USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький аеродром зруйнований вщент, – Ігор Поліщук

11 Березня 2022 23:10
Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що військовий аеродром вщент знищений внаслідок потрапляння 4 крилатих ракет під час ранкового обстрілу ворога.

Про це він розповів у прямому ефірі телемарафону UAразом.

Очільник міста зазначив, що 4 крилаті ракети, випущені з акваторії Чорного моря з російського військового корабля, нанесли удар по аеродрому. Четверо військових загинуло, 6 було поранено.

«Важко сказати, для чого стріляли. Адже наш аеродром був виведений з ладу ще 24 лютого під час першого обстрілу. Він був непридатний до використання ще тоді, сьогодні його добили, він повністю знищений. Реальної цілі пошкодити військову інфраструктуру не було. Можливо, стріляли для того, щоб посіяти паніку, збільшити рівень страху, посилити позиції агресора перед переговорами», – наголосив мер.

Читати ще: По луцькому аеродрому випустили чотири крилаті ракети

З його слів, житлові будинки розташовані за кількасот метрів від аеродрому, тому станом на сьогодні міська влада не рекомендує людям переїжджати звідти, адже там немає вже чого бомбити. Під час сьогоднішнього обстрілу добили склад паливно-мастильних матеріалів.
Читати ще: Серед загиблих на луцькому аеродромі двоє лучан. Уточнили час прощання. Оновлено

Окрім цього, Ігор Поліщук зазначив, що Луцьк активно приймає біженців.

«У нас працює центр, куди приносять допомогу лучани, її розприділяють для тих, кому це потрібно. Люди живуть в готелях, хостелах, гуртожитках. Також винаймають житло, деякі лучани селять безкоштовно. Орієнтовно 10 тисяч біженців зараз є в Луцьку. Зможемо прийняти ще близько 5 тисяч», - поінформував мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus