USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Ще 6 малюків із луцького дитсадка потрапили до лікарні з сальмонельозом

11 Червня 2016 19:04
Не встиг луцький дошкільний навчальний заклад №19 відновити роботу після карантину, як за тиждень роботи до інфекційної лікарні потрапило ще шестеро дітей.

Нагадаємо, у луцькому ДНЗ №19 отруїлись діти. Кількість малюків, яких вразила інфекція, постійно збільшувалася, тож садок врешті закрили на карантин.

Після закінчення карантину адміністрація зібрала батьківські збори з приводу ситуації зі спалахом вірусу сальмонели. На зборах батьки просили керівництво дошкільного закладу зачинити садок на карантин доти, доки усі діти не здадуть БАТ аналіз на сальмонельоз.

Проте начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк відповів батькам, що не може закрити дитсадок лише на прохання батьків.

Як стало відомо журналістам Інформаційного агентства Волинські Новини, вже після відкриття садочка до обласної інфекційної лікарні потрапило ще шестеро діток.

До слова, дітей госпіталізували не за симптомами, а саме за результатами аналізів. Тобто діти навіть не здогадувались, що є носіями вірусу. Проте дбайливі батьки здали аналізи своїх дітей на перевірку, після того, як дізналися про вірусний спалах у садочку.

Наразі діти проходять лікування в інфекційній лікарні. Стан госпіталізованих не складний, оскільки медики вчасно виявили інфекцію.

В той же час, у дитсадку пройшли ще одні батьківські збори. Цього разу спільно із завідуючим садочка ДНЗ №19 Світланою Валько та головним освітянином міста Олегом Гребенюком батьків заспокоювали працівники медицини та лікар-епідеміолог.

В результаті прохання батьків лишились не почутими. Садочок продовжує свою роботу в звичному режимі, діток приймають за загальною довідкою від педіатра, в той час, як у інфекційну лікарню продовжують поступати діти з цього садка з діагнозом сальмонельоз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Анонім Показати IP 11 Червня 2016 21:09
сальмонела - бактерія а не вірус.
Анонім2 Показати IP 11 Червня 2016 22:13
А є ще "незвичайні" довідки від педіатра???
Белорус Показати IP 11 Червня 2016 22:57
Вы что там у себя в Украине совсем эпидемиолгические нормы не соблюдаете?! А где была санстанция? Или опять всё за бабло решается у вас? Приезжайте к нам и поучитесь нормально работать.
* до Белорус Показати IP 11 Червня 2016 23:46
В нас,таке враження,що санстанціі немає взагалі,сулячи по магазинам продуктовим....
Dream до * Показати IP 12 Червня 2016 08:48
почитайте законодавство - СЕС заганяють нижче плінтуса вже зо 5 років.
Анонім до Белорус Показати IP 12 Червня 2016 02:30
Все продано.......
2 Белорус Показати IP 11 Червня 2016 23:28
У тебя ситуация намного хуже,все продукты для детсадов радионуклидные,ждите очаги онко в будущем,и вообще не лезь с советом в чужой монастырь.
Я Показати IP 11 Червня 2016 23:44
Так це специально робиться щоб діти в садочок не ходили. Вже зовсім здуріли. Дітей не шкода?
Лучанин Показати IP 11 Червня 2016 23:45
Кашмар....просто не має прощо говорити......Травлять наших дітей і навіть не каюця.....ЗАВІДУЮЧУ НА МИЛО ТОМУ ЩО ,НІЧОГО ПІСЛЯ ЗБОРІВ НЕ ДІЙШЛО НІКОМУ....... головне завідующа про санітарні угоди підписує договори.........УЖАС ЗАКРИТИ ДО ПОВНОЇ ПЕРЕВІРКИ ДНЗ 19 БО І НАДАЛІ БУДУТЬ СТРАДАТИ ДІТИ.....
19 Показати IP 11 Червня 2016 23:47
Питання як повар могла працювати на кухні із Стафілококом золотистим.....як вона проходить медогляд....кашмар няня теж лікується із сальмонелою виходить що доїдає з дитячих тарілок дитячими ложками......
Степан Бандера Показати IP 11 Червня 2016 23:58
Гребенюка із завідувачкою вигнати. Чи вам треба ще летальні наслідки їхньої безгосподарності?
Мама Лєна до Степан Бандера Показати IP 12 Червня 2016 02:29
Це точна відповідь,на всі запитання......
Анонім Показати IP 12 Червня 2016 02:40
А ще хотілося б сказати.....Не хай Гребенюк працює надалі Вчителем історії як і процював,тому що крім того як гарно говорити більше нічого не в міє...і КОНКРЕТНО НА ЗБОРАХ ДНЗ 19 НЕ ВІДПОВІДАВ НА ЗАПИТАННЯ БАТЬКІВ....Питання чому????А тому що так як і всі кишені набиває з питаннь по тендерах.......Мама виховала гарного вчителя хкода що пішов не тою дорогою......
Я Показати IP 12 Червня 2016 02:48
А ще інфекцірніст з'явилась на збори ДНЗ 19 як на дискотеку вимахувала ногоми,Представляючи із себе лікаря ганьба на пенсію пора і в дома не хай перед телевізором сидить так як на зборах....Молодим дорогу...ЦЕ ПРОСТО ЖАХ ЯК ВОНА СЕБЕ ПОВОДИЛА... ЖАЛЬ ЩО НОВА ВОЛИНЬ ВИДАЛИЛА ЇЇ З КАДРІВ НЕ ХАЙБИ ВСЯ УКРАЇНА ПОБАЧИЛА ЯКІ В НАС ВІДПОВІДАЛЬНІ ЛІКАРІ ЯК ДБАЮТЬ ЗА ЗДОРОВ'Я НАШИХ ДІТЕЙ.!!!!!!ГАНЬБА ЗВІЛЬНИТИ....
мама Показати IP 12 Червня 2016 08:04
Це й садочок буде черговим куди приведуть інших діток, потрібно закрити садок, щоб не хворіли ще діти з інших садочків.
мама Показати IP 12 Червня 2016 08:57
В садочку вимито і продезинфіковано і нема чого боятися.Хто був на зборах і уважно слухав виступ Є. Ф. той все зрозумів.Побачила і почула категорію малоосвідчених людей які задавали одні питання по кілька разів
Батько до мама Показати IP 12 Червня 2016 10:47
Ви хочете щоб ваша дитина захворіла від іншої дитини яка не здала мазки і є перенощиком??? Чи ви завідуюча даним садочком і хочете тут відбілити своє імя?
Мама до мама Показати IP 12 Червня 2016 11:25
Шановна, напевно, Ви дуже "освідчена" мама, коли не розумієте, що від "здорових носіїв" можна "підципити" сальмонелу. Так, можливо, садок і продезинфіковано, і все там чисто, але якісь елементарні заходи безпеки повинні бути. Невже так важко "свідомим" мамам, які переживають за здоров'я, своїх дітей здати аналізи? До речі діти, які на цьому тижні потрапили до лікарні, немали ніяких ознак хвороби. Тоді питання: Чому все таки діти продовжують хворіти, якщо в нас все так безпечно? Чи можливо поліклініка боїться витратити певну суму грошей на аналізи? Хто буде нести відповідальність якщо сальмонельоз пошириться далі? Можливо Ви - "освідчена" мама?
Мама Показати IP 12 Червня 2016 09:52
Припиніть знущатися з дітей та їхніх сімей. Гати в шию треба не персонал, а завідувачку Валько та чинушу Гребенюка, який покриває її бізнес на здоров'ї та житті малечі.
Олександр Показати IP 12 Червня 2016 10:04
І саме цей садок має бути черговим для діток на 33 кварталі...
тато Показати IP 12 Червня 2016 13:35
там всіх треба розігнати розвели бардак позорище на всю Украіну а страдають діти гнати по статті всіх ....а то свита зібралась що хочуть те і роблять
тато Показати IP 12 Червня 2016 13:37
провести медобстеження всіх працівників ато вони за бабки комісіі попроходили і либляться
м.в. до тато Показати IP 12 Червня 2016 19:29
Не судіть по собі!!!!!хто забороняє вам здати аналізи!!!!і питання не до керівництва що поліклініка видає довідки,про те що дитина здорова,а сама поліклініка,Керівництво днз робить усе для того щоб уберегти дітей...тож перестаньте лити лайно на другий дім ваших же дітей¡!!!!!!!
тато до м.в Показати IP 12 Червня 2016 20:40
чого після тижня карантину знов хворіють діти може ви пані вихователь без допуску працюєте вас давно пора вигнати як паршиву в** ато там приліпилася прийде і на вас пора може бога за бороду вхватили
тато до м.в Показати IP 12 Червня 2016 20:45
чи прізвище озвучити на весь луцьк позор таким вихователям які неглядять своіх дітей ще комусь щось радять фу
Анонім до тато до м.в Показати IP 13 Червня 2016 21:32
Вони щей бухають в рабочий час.Одного разу в обiдню перерву прийшов за дитиною ,уявiть група з дiтками закрита.НEМАЕ НIKOГО ,ЯКБИ ЩОСЬ СТАЛОСЬ ????? ЗНОВ КРАЙНI були б батьки!!!!!
просто мама Показати IP 12 Червня 2016 23:01
Мій син відвідував цей садок з двох років - я дуже задоволена, адже гарні вихователі, привітні няні, спокійно, затишно, англійська... якби були ще діти, то без роздумів віддала б саме в цей садок. Шкода діток, які захворіли, але помилки бувають у кожного. Давайте будемо просто добрішими, бо вихователі, які замінювали моєму сину мамине піклування практично цілий день, дійсно старалися, а я в той час на роботі могла ні про що не переживати. А страшну помилку може зробити і мама, і тато, і бабуся, і садочок... P.S. Я можу назвати і прізвище своє і ім;я, при потребі.
мама Показати IP 13 Червня 2016 11:46
А я б ще вигнала б завідуючу 26-го садочка, яка замість того, щоб займатися своїми порофесійними обов'язками, займається плітками.....
Так Показати IP 13 Червня 2016 16:58
від чого в кінці кінців похворіли діти, в яких саме продуктах, чи в кого з персоналу була виявлена сальмонела, "в яйцях з прикінцевим терміном реалізаціїї" чи в сирниках, як припускали раніше? є вже докази- результати лабораторних досліджень чи все таки принесено кимось ззовні? якщо в продуктах, то чому вся вина на персоналі садочку, а не на постачальниках, адже дитсадок закуповує все не в підворітні з під поли, а легально і законно, отже продукція має бути апріорі якісною. Як би там не було, але якщо вже ви всі так гидите персонал дитсадків, то винаймайте для своїх дітей персональих гувернанток, або будьте терпиміші.
Анонім Показати IP 13 Червня 2016 17:07
Усі версії цікаві. Але є факти. Чого яйця для дітей постачальник привіз з малим "кінцевим" терміном споживання а приймальниця їх прийняла..... тут треба також розбиратися.
Анонім Показати IP 13 Червня 2016 20:46
Розiгнати шайку ,яка наживаться на дiтях .Вони далi будуть робити свое i завжди знаходити крайнiх.
Мама Показати IP 13 Червня 2016 20:57
Люди добрi ! Носiй САЛЬМОНЕЛЬОЗУ КАРПОВЕЦЬ ,а якщо е носiй згiдно закону звiльняють завiдуючу,медпрацiвника .Е iнформацiя ще про носiiв серед персоналу як тiльки буду знати прiзвища ,обовязково повiдомлю.Пiдключаем надзвичайнi новини.А ще запитання за ,що вiдповiдае шеф кухар на кухнi ,i чому не звiльнена? ........
Мама Показати IP 17 Червня 2016 15:09
В інших садочьках така сама ситуація просто саме цей пішов під роздачу,в 10 і 11 теж те саме

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus