USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцьким орендодавцям можуть розширити права

24 Липня 2014 16:57
До типового договору оренди нежитлових приміщень можуть внести пункт, що зобов’яже орендаря або балансоутримувача на вимогу власника надати доступ до огляду приміщення.

Про це стало відомо під час круглого столу щодо обговорення проекту рішення виконавчого комітету «Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на право нежитлових приміщень, що належать територіальній громаді Луцька, типового договору оренди нежитлових приміщень та типової заяви про надання приміщення в оренду» сьогодні, 24 липня.
Як зазначила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, пропозицію щодо внесення відповідного пункту в договір оренди висловили представники МЖК. Мовляв, це необхідно в тих випадках, коли є скарги на шум в приміщенні, або коли прорвало трубу тощо.

Але зважаючи на те, що серед об’єктів, для яких здають приміщення в оренду, є і режимні, про майбутній огляд орендаря будуть повідомляти в письмовій формі заздалегідь. А сам огляд здійснюватиметься за присутності представника орендаря.

Проте, як зазначила Алла Грабко, говорити про внесення такого пункту до типового договору оренди нежитлових приміщень поки рано. Спочатку владці будуть консультуватися з юридичним відділом щодо законності і доцільності здійснення таких дій, а вже після цього розглядатимуть питання на виконкомі.

«Потрібно, щоб були захищені права і орендаря, який несе відповідальність за утримання, і орендодавця», - зазначила Алла Грабко.
Разом з тим, внесення такого пункту може виявитися не потрібним зовсім, тому що це питання регулюється низкою інших законів, відповідно до яких орендодавець може отримати доступ до приміщення, що здає в оренду.

Зрештою, якщо встановлять доцільність прописування додаткового пункту в новій редакції договору, то остаточне рішення все одно прийматимуть члени виконавчого комітету Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus