USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Луцький гурт «Був’є» випустив новий альбом

21 Жовтня 2022 11:13
Луцький гурт «Був’є» випустив третій альбом, який назвали «12 пісень, якими Був’Є наповнювався впродовж семи років».

Про це повідомив автор проекту «Був’є» та вокаліст Олександр Положинський.

«7 років, 12 пісень, безліч емоцій, нервів, почуттів. Можливо, останній альбом Був‘є. Можливо, не останній. Дякую всім причетним!» – йдеться у дописі.

Був‘є – другий проект засновника і вокаліста гурту «Тартак» Олександра Положинського, створений в 2014 році в Луцьку.

На початку лютого 2020-го Олександр несподівано оголосив, що припиняє виступи з обома колективами, тож вважалося, що з цього моменту «Був‘є» припинив своє існування.

Читати ще: 10 альбомів за 25 років: Положинський розповів, чи планує відродити культовий гурт «Тартак»

За час існування проект випустив два повноцінні альбоми по 12 пісень в кожному та 5 окремих синглів. Всі ці 5 пісень випускалися з якогось конкретного приводу.

Найбільш успішна з них – пісня «Закохані» – була створена як саундтрек до фільму Тараса Химича «Жива».

Кавер на пісню «Бо В Сні Відлітаю» увійшов до збірки «Віктор Павлік та друзі – З Новим Rockom».

Пісня на слова Михайля Семенка «Бронзове Тіло» стала учасницею проекту «Радіо Рокс», присвяченого поетам Розстріляного Відродження.

«Легіон» – це пісня, присвячена пластовому табору військового вишколу «Легіон», написана на одному із таких таборів, натхненна учасниками табору.

«Ось Тобі Моя Рука» – пісня підтримки, яка стала однією зі складових успіху збірної України в першому турнірі Ліги націй УЄФА 2018-2019.

Існування двох повноцінних альбомів разом із п‘ятьма окремими піснями мучили Олександра своєю недовершеностю, тому в 2021-му році, разом із співзасновником та саундпродюсером «Був‘є» Романом Сорокою було вирішено записати ще 7 нових пісень і, додавши до них 5 вже існуючих, випустити третій альбом з 12 пісень, таким чином «заокругливши» творчий доробок цього неординарного проекту. Ідею підтримав гітарист «Був‘є» Вадим Захарченко, і хлопці взялися до роботи.

Наприкінці 2021 року виходить перша із семи нових пісень – «Гасли Ми», а на початку 2022-го – ще одна пісня «Моєї Дискотеки Треки».

Вихід третьої пісні «Клаптики Холодного Вогню», запланований на перше березня 2022-го, було затримано через російську навалу. Однак на початку травня пісня таки вийшла, набувши нових сенсів у своєму змісті через трагічні події війни Росії проти України.

У перервах волонтерської діяльності та виконання службових обов’язків у лавах ЗСУ, куди Олександр вступив добровольцем в середині травня, знаходилися крихти часу для роботи на студії Романа Сороки в Луцьку. Основна робота лягла на плечі Романа – Олександр лише прописав свої вокальні партії та узгоджував нюанси аранжування й звучання нових пісень дистанційно.

Таким чином до кінця літа було завершено чотири останні пісні – «Скіфський Воїн», «Десь Там Нагорі», «Пробач За Все» та «Зі Мною Все Гаразд». Пісні були написані в різний час, але вперше будуть представлені широкому загалу тільки в третьому альбомі «Був‘є» – «12 пісень, якими Був‘є наповнювався впродовж семи років».

Обкладинку альбому створив дизайнер Тарас Мойсак.

Послухати альбом можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus