USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцьким підприємцям даватимуть рік на реконструкцію зупинок

29 Грудня 2020 13:23
Підприємцям, які мають у власності магазинчики на зупинках громадського транcпорту продовжать оренду землі лише за умови приведення цих зупинок до належного вигляду. Пропонується, щоб в гарантійних листах вони вказували, що виконають роботи за рік.

Про це стало відомо під час засідання позачергової третьої сесії Луцької міської ради, 29 грудня.

Депутати розглянули низку проєктів рішень про поновлення договору оренди землі підприємцям для обслуговування торгових павільйонів на критій зупинці громадського транспорту. Не всі проєкти рішення депутати підтримали.

Як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук , управління містобудування і архітектури розробляє концепцію, як мають виглядати в місті зупинки громадського транспорту. На одній з сесій депутати затвердять зовнішній вигляд зупинок у місті. Наразі вже розроблений зовнішній вигляд зупинок і розраховуються кошториси.

«Таких зупинок у нас 77 на праві власності. Вони в приватну власність потрапили за допомогою схеми узаконення самочинного будівництва в кінці 2000-х років через суди. Сьогодні вони не відповідають вимогам часу, неестетичні. Тому ми хочемо, щоб вони виглядали приблизно однаково», – пояснив він.

Крім того, Ігор Поліщук повідомив, що ті, підприємці, які погодилися реконструювати зупинки, написали гарантійні листи і таким підприємцям пропонують продовжити договори оренди.

«З тими ж, хто не погодився, будемо проводити повторні збори і повідомляти про наслідки в разі відмови привести зупинки в нормальний зовнішній вигляд. У нас є кілька важелів впливу. Перший – позов щодо скасування права приватної власності, бо в свій час право власності було оформлене з певними порушеннями. Інший спосіб – перенести зупинку на кілька метрів і встановити на новому місці комунальну зупинку. Тоді стара зупинка «відмирає» і згодом продається», – зазначив міський голова.

Він також запропонував, щоб підприємці, які погодилися на реконструкцію в гарантійних листах вказували чіткі терміни проведення реконструкції, адже якщо термін в листі не зазначений, то роботи можуть тривати і десятки років. Тож, пропонується, щоб в гарантійному листі був вказаний термін один рік, за який зупинки мають змінити свій зовнішній вигляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 29 Грудня 2020 14:21
"...управління містобудування і архітектури розробляє концепцію, як мають виглядати в місті зупинки...". На Соборності-Перемоги демонтували ряд зупинок і тепер немає де заховатись від дощу. Для чого було це робити, якщо ще не розроблена концепція вигляду нових зупинок? Хотілось швидше гроші освоїти, а зручність пасажирів до одного місця?
Лучанин Показати IP 29 Грудня 2020 17:55
Коли вже знесуть так звану зупинку біля входу в парк біля центрального ринку. По перше вона вже непотрібна так як там вже не зупиняється громадський транспорт. По друге знаходиться в аварійному стані. По третє зупинку зі сторони парку перетворили в громадський туалет.надіємось при новому мері її таки знесуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus