USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький ДНЗ, де виявили спалах сальмонельозу, відновлює роботу

3 Червня 2016 18:19
У луцькому дошкільному навчальному закладі №19 за два тижні вірусного спалаху захворіло понад 20 дітей, у 15 з них підтвердили сальмонельоз.

І як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини сьогодні, до списку хворих додалася помічник вихователя однієї із старших груп.

Нагадаємо, в луцькому ДНЗ № 19 отруїлися діти. Кількість діток, яких вразила інфекція, постійно збільшувалася. Як наслідок, садок закрили на карантин.

Завершення обстеження та службового розслідування по факту захворювання дітей журналістам ІА Волинські Новини прокоментувала лікар-епідеміолог «Волинського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби» Валентина Новачевська.

З її слів, після лабораторного дослідження 10 харчових продуктів, 100 змивів, 13 проб питної води, збудника інфекції не виявили. Натомість, в результаті обстеження персоналу, до списку інфікованих додалася помічник вихователя. «Називати її винною у тому, що вона стала джерелом інфекції, ми не можемо, оскільки жінка працювала лише в одній групі дітей, а сальмонелу виявили у шести», - розповідає лікар.

Щодо збудника інфекції, в Держепідемслужбі у всьому підозрюють омлет. Саме ця страва була в меню садочка на вечерю дітям напередодні перших проявів інфекції - 18 травня.
Як коментує лікар-епідеміолог, в садочку була не зовсім справна повітряна шафа, а також затерта температурна шкала. Через це неможливо було контролювати точну температуру під час приготування їжі, що цілком могло призвести до недостатньої термічної обробки страви. «Таким чином, омлет міг не просмажитись у деяких місцях, що пояснює, чому не захворіли всі, а лише ті, кому дістався не просмажений шматок омлету», - резюмує Валентина Новачевська.
Яким чином омлет нашкодив виховательці, чи відремонтували духову шафу і що зробив дитячий садок аби з понеділка відчинитися після карантину, про це дізнатися журналістам ІА Волинські Новини не вдалося, оскільки ДНЗ наразі зачинений, а завідувач не відповідає на телефонні дзвінки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанець Показати IP 3 Червня 2016 18:51
Завідуюча не відповідає....аху*ть.
тур оператор .. Показати IP 3 Червня 2016 19:21
можна рицепт омлету для тещи.....
Анонім Показати IP 3 Червня 2016 19:40
а в 40ковому ДНЗ як ситуація???? чи там все "затерли"?
Юлія до Анонім Показати IP 3 Червня 2016 22:57
А що з 40 вим? Там що теж сальмонельоз у дітей? Ходимо в цей садочок і нічого не чули
Анонім Показати IP 3 Червня 2016 22:33
кава на вечею ......
Мама Лєна Показати IP 3 Червня 2016 22:56
Там все приховують,, як і в 10 садочку....Зарас відіграються на 19 і все !!!!!
Анонім Показати IP 4 Червня 2016 00:11
Яйця видно свіжі були!!!
Анонім Показати IP 4 Червня 2016 00:15
На скільки знаю, рвали діти творогом.. З позавчорашнього меню
МАМА Показати IP 5 Червня 2016 13:20
В нас в місто приїхали купа Київської санстанції, а вони садок відкривають. Ід*оти! А чи всі діти, що відвідують даний садочок здали посіви на сальмонельоз??? Ні. Можливо вони є носіями і самі того не знають знову прийдуть розносити інфекцію по садку. Шановні керівники, чим ви взагалі думаєте? Мабуть лише тим місцем, за яке боїтесь, щоб з крісла посадового не злетіло!!!!! Це ж може рознестися біда на все місто! Схаменіться! Пора думати про дітей і інших, окрім своїх посад!!!!!!!!
Анонім Показати IP 9 Червня 2016 19:43
Носіем САЛЬМОНЕЛЬОЗУ в ДНЗ няня КАРПОВЕЦЬ П.Б про це чомусь замовчують.Звільнили крайніх завсклада та кухаря.А медпрацівник і шеф кухар які відповідають за якість живуть і радіють ,от що значить рідня в санстанціі.Виходить такі люди мають залишитись авось знову неприемність допоможуть реальні аналізи сховати знову .Крайніми можна зробити будь кого,скажуть винних наказали молодці.Ще хочу додати ,що кишкову інфекцію знайшли в групах на посуді,а от якраз в завсклада та кухарів сальмонельозу не висіяли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus