USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Міськрада продовжила облспоживспілці договір оренди Старого ринку

25 Лютого 2015 12:27
Після тривалої дискусії рішення про поновлення договору оренди земельної ділянки для обслуговування Центрального ринку на два роки Волинській обласній спілці споживчих товариств ухвалили депутати Луцької міськради.

Проект рішення розглянули під час 71-ї сесії міськради 25 лютого.

До порядку денного спочатку внесли два проекти рішення про розірвання договору. Проте міський голова вніс також два проекти рішень про поновлення договору оренди терміном на два роки. Це питання викликало жваву дискусію обранців луцької громади.

Міський голова зазначив, що питання впорядкування старої частини міста на слуху вже багато років, тож потрібно розробити концепцію бачення розвитку цієї території. Відтак, він пропонував продовжити термін оренди облспоживспілці терміном на два роки, адже наразі надати підприємцям, які працюють на ринку, нові робочі місця, немає можливості.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук поцікавився у міського голови, скільки коштів облспоживспілка сплатила до міського бюджету за оренду.



Заступник міського голови Лариса Соколовська відповіла, що за договором оренди ділянки площею 2 гектари сплачено 1,7 мільйона гривень, за ділянку площею 0,59 гектара – 446 тисяч гривень.

На підтримку продовження терміну оренди висловився депутат Андрій Козюра, який зауважив, що малий бізнес нині виживає. Депутат Анатолій Пархом’юк визнав, що в такому вигляді як зараз, ринок існувати не може. Одним із варіантів вирішення питання є перенесення ринку. Проте він висловився на підтримку продовження терміну оренди.

Депутат Андрій Осіпов зауважив, що робота міського голови стосовно ринку не витримує критики. Так, питання стояло ще на початку його каденції, проте так і не було вирішене, а тепер Микола Романюк пропонує продовжити термін оренди ще на два роки, запевняючи, що питання зможуть вирішити протягом цього часу, відкладаючи «в довгий ящик».

З його слів, облспоживспілка нині – рентабельний бізнес, адже організація орендує землю за 3,6 гривні за метр квадратний, здаючи її підприємцям за 80-100 гривень. Він пропонував продовжити термін оренди на півроку або на рік до напрацювання конкретних пропозицій щодо території, проте ці зміни до проекту рішення депутати не підтримали.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що депутати та міський голова лише вдають із себе захисників підприємців, а насправді захищають інтереси злочинного родинного бізнесу, яким нині стала облспоживспілка.

З його слів, повз міський бюджет щороку проходять десятки мільйонів гривень, які можна було б використати на розвиток освіти, медицини тощо. Натомість підприємців залякують тим, що їм начебто вимкнуть електрику, або що «Ігор Палиця забере ринок».

Зі слів депутата, такі чутки є абсурдними, а міський голова, маючи 500 підлеглих, давно міг би створити комунальне підприємство, аби кошти за оренду йшли в міський бюджет замість фінансування злочинного бізнесу.

Представники підприємців загалом не заперечували проти створення комунального підприємства, проте зазначали, що стали заручниками ситуації.

«Створіть 1250 робочих місць і ми розійдемося»,- зазначив підприємець Василь Лєснік.



Підприємець Надія Прихода вважала, що зараз не на часі впорядковувати територію поблизу Луцького замку, адже в країні триває війна.



Представник підприємців Алла Гопанчук зазначила, що ніхто не проводив роз’яснювальної роботи з підприємцями. Відтак, пропонують створити ініціативну групу до якої увійдуть як підприємці, так і депутати міськради та напрацюють концепцію розвитку ринку. Для цього, мовляв, недостатньо півроку, тож вона закликала депутатів продовжити термін оренди на два роки.



У підсумку, питання про розірвання терміну оренди взагалі зняли з порядку денного, а підтримали проект рішення про продовження оренди облспоживспілці терміном на два роки.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що міський голова Микола Романюк перенести Центральний ринок не наважиться, бо готується до виборів. А «болючі» реформи не робляться під кінець каденції.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 25 Лютого 2015 12:47
Правильно казав чиновник - наше місто все гав.. і гав...
А Показати IP 25 Лютого 2015 13:31
А на першому фото табло "утрималось" - 0, на другому "Яручик М.О. - утримався. То де правда?
підприємець Показати IP 25 Лютого 2015 13:31
А кращеб гроші йшли в бюджет чим Горгуту Романюк має відкат обоє бувші комсомольці мову знайдуть
Корінний лучанин до підприємець Показати IP 25 Лютого 2015 13:56
ЧИ НЕ ПОРА БУВШИХ КОМСОМОЛЬЦІВ ПІД ЗАД ? Як ви думаєте? В країні зараз "БЕСПРЄДЄЛ" . СПРАВА ЯНУКОВИЧА ЖИВЕ ТА ПЕРЕМАГАЄ!
Володимир Показати IP 25 Лютого 2015 17:31
От і 28 вилупків вирішили долю всіх Лучан... думалки ноль. Горгут купив як завжди.
Мойша Показати IP 26 Лютого 2015 17:42
Ви посмотрітє как голосовалі, там же всьо фальсифіціровалі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus