USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький дитсадок розвивається завдяки ініціативі батьків

8 Грудня 2016 22:18
Фонд розвитку навчального закладу у луцькому дитсадку № 22 «Радість» створили за ініціативи батьків наприкінці березня. Поштовхом до такого кроку стала тісна співпраця ДНЗ №22 з Офісом розвитку кварталу, що на бульварі Дружби Народів, 6. Сьогодні батьки та вихователі впевнено кажуть: співпраця з Фондом дала вагомі результати, інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

«За період діяльності «Фонду розвитку навчального закладу» батьки переконалися: їхні кошти використовуються ефективно. Задоволені, що скористалися нагодою створити такий фонд. Тепер бачать, що ми розумно використовуємо та звітуємо за кожну копійку. І вже є конкретні результати. Рішення придбати плазмовий телевізор прийняли на зборах», – каже казначей Фонду розвитку дитсадка Оксана Душко.
Лучанка Лілія Почтарук – член правління Фонду розвитку ДНЗ№ 22 «Радість». Жінка переконує батьків, що садочок треба розвивати, адже дітки перебувають у стінах ДНЗ більше часу, як удома. А держава виділяє кошти лише на зарплату персоналу та оплату комунальних послуг. Тому без фінансової підтримки батьків садочкам не обійтися. Інша справа – вкладені кошти потрібно було ефективно використовувати.
«Тому вирішили заснувати Фонд розвитку нашого дитсадка. Ми були одними з перших у Луцьку, хто зважився на такий крок. І не шкодуємо, бо Фонд Ігоря Палиці нас фінансово підтримав: на умовах співфінансування купили плазмовий телевізор в актовий зал. А до того в нас ні проектора, ані телевізора не було. Купили флешку і записуємо туди розвиваючі ігри, віршики англійською, колискові, класику… Задоволені всі: вихователі, батьки і діти», – переконує Лілія Почтарук.

Вихователька старшої групи Людмила Михайляк відзначає, що поява телевізора полегшила їм роботу:

«Раніше я використовувала на заняттях магнітофон або ж власний ноутбук, який приносила з дому. Під музичний супровід діткам легше ліпити, малювати… Тепер є можливість демонструвати вихованцям розвиваюче відео на великому екрані. Навіть якщо знайду в інтернеті щось цікаве, готуючись до занять удома, приношу на флешці наступного дня».
На переконання Андрія Костенка, голови Фонду розвитку ДНЗ №22, за такими Фондами – майбутнє:

«Нашому садочку – понад 30 років. Тому його потрібно доводити до нормального стану. Насамперед, треба створити комфортні умови для перебування діток, їм має бути тепло і затишно. Тоді подбати про сучасну матеріальну базу, яка сприятиме вихованню і розвитку дітей. Вихователі і завідувач стараються, щоб садочок ішов у ногу з часом, але і наш фонд старатиметься робити ДНЗ кращим. Співпрацюємо, по можливості, з усіма,хто може допомогти, пишемо звернення. Це офіційні листи, з печатками, так як це юридична організація. На наші прохання відгукуються, надають посильну допомогу. Команда у Фонді склалася хороша, всі батьки – ініціативні, постійно шукають нові можливості для залучення коштів».

Нам щомісяця проводять навчання у клубі активних батьків на базі Офісу розвитку кварталу, розповідають про різні програми, які існують, в яких можна взяти участь. А якщо батьки не розуміються у питаннях бухгалтерії та звітності, все розтлумачують.

Активність батьків відзначає і керівник Офісу розвитку кварталу, що на бульварі Дружби народів, Лариса Мазурок:

«Ініціативні батьки нашого мікрорайону ДПЗ створили вже три фонди розвитку: у ДНЗ №№ 22, 23 і 28. Вже мають багато перемог і досягнень. Найближчим часом плануємо створити Фонди розвитку ще у двох дитсадках. Ми постійно підтримуємо контакти з батьками, підказуємо, куди краще звернутися. Регулярно збираємо, розповідаємо про новинки в законодавстві, у програмах, думаємо над перспективами фонду».
Довідково:

Долучитися до створення фонду розвитку навчального закладу можуть усі школи та дошкільні заклади Луцька. Щоб отримати детальну інформацію, підтримку і супровід вашої ініціативи, звертайтеся в Офіси розвитку кварталу за місцем проживання. Переваги таких фондів очевидні, а саме: залучення додаткових джерел фінансування, додаткові можливості для зміцнення навчальної бази закладу; гарантія прозорого та публічного використання благодійних коштів; можливість впливати на якість харчування у ДНЗ та школах; сприяння розвитку фізкультури та спорту; організація ефективної гурткової роботи в навчальному закладі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Свідок Показати IP 8 Грудня 2016 22:46
Молодці, в більшості садочків гроші транжиряться куди завгодно і даремно
Сергей Показати IP 9 Грудня 2016 13:57
Коли вже підуть на пенсію вихователі(бабусі),діти не хочуть іти в садочок,бо бояться їх,вони не беруть дітей на руки тому що їм вже важко їх піднімати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus