USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький гурт експериментує зі звуком: рок-ремікси від «Санмай»

7 Листопада 2015 17:04
Луцький гурт «Санмай» анонсував реліз своїх трьох «старих» композицій, які, однак, є водночас і новими – «заміксованими». Хлопці вирішили проекспериментувати зі звуком та власним баченням того, яким має бути сучасний модерн-рок та інді-поп, який вони і грають.

Про новинки та луцьку музичну тусовку у інтерв’ю репортеру Інформаційного агентства Волинські Новини розповів бас-гітарист гурту Артур Черчик.

Зазначимо, гурт утворився восени минулого року: 27-го листопада «Санмай» стартували в інтернеті, випустивши сингл на пісню «Перманентний рай». Водночас повноцінну річницю святкуватимуть 31-го січня 2016-го, коли рік тому музиканти дебютували з концертом у пивному клубі «Майдан».



– Найперше розкажіть, хто ви, як поєднались у команду, та чим, окрім «Санмай», займаються учасники.

– Фронтменом гурту, який і співає, і пише тексти, є Сергій Гнатюк. Зараз він працює у магазині музичних інструментів і фрілансить.

Сергій Мінаєв – це гітарист, він же підспівує і подає багато ідей, хлопець – один з головних музичних сподвижників гурту. Працює звукорежисером, має вищу музичну освіту.

Наш барабанщик Остап Сухоцький заробляє на хліб виключно музикою. А я – четвертий учасник «Санмай», бас-гітарист гурту Артур Черчик. Окрім музики вчуся в аспірантурі СНУ імені Лесі Українки.

Ми є однією командою, бо маємо схожі погляди, музичні смаки та плани на музичне майбутнє. А також, як вже показав майже рік існування, чудово ладнаємо між собою.



– На вашу думку, можна жити у Луцьку за кошти, які отримуєш від заняття музикою ? Що можете порадити тим, хто до цього прагне?

– У Луцьку є такі люди: факт. І їм за це великий респект. Очевидно, дехто з них краще себе «чухає», дехто – гірше. Щоб заробити на себе, найімовірніше, доведеться грати не те або не тільки те, що хотілось би та де хотілось би.

Прибуток музиканта зазвичай не є великим та стабільним, навіть у відомих виконавців. Коли ти сам, то це неважко, звикаєш. Інша справа – коли є сім’я, діти. Головне ж – треба багато пахати.

– Розкажіть нам про ремікси, які ви готуєте до виходу у світ незабаром. Чим ще плануєте найближчим часом поповнити свій репертуар?

– Ми слухаємо різнопланову музику, електронну зокрема. Експериментуємо зі звуками та ритмами танцювальної музики, відтак, вирішили віддати свої пісні кільком реміксерам та подивитися, що з цього вийде.

Хочеться розширити горизонти в плані формату власної музики. Ремікси більш охоче братимуть на радіо, крутитимуть на вечірках, розважальних заходах, а ще таким чином ми можемо сподобатись людям, яким ближча така музика.

Це буде реліз з 3-ох композицій. В нього увійдуть тільки ті роботи, які нам самим сподобалися: «Чат», «З нами» і третя – секрет.

З новинок на початку грудня випустимо новий міні-альбом, над записом якого активно працюємо. Дату, місце та час презентації анонсуємо згодом. Також готуємо нові пісні, що увійдуть вже до повноцінної платівки, запис котрої розпочнеться взимку. Виконуватимемо їх на найближчих концертах, поділимось ексклюзивчиком.



– Щодо реміксів: це одноразова акція чи практикуватимете й надалі?

– Зараз впевнені, що будемо практикувати це й надалі. Музично задоволені результатом, цікаво було подивитись на свої ж пісні з іншої точки зору.

Тепер залишилось простежити за реакцією слухачів.

Такі експерименти розширють можливості та поле для творчості, допомагають знайти якесь нове та цікаве звучання пісні. Ми стараємось творити сучасну та оригінальну музику.

На жаль, гітарне звучання останніми десятиліттями не так стрімко прогресує, як синтетичне.

Ми ще шукаємо себе, пробуємо, розвиваємось , і хто зна куди ці експерименти нас приведуть.

– Чому ви вирішили випустити ще один міні-альбом? Коли від вас чекати повноформатного альбому?

– У нас за рік накопичилося трохи лайтових ліричних пісень, які краще слухаються восени та взимку. Ми знаємо, наскільки важливо потрапити слухачам під настрій, тому вирішили, що необхідно записати та випустити цей міньйон вже найближчим часом. А також ми стараємось робити свої релізи концептуальними.

Цьогорічний липневий дебютний міні-альбом «Шум» був соціальним. Там ми співали про вади та болячки сучасного суспільства, ситуацію в нашій країні, наші відчуття, з цим пов’язані, вважаємо ці пісні мотиваційними.

А у новій роботі здебільшого поспіваємо про кохання. Ця тема зараз актуальна для «Санмай», - лідер гурту Сергій нещодавно пережив серйозні зміни на особистому фронті, тому ці емоції йому потрібно було кудись сублімувати.

– Які відгуки у слухачів від вашої творчості, яку аудиторію ви охопили стосовно вікової категорії, статі та музичних вподобаннь?

– Відгуки: від тотального захоплення до особистих образ учасникам. І це прекрасно, бо ми впевнені, що коли говорять тільки хороше, то ти робиш щось неправильно. Якщо хтось робить те, що інший не зміг через відсутність достатньої працьовитості, сміливості, а частіше – просто клепки, то в нього не може не виникнути відчуття заздрості. Звідти й більшість бруду.

Люди, яким ми подобаємося, це, насамперед, підлітки та студенти. Хоча є і старші прихильники. З нас іноді глузують з приводу того, що нами захоплюються неповнолітні дівчатка, проте нам це не засмучує - навпаки. Ми радіємо, з того, що нас слухає покоління майбутнього і відчуваємо у собі силу зробити для них щось хороше. Позитивним чином повпливати на хід їхніх думок, музичні смаки, свідомість, а відповідно й дії.

– Які міста зможуть вас почути найближчим часом? Що будете виконувати та чим дивувати на своїх концертах?

– Їдемо з повноцінним сольником у столицю 12-го листопада. Це буде київський Cadillac Art Club. Потім презентуємо новий EP у Луцьку. А вже після Нового року плануємо добряче покататись Україною, адже почнеться повноцінний клубний сезон.

Гратимемо вже відомі слухачам пісні, а також нові. Буде трішки каверів у наших авторських обробках, заграємо навіть одну народну пісню, яка у нас зазвучала як U2.

– Що б ви порадили додатково послухати людям, яким до вподоби «Санмай»? Можливо, є нові цікаві гурти, окрім вас, у Луцьку?

–Ми зазвичай ділимось музикою, яка нас надихає, у соціальних мережах. Зокрема у твіттері є хеш-тег «#санмайрекомендує». Там знайдете альбоми, живі концерти, кліпи команд, що нас надихають.

Можемо порадити послухати The Wombats. Останнім часом слухаємо всією командою.

Класичних Coldplay, Oasis, Muse, Incubus теж можемо нарадити, але стараємось ділитись інфою про гурти, які не настільки відомі в Україні.

А загалом слухайте більше вітчизняного. Навіть попри те, що зарубіжні колеги на зовсім іншому рівні виконання, самобутності, оригінальності.

Власне, навіть, Луцьк дуже розвинене місто в плані музики. У нас активна музична тусовка, багато класних банд, фірмових музикантів, крутих закладів з гарним звуком, де можна виступити на адекватних умовах. Це часто помічають мешканці України поза Луцьком. Є чудова студія Романа Сороки, яку я не посоромлюсь назвати студією всеукраїнського рівня. Вона внесла значний вклад в прогрес звучання місцевих команд.

Є багато колег, яких ми любимо та поважаємо. Завжди стараємось мати хороші стосунки з іншими музикантами, помагаємо, чим можемо, коли просять про це.

Саме з нових послухайте Jackson Crack. Грають класичний рок, круто грають на своїх інструментах, розвиваються, стараються. Бажаємо їм успіхів, не дивлячись на те, що ледве знайомі з ними та не є пристрасними прихильниками подібної музики.

Ще The Substance непогані були, подавали надії, проте недавно розпались. Дарма, хоча можливо й ні – хлопцям видніше.

І насамкінець хлопці поділилися, що лонгплей від них слід чекати весною 2016. Поки ж вони не розголошують ніяких деталей. Кажуть стежити за новинами в офіційних спільнотах «Санмай»у Фейсбуці та ВКонтакті.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лол Показати IP 7 Листопада 2015 17:07
Вижу хипстеров, а где музыка то?
Боб Показати IP 7 Листопада 2015 18:27
Цікаво оригінально лаконічно конструктивно
Ім'я Показати IP 8 Листопада 2015 16:52
санмай молодці! успіхів!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus