USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луцьким пільговикам обмежать кількість безплатних поїздок тролейбусом

3 Березня 2017 17:55
Міська влада планує зменшити кількість безплатних поїздок тролейбусами до 2-4 на день вже у квітні-травні. Якщо не вжити цього заходу, зі слів посадовців, у місті повністю зупиниться комунальний електротранспорт.

Про це йшлося під час брифінгу заступників Луцького міського голови 3 березня.

Як повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко, з 27 березня у луцьких тролейбусах запрацюють валідатори, що здійснюватимуть електронний облік квитків. Так, видаватимуть нульові квитки для пільговиків, щоб визначити їхню кількість, пільгові квитки для школярів та повні квитки для звичайних пасажирів. Наразі завершують навчання кондукторів, які переформатовуються в контролерів та операторів валідаторів.

У квітні-травні повинна запрацювати система обліку пасажирів за картками. Так, ведуть перемовини з «ПриватБанком» з цього приводу, адже цей банк, не так давно націоналізований, наразі залишається найпотужнішим у сфері онлайн-послуг.

Спочатку розглядали варіант випуску окремої картки лучанина, але вартість такої картки становила б суттєво більше 100 гривень, тобто банк потребував би 5-6 мільйонів гривень на випуск карток. До такого рішення банк наразі не готовий.

Отже, шукають технічне вирішення питання прив’язки до існуючих кредитних карток пенсіонерів. Ці картки зможуть взаємодіяти з валідаторами і таким чином обліковувати пільговиків. Ввівши ці картки, міська влада обмежить щоденну кількість проїздів пільговиків. Йдеться про 2 або 4 поїздки на день, з цього приводу планують організувати громадське обговорення. Як пояснює посадовець, альтернативою цьому заходу є повна зупинка громадського транспорту у Луцьку. Якщо не ввести таку систему, з його слів, за півроку, електротранспорт може зупинитися, оскільки кошти на компенсацію пільгового проїзду будуть повністю використані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
не бе Показати IP 3 Березня 2017 18:01
альтернатива-адресна допомога пільговикам.хоч в метро діє фіксована кількість безплатних поіздок.
Анонім до не бе Показати IP 3 Березня 2017 19:05
реально переважна більшість пільговиків не здійснюють навіть однієї поїздки в день, хоча дехто катається набагато більше. закон передбачає необмежену кількість поїздок. намагання влади якось обмежити у незаконний спосіб права людей повинні бути предметом досліджень правоохоронних органів.
Анонім Показати IP 3 Березня 2017 19:07
далеко не всі пенсіонери мають картки привєтбанку
А2А до Анонім Показати IP 3 Березня 2017 21:32
"шукають технічне вирішення питання прив’язки до існуючих кредитних карток пенсіонерів"? - а до неіснуючих як прив'язатись. Мої батьки отримують пенсію на пошті і принципово не бажають отримувати КРЕДИТКУ БУДЬ-ЯКОГО банку
# Показати IP 3 Березня 2017 19:29
Уважно прочитайте .А тепер подумайте чого так обговорюють проізд в маршрутках. Тому що треба зробити в тролейбусі 3 гривні
Бубочка! Показати IP 3 Березня 2017 23:38
Я чому б і ні! Більшість пасажирів у тролейбусах пенсіонери або з посвідченням. Коли не їду, особливо на вихідних, кондукторові немає з кого гроші навіть брати. І питання, як тут не бути збитковими. Була тиждень тому в Польщі, їхали автобусом, підходить літня жінка до квиткового автомату, купує пільговий квиток, він є різний- одна поїздка, або квиток на цілий день і спокійно їде. Також для студентів та школярів, пільгові квитки. Ніхто не перевіряє, в автобусі є 3 камери відеонагляду. Все чітко і ясно! Чому і в нас не можна цього зробити? Буде облік і прозорість.
Анонім до Бубочка! Показати IP 4 Березня 2017 00:16
польща на початку 90-х була зачуханим селом навіть порівняно з україною . сьогодні - україна на рівні зімбабве. і до польщі їй як до неба рачки
? до Бубочка! Показати IP 4 Березня 2017 14:41
"буде облік і прозорість"- цього не допустять,бо вкрасти буде неможливо.
? Показати IP 4 Березня 2017 14:38
Віддавайте" пільги на проїзд" грошима як в Росії,хай люди сами вирішують ходити пішки чи їздити.Всі будуть задоволені і в містах,і в селах.
В.А. Показати IP 8 Березня 2017 14:22
Наївність зашкалює. Ніби хочуть з'економити, але дороговартісне обладнаня десь треба взяти за чиїсь гроші. Воно окупиться акурат тоді коли "дозріє" нова іновація чиновників по дерибану громадських коштів. :-). Повідомляють,що в Естонії возитимуть громадським транспортом усіх охочих безкоштовно, В Естонії, Карл !! Куди ми премось із вчорашніми "панятіями" про соціальну облаштованість громад ?
Я Показати IP 10 Березня 2017 16:03
Я двома руками за.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus