конституція УНР не передбачала такої посади. Отже, проспект пропонують назвати «академіка (історика) Михайла Грушевського», або просто Михайла Грушевського. Інша пропозиція стосувалася вулиці Кравчука. Назву варто виправити на «академіка Кравчука», тому що йдеться про відомого математика, причетного до створення комп’ютера, уродженця з Волині. Також члени комісії врахували, що вулицю Фурманова перейменовуватимуть на «генерала Алмазова», а не просто Алмазова чи Олекси Алмазова.

Голова комісії Юлія Вусенко просила подати пропозиції у вигляді листа, який розглянуть під час наступного засідання комісії. Вона зауважила, що у разі уточнення назв вулиць потрібно буде вносити зміни у вже чинні рішення міськради. Водночас, вона визнала, що уточнення назв вулиць викличе суспільний резонанс, адже лучанам доведеться вносити зміни у документи, які засвідчують місце реєстрації. Також це може спричинити спротив з боку юридичних осіб, які зареєстровані на таких вулицях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучанин Показати IP 28 Лютого 2016 12:51
Пан Кучерепа повністю на 100%правий.І ніяких там проблем не виникне,про,які говорить Вусенко.Люди потихенько все з виправленнями і змінами внесуть в свої паспорти і інші документи.Зато зміни назв вулиць будуть грамотними і зрозумілими! І скоріше приступайте до перейменування вулиць.Ато тільки балаканини багато,а роботи_кіт наплакав.
Штефан, Луцьк Показати IP 28 Лютого 2016 13:03
Краще ціни та комунальні тарифи спочатку виправте, розумники!
кореш до Штефан, Луцьк Показати IP 28 Лютого 2016 13:33
Штефан! В огороді_бузина,а в Києві_ дядько!
рома Показати IP 28 Лютого 2016 13:54
и бАНДЕРИ переменуйте
ще не зовсім свідоми Показати IP 28 Лютого 2016 14:28
пішов третій рік масового божевілля
депутат Показати IP 28 Лютого 2016 14:40
ми ще не все вирішили з переіменуванням вулиць а тут нова проблема! ми і так трудимось в поті чола! А ще можливо поставимо на голосування за зміну назви міста Луцьк на Волинськ чи якусь іншу! і декомунізація і перехід з торг рядами на Театральному! все треба вирішити і не гайно
Лучани Показати IP 28 Лютого 2016 14:43
Ми маємо все робити, що скаже Леся Бондарук ? Чи маємо свою думку. У Луцьку 217 000 мешканців.
депутат до лучани Показати IP 28 Лютого 2016 15:12
не повинні мати ніяких думок! ми за вас думаємо!
Василь Показати IP 28 Лютого 2016 17:54
О! Якщо виправити помилки в назвах щоб люди розумні не сміялися, то думають за гроші, а от поперейменовувати, то мабуть людям платити не прийдеться. Ні, ні тут нікому до дохтора не треба, ні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus