USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький архітектор після панахиди влаштував презентацію

20 Лютого 2015 18:35
Родичі загиблого на Майдані Василя Мойсея сходяться на думці, що пам’ятник Героям Небесної Сотні має поєднувати в собі риси індивідуального і загального.

Сьогодні, 20 лютого, у Луцьку відбулася панахида за загиблими на Майдані Незалежності у Києві. Опісля, як уже присутні почали розходитися, увагою присутніх намагався заволодіти луцький скульптор Василь Рижук, який вирішив презентувати власний проект пам’ятної стели героям Небесної Сотні.
Нагадаємо, лучан запрошують до обговорення проектних пропозицій пам’ятного знаку Волинським героям Майдану. Так, Василь Рижук почав демонструвати концепцію свого проекту. Мовляв, там мають бути викарбувані імена не лише волинських Героїв, а й усіх полеглих на Майдані.

Однак, рідні Василя Мойсея, біля могили якого і буде облаштована стела, мали власну думку щодо проекту. Так, зі слів сестри Василя, родичі сходяться на думці, що пам’ятник має поєднувати в собі риси індивідуального і загального, адже поруч могила. Мовляв, їм приглянувся вже один проект, де постать Василя зображена в повен зріст, а обличчя решти Героїв викарбувані барельєфами.
А ось щодо того, щоб згадати не лише волинських Героїв, родина Василя Мойсея вважає, що основний акцент стели має бути все ж на місцевих хлопцях. Адже вони жили на Волині й загинули за рідну землю.

Власне, Василь Рижук почав переконувати, що проект можна видозмінити, додати індивідуальності.
Однак родичі Василя Мойсея зауважили, що з автором проекту, який їм припав до душі, обговорили своє бачення і досягли домовленостей, як його вдосконалити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Горохів Показати IP 20 Лютого 2015 18:58
БУДЬТЕ УВАЖНІ !!! питайте цього митця скільки коштує його проект, бо це не чорнобривці, буде як з памятником Т. Шевченко в нас, до сьомого коліна не розрахуєтесь
ромко Показати IP 20 Лютого 2015 19:14
коментар було видалено
Анонім до ромко Показати IP 20 Лютого 2015 19:21
коментар було видалено
стась Показати IP 20 Лютого 2015 19:55
Василь один із 169-ти, чия пам'ять вшановується, а тому родичі не можуть претендувати на екслюзивне право вибору проекту. Тут вони звісно загнули. Це не Гаражджа.
патріот до стась Показати IP 20 Лютого 2015 21:15
Родичі і ніхто інший мають вибрати як буде виглядати пам'ятник Герою.Їх вмовили поховати Василя на Меморіалі,тому будьте добрі,прислухайтесь до волі родичів. А ти Стась не правий
віра до патріот Показати IP 21 Лютого 2015 07:42
А я із Стасем погоджуюся! При всій величезній повазі до загиблого і його родичів вважаю, що вшанування одного героя більше, як інших. неетично по відношенню до тих таки інших.
Ківерці Показати IP 21 Лютого 2015 06:34
Підтримую думку Горохова, оскільки у нас в ківерцях тк званий арх. Рижук нічого не зробив по замовленню тагнув лямку по памятнику в парку 2 р. тому додав вартості а коли ми відмови лись то щей відсудив собі людські гроші які добровільно здавали на добру загальну справу. Ця особа тільки судиться зі звоїми замовниками, шахрай одним словом. А горохівщина його дорбе знає і ми також це непорядна безвідповідальна людина як мінімум
Мешканець до Ківерці Показати IP 9 Жовтня 2016 21:27
Молодці ківерці. Нову фішку знайшов Рижук ввірвати грошей. То звання героя просив, то гроші на квіти вже просить в обладміністрації. Що вже потратив ті, що в Горохові здер за пам ятник Шевченку ? ? А гроші легкі він любить. Піарщик , брехун і нагла людина.Йому потрібно дати оцінку, але не з приводу його проекту ,який він назвав "Квітучий прапор України", а за його нахабність. Вася, отямся ! Не хвали сам себе, нехай люди похвалять. А який ти патріот побачили всі хто мав з тобою справу. А також твої земляки з горохівщини. Нехай люди розказують, що з тобою справи краще не мати.
Луцьк Показати IP 21 Лютого 2015 19:57
Потрібно приділити увагу, а не виокремлювати одного, бо інші ніби і на майдані не гинули

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus