USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьким школам виділили майже 6 мільйонів

20 Червня 2018 09:42
5 мільйонів 911 тисяч гривень додатково виділили для роботи луцьких закладів загальної середньої освіти за окремими напрямками на 2018-2019 навчальні роки.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 20 червня.

Так, на розгляд членів виконкому був винесений проект рішення про закінчення 2017-2018 навчального року та роботу закладів освіти міста у новому навчальному році.

Як ідеться в пояснювальній записці до проекту рішення, на 2018-2019 навчальні роки пропонується виділити додатково 5 мільйонів 911 тисяч гривень для роботи закладів загальної середньої освіти за окремими напрямками.

Зокрема, збережено підходи до планування розподілу додаткових годин, вироблені у попередніх роках, а саме:

- на 6-9 гімназійні класи планується по 2 додаткові години в тиждень,

- заплановано по 2 додаткові години в тиждень на кожен 10-11 клас закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) для підготовки старшокласників до зовнішнього незалежного оцінювання (додаткові заняття з предметів ЗНО),

- виділено по 10 додаткових годин в тиждень на ЗЗСО, учні яких у 2017-2018 навчальному році досягли вагомих результатів на обласних та Всеукраїнських етапах предметних олімпіад, конкурсів-захистів науково-дослідницьких учнівських робіт.

Цього року у дослідно-експериментальну діяльність включено 23 ЗЗСО міста. Усього для експериментальної (регіонального та Всеукраїнського рівнів) діяльності шкіл на 2018-2019 н.р. заплановано 433 години (549 – у минулому році).

Додаткових 86 годин для Міжшкільного навчально-виробничого комбінату будуть використані для профільного та професійного навчання старшокласників закладів загальної середньої освіти.

Зазначається, що для результативної підготовки та участі школярів у предметних олімпіадах, турнірах, конкурсах-захистах, надання можливості для реалізації індивідуальних творчих потреб, створення умов для ефективної підготовки учнів до ЗНО необхідно виділити додаткові години для роботи закладів освіти, що забезпечить зростання позитивного іміджу освіти міста.

Члени виконкому підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus