USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький екс-патрульний розповів про кумівство і подвійні стандарти на службі

6 Квітня 2018 12:59
Колишній патрульний Олексій Дмитвієв (Naverns Chudakuli), який пропрацював у новій патрульній поліції Луцька два роки, після чого звільнився, розповів про подвійні стандарти у системі.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Ідіть в нову поліцію, там не буде кумівства, там буде царювати честь і закон, там будуть цінувати професійні якості, а не вміння підлизуватись до керівництва», - пише автор та зазначає, що тоді в це повірило чимало людей, адже конкурс при наборі становив близько 24 людей на місце. Натомість, з його слів, не скрізь ці сподівання виправдались.

«Уявляєте здивування цих двох (автор публікує фото заступників начальника УПП у Луцьку Романа Буховця та Дмитра Хмарука, - ВН) , коли один приїхав в Луцьк після пари місяців роботи в Києві і зайняв посаду зама (ну як, тимчасово виконуючого обов'язки, бо ні досвід роботи, ні звання і тим паче освіта не дозволяли йому це зробити офіційно), а другий зам - його ліцейський однокласник.
Другий взагалі патрульним на вулиці не був і дня (принаймні я не знаю жодного патрульного з яким він патрулював чи згадав би як він заступав на зміну), але відразу зайняв місце начальника моніторингу і відповідно зам. нач. УПП. Один проявив себе на службі, а інший так проявив себе в навчанні, що відразу такий кар'єрний ріст.

Уявіть їх здивування, коли присягу в них приїхав приймати їх третій ліцейський однокласник. Оце так зустріч, оце так співпадіння. Я вже мовчу, що люди кажуть що, двоє з них ще й куми. Але це постреволюційна країна, нова поліція, і чому би і не бути такому співпадінню?» - зазначає автор та додає, що «вся ця писанина почалась саме з цього фото, в ньому прекрасне все».

«Уявіть собі на хвилинку, це не просто два давніх товариша, не просто двоє дядьків на прогулянці, а дві офіційні особи. Один зам. начальника УПП, а другий тимчасово виконуючий обов'язки начальника УПП (бо начальник поїхав бити сєпарів в АТО, або в туристичну подорож з шашликами для отримання УБД, але то все моя суб'єктивна думка і достовірно я не знаю), які приймають присягу у новоспечених патрульних.

Так от що для мене «прекрасного» в цьому фото. Один з них стоїть згорбившись, а другий у формі різних кольорів і кросівках (чи може TALAN почав такі випускати? Бо решта, майже вся, в черевиках).

При тому що колись, один діставав, що ми не знаємо стройової і як себе поводити в строю, а інший, що ми ходимо не в однострої і виглядаємо як «х*р зна що».

І от ці подвійні стандарти мене бісили весь час. І при цьому всьому я не можу зрозуміти нашого почесного громадянина (вочевидь, йдеться про лучанина Олександра Фацевича, заступник Голови Нацполіції України, - ВН), який реально воював на сході, але не зробив жодного висновку, що ця війна, це прямий наслідок того, що на керівні посади треба ставити фахівців. Чесних, цілеспрямованих людей, яких поважає колектив і які несуть гідно звання поліцейського, а не своїх друзяк, кумів і решту які не відповідають вище наведеним критеріям.

Звісно можливо я помиляюсь, і все воно не так. А я просто розлючений на весь світ сліпець. Як відповів мені колись один з цих панів на фото на моє запитання «для чого ми страдаємо цією х***ьою, яка нікому не потрібна?», «якби ти служив в армії, то таких питань не задавав». Але це вже тема для іншого поста, який можливо колись і напишу», - резюмує автор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 6 Квітня 2018 13:41
Цікаво, а Олександр Фацевич навчився розмовляти державною мовою на службі у держави Україна? Чи так і мекає "язиком", як і його покровитель Аваков?
УПП Показати IP 6 Квітня 2018 14:11
"мої дії можете оскаржити в суді !! - однаково мені за це нічого не буде..."
Люся Балалайкіна Показати IP 6 Квітня 2018 14:35
Таска за ПАТРУЛЬНОГО 8 000 $$$ у Вовченка
Правдоруб Показати IP 6 Квітня 2018 17:14
Все що написано правда крім того друзі, родичі Фацевича ще влаштовані в Сервісний центр на 40-му.
Чесність до Правдоруб Показати IP 6 Квітня 2018 19:05
Ви б були іншим при владі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus