USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

10 альбомів за 25 років: Положинський розповів, чи планує відродити культовий гурт «Тартак»

22 Січня 2022 21:45
Музикант Олександр Положинський поки не планує відновлювати культовий гурт «Тартак», який днями оголосив про остаточне припинення діяльності.

20 січня 2022 року стало офіційною датою завершення 25-річної історії гурту, який за час активної творчої діяльності видав 10 студійних альбомів.

Як поділився засновник і колишній фронтмен колективу Сашко Положинський, ця новина його хоч і засмутила, проте була очікуваною.

Думками з цього приводу артист поділився на власній сторінці у Facebook, проілюструвавши свої рефлексії раритетною світлиною з колишніми учасниками колективу, який, до слова, було створено в Луцьку.

Подаємо допис без змін.

«Сьогодні гурт Тартак остаточно припинив своє існування. І хоч мене, як засновника, ніхто з музикантів не попередив, це не стало для мене несподіванкою - я цього давно очікував і навіть публічно висловлював свої припущення щодо цього.

Насправді, мені прикро, що так все закінчилося, бо музиканти в Тартаку були класні і я дуже хотів, щоб вони досягли успіху в оновленому складі без мене. На жаль, в силу різних причин та обставин, цього не відбулося і 20 січня 2022 року стало офіційно датою припинення 25-річної історії гурту.

Випереджаючи можливі запитання та відповідаючи на вже поставлені хочу зауважити, що відновлювати Тартак в жодному з його варіантів поки не планую. Разом з тим творчу діяльність не припиняю, пісні Тартака на своїх концертах, очевидно, виконуватиму, варіанти можливих одноразових виступів Тартака, в якості якогось ексклюзиву на честь певних знакових подій, як і раніше, припускаю.

Тим часом моя студійна робота над новими піснями триває - три різні саундпродюсери на трьох різних студіях наполегливо працюють над цим. Пісні записую і як Олександр Положинський, і спільно з проектом Був‘є, тож сподіваюся найближчим часом вже щось оприлюднити. Якісь пісні ексклюзивно оприлюднюватиму лише на Патреоні - до часу офіційного релізу.

А ще ввечері, шукаючи сторінку Тартака у Фейсбуці, яка чомусь у мене тимчасово зникла, випадково натрапив на список публікацій щодо припинення існування Тартака. Мабуть, їх було й більше, але мені трапилося десь близько тридцяти. Подумалося, може якби так активно висвітлювали кожну більш-менш значущу подію в житті гурту, то гурти би й не припиняли свого існування за власним бажанням.

Фото з першої офіційної фотосесії Тартака: Андрій «Муха» Самойло, Андрій «Кіса» Благун, Василь «Васік» Зінкевич, Олександр «Сашко» Положинський.
Зліва на право: Андрій Самойло, Андрій Благун, Василь Зінкевич (молодший), Сашко Положинський
Зліва на право: Андрій Самойло, Андрій Благун, Василь Зінкевич (молодший), Сашко Положинський
Дякую всім, хто був з нами! 25 років, 10 альбомів, сотні й сотні концертів - без вас усього цього не було б!

Дякую всім колегам по групі, дякую всім, хто співпрацював і допомагав, - ми всі круті!»

Читати ще: «Три Троянди»: Положинський презентував новий кліп у стилі 80-х

Нагадаємо, про свій відхід від «Тартака» та «Був’є» Положинський заявив у лютому 2020 року. Новим вокалістом «Тартака» згодом став фронтмен хмельницького гурту «Чумацький Шлях» Сергій Строян. Попри це, Сашко Положинський продовжив займатися улюбленою справою й сконцентрувався зокрема на проекті «Ол.Ів.’Є», який він разом з музикантом Іваном Маруничем заснував ще у 2019 році.

Читати ще: Помер у новорічну ніч: Сашко Положинський поділився зворушливими спогадами про тата

Варто додати, що тепер уже колишні учасники гурту «Тартак» разом із новиною про припинення існування гурту сповістили й про старт нового музичного проекту.
Сергій Строян та Антон Єгоров
Сергій Строян та Антон Єгоров
«За майже два роки існування «Тартака» в оновленому складі нам вдалось створити між собою справжню колективну синергію, і це дало натхнення рухатись далі. Зовсім скоро вийде у світ наш новий проєкт, над яким ми зараз плідно працюємо і вже не можемо дочекатись прем'єри першої, дебютної роботи», – повідомили музиканти.

Ірина КАЧАН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Безробітній Показати IP 22 Січня 2022 22:38
Вчора закрили, сьогодні вже відродити, короче дешевий хайп.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus